Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lučine - Sivka -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Lučine - Sivka

 
Starting point: Lučine (634 m)
Destination: Sivka (934 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 300 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1221
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se do Gorenje vasi v Poljanski dolini, od koder iz krožišča ob Petrolovi bencinski črpalki zapeljemo na izvoz v smeri Vrhnike in Horjula. V nadaljevanju se peljemo skozi Dolenjo in Gorenjo Dobravo ter Todraž, nato pa se cesta prične strmeje vzpenjati. Ko se višje cesta nekoliko položi, prispemo do križišča ob avtobusni postaji Prelesje, kjer se v levo odcepi cesta proti Prelesju in Zadobju, mi pa nadaljujemo rahlo desno proti Polhovem Gradcu, kmalu za križiščem pa prispemo v Lučine. V Lučinah pri osnovni šoli in vrtcu Lučine zavijemo levo proti okrepčevalnici Matija, mi pa se med hišami zapeljemo do večjega asfaltiranega parkirišča pred župnijsko cerkvijo sv. Vida v Lučinah, kjer parkiramo.
b) Zapeljemo se v Polhov Gradec, nato pa sledimo oznakam za Gorenjo vas. Višje prispemo do naselja Suhi Dol, kjer se cesta prične spuščati proti Poljanski dolini, mi pa se po njej peljemo do Lučin, kjer le malo pred osnovno šolo in vrtcem zavijemo desno proti okrepčevalnici Matija, mi pa se med hišami zapeljemo do večjega asfaltiranega parkirišča pred župnijsko cerkvijo sv. Vida v Lučinah, kjer parkiramo.
c) Zapeljemo se v Horjul, nato pa sledimo oznakam za Šentjošt nad Horjulom. Za Vrzdencem se cesta prične vidneje vzpenjati in nas kmalu pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno po prednostni cesti v smeri proti Suhemu Dolu, Butajnovi in Gorenji vasi (naravnost Šentjošt in Žiri). Sledi nekaj spusta, nato pa se združimo s cesto iz Polhovega Gradca, mi pa nadaljujemo proti Gorenji vasi. Višje prispemo do naselja Suhi Dol, kjer se cesta prične spuščati proti Poljanski dolini, mi pa se po njej peljemo do Lučin, kjer le malo pred osnovno šolo in vrtcem zavijemo desno proti okrepčevalnici Matija, mi pa se med hišami zapeljemo do večjega asfaltiranega parkirišča pred župnijsko cerkvijo sv. Vida v Lučinah, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo do cerkve sv. Vida, katero obidemo po levi strani, iz manjšega križišča za cerkvijo pa nadaljujemo levo navzgor. Sledi strm vzpon po ožji asfaltni cesti, s katere se nam odpre lep pogled na Lučine, ko cesta zavije levo pa jo zapustimo in nadaljujemo desno na vzpenjajoč se kolovoz (ne nadaljujemo po kolovozu, ki preči travnato pobočje). Sledi vzpon skozi gozd, ko dosežemo manjšo prelomnico pa se pot, ki zavije rahlo desno, le prehodno položi, nato pa se hitro vzpne do asfaltne ceste, kateri sledimo navkreber, po njej pa nadaljujemo do manjšega prevala ob kapelici, kjer jo zapustimo.
S prevala nadaljujemo levo na stezo v smeri pohodne poti (naravnost domačija Lomovec, desno Suhi Dol), ob kateri višje opazimo nekaj tablic z napisom Prijatelji Sivke. Po nekaj minutah vzpona se gozd konča in do vrha nas loči le še nekaj malega hoje po razglednem vršnem pobočju gore.
Desno od vrha se nahaja planinska vpisna skrinjica, levo od vrha vpisna skrinjica Prijateljev Sivke.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (februar).

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka lucine - Sivka
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing