Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 2.2.2020: RADOJČ
Vse ljubitelje pohodov vabimo na 32 . Tradicionalni zimski pohod na Ramšakov vrh. Dobimo se na že znanih AP in sicer ob 7. uri na AP v Slovenskih Konjicah. Na AP v Novi vasi ob 7.30 uri in ob 7.40 uri na AP v Žalcu. Odpeljemo se do Vinska gore do več namenskega doma, kjer se prične pohod ob 8. uri. Trasa pohoda poteka ob Gonžarjevi peči do lovskega doma. Tukaj bo okrepčilo, nato pot nadaljujemo na Radojč (970 m) in naprej na Ramšakov vrh (937m). Sledi spust do kmečkega turizma Tuševo, kjer lahko dobite topel obrok in pijačo, seveda za doplačilom ali hrana iz nahrbtnika. Tukaj je tudi zaključek pohoda. Po počitku sledi spust do cerkve sv. Janeza v Vinski gori, kjer nas bo čakal avtobus. Startnina: prostovoljni prispevki. Prijavnina za lastne stroške znaša 12 €. Vse informacije in prijave zbira na telefonski številki 031 706 509 Franjo e- pošta: franjokunej@gmail.com. Ker je zimski čas, ne pozabite na zimsko opremo in tudi male dereze vam bodo prišle prav. VIDIMO SE NA RAMŠAKOVEM POHODU!
 
 9.2.2020: KAPUNAR
Vabljeni vsi ljubitelji pohodništva na najvišji vrh Kozjaka, kateri se razteza od Gaja nad Mariborom in rečice Pesnice na vzhodu in sega do rečice Muške Bistrice na zahodu. Na jugu sega do Dravske doline, na severu pa do potoka Čakava v Avstriji. Posebni avtobus bo peljal iz Slovenskih Konjic ob 6.15 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, kjer bo ob 7. uri ter v Žalcu ob 7.10 uri. Zapeljali se bomo proti Velenju, Slovenj Gradcu ter naprej proti Radljam ob Dravi do MP Radelj (370 m), kjer bo pričetek naše poti. Markacije nas usmerijo na pot ob meji, od koder se občasno odprejo razgledi s poti na avstrijsko stran, drugič na slovensko stran in prispemo do koče Kapunerhütte. Od tu je le 20 minut do koče radioamaterjev na Kapunarju. Vrh pa je 5 minut nad kočo, ki pa ni razgleden. Po kratkem postanku se bomo spustili po označeni poti v Radlje ob Dravi (371 m), kjer nas bo čakal avtobus. Pot navzdol poteka po gozdni cesti, ki ni preveč strma, v spodnjem delu pa po gozdnih poteh, tudi del po trim stezi. Čas hoje: do vrha 2 uri, spust v Radlje 2.30 uri. Višinske razlika po poti vzpona: 425 m; spusta: 680m. Pot je lahka označena. Možna je krajša varianta - 3 ure. Udeleženci pohoda morajo imeti primerno planinsko obutev, opremo in oblačila primerna vremenskim razmeram. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Prijavnina za lastne stroške prevoza znaša 16 €. Pohod bosta vodili VPZS FRANJA - 051 320 988,e-mail: franja.ferk@gmail.com, in JANJA -040 705 301,e-mail: janjapol@gmail.com, ki sta vam na razpolago za prijave in dodatne informacije. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. LEPO VABLJENI NA SREDOGORSKO GOZDNATO POGORJE OB SEVERNI MEJI!
 
 9.2.2020: 10. Zimski pohod na Čičer (726m)
Krajevna skupnost Ročinj – Doblar Vas vabi na: 10. Zimski pohod na Čičer (726 m) nad Ročinjem V nedeljo, 9. februarja 2020, ob 8:30 uri Zbirno mesto "Na placu" v Ročinju, pred cerkvijo SMER POHODA: Ročinj - cerkev sv. Pavla - Čičer - Jazne - Bukovje - Ročinj (Dom Valentina Staniča) ČAS HOJE: 5 ur ZAKLJUČEK: S toplim obrokom in pijačo v Domu Valentina Staniča v Ročinju ŠTARTNINA: 5 € INFORMACIJE: Simon (051-675-270) Hoja na lastno odgovornost !
 
 16.2.2020: TOLSTI VRH
Posebni avtobus bo peljal iz Slov. Konjic ob 6.15 uri mimo Vojnika, Sp. Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, kjer bo ob 7.00 uri ter v Žalcu ob 7.10 uri. Zapeljali se bomo do Motorčka v naselju Potok. Tu se bo začela naša pot. Povzpeli se bomo do planinske koče na Farbanci in se tudi lahko ustavimo na čaju ali kavi. Nato krenemo po Savinjski planinski poti (ne pozabite na kartončke) do Tolstega vrha, 1075 m; vmes se ustavimo še na razgledišču, od koder se lepo vidi na Vransko, seveda ob lepem in jasnem vremenu. Potem krenemo naprej do Sv. Jošta (2. žig v Savinjski planinski poti) in do sedla na Lipi, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje je cca 5 - 6 ur. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Udeleženci pohoda morajo imeti primerno planinsko obutev, opremo in oblačila primerna vremenskim razmeram. Prijavnina za lastne stroške znaša 15 €. Pohod bosta vodili vodnici PZS: JANJA POLAVDER, tel. 040 705 301, e-mail: janjapol@gmail.com in FRANJA FERK, tel. 051 320 988, e-mail: franja.ferk@gmail.com, , ki sta vam na voljo za prijave in vse dodatne informacije. LEPO VABLJENI V PRIJETNO DRUŽBO!
 
 23.2.2020: SLIVNICA in PUSTNI KARNEVAL V CERKNICI
S L I V N I C O (1114 m) IN PUSTNI KARNEVAL V CERKNICI v nedeljo, 23. februarja 2020 Odhod avtobusa bo ob 06.00 uri na Glaziji v Celju ter izpred ostalih običajnih AP, od koder nas popelje mimo Unca, v Cerknico do tovarne Brest, kjer se prične naš pohod mimo vodnega zbiralnika ter po grebenu do doma na Slivnici, za kar bomo porabili 2,5 uri zmerno naporne hoje. Slivnica je osamljena gora, ki spada v območje slovenskega krasa. Dolga je 7 km, široka do 3 km. Severna pobočja so strma in pokrita z mešanimi bukovimi im smrekovimi gozdovi. Južna pobočja so gola in travnata. Na Slivnici raste bujna flora. Ves hrib je iz dolomita, le na vrhu se pojavijo apnenci. V njih je nastalo »brezno čarovnic«, o katerem piše že Valvazor, da so tja jezdile čarovnice na metlah in v njem plesale. Na te pripovedke spominjajo tudi slike v posebni sobi doma na Slivnici. Po krajšem postanku in razgledu se bomo okrepili s hrano iz nahrbtnika, ker je koča zaprta. Nato se spustimo nazaj v Cerknico na ogled PUSTNEGA KARNEVALA, ki se prične ob 12,30. uri. Ker je čas našega pohoda na pustno nedeljo, priporočam, da ponesemo s seboj tudi temu primerne maske ali druga pustna oblačila. Povratek v Celje bo predvidoma okoli 17. ure. Cena prevoza za lastne stroške znaša 18 €. Vstopnica za karneval je 7 €. Prijave zbira vodnik PZS - JANEZ, tel.št. 041 494 530, do zasedbe avtobusa. VESELIMO SE DRUŽENJA Z VAMI V MASKAH, SAJ JE TO PUSTNI ČAS - ČAS NORČIJ!
 
 15.3.2020: Treking Malorka 2020
Termin: marec 2020 (8 dni) Program treking potovanja na Malorko in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo prijave // https://www.izimanija.si/treking-potovanje-malorka/
 
 13.4.2020: LIKIJSKA POT - Turčija - pomladni treking - od 13. 4. do 19. 4. 2020

POMLADNI TREKING PO LIKIJSKI POTI (z lokalnim vodenjem), ki velja za eno izmed najlepših pešpoti na svetu (z vključenim enodnevnim križarjenjem ob likijski obali) - OD 13.04. 2020 DO 19. 04. 2020. Cena programa: 450 € + letalska karta (doplačilo) cca 200 - 250 €  (odhod z bližnjega letališča). 

Za informacije pokličite: 041 222 970 in e-naslov: turkey.turcija@gmail.com


Avtor in izvajalec programa "LIKIJSKA POT" je ag. Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija; po Likijski poti nas bo popeljal dober poznavalec poti - lokalno vodenje.

Predstavitev Likijske poti:

LIKIJSKA POT je 540 km dolga pohodna pot, ki se nahaja na jugozahodnem delu Turčije, kjer se razprostira obala turkiznega morja in prepleta gorski svet gorovja Taurus. V deželi, kjer domuje tisočletna zgodovina, ki smo ji priča na vsakem koraku; v deželi, kjer domačini zavoljo dobrih pogojev svoj pridelek poberejo kar trikrat na leto; v deželi, ki slovi po turkizni barvi morja - obiskali bomo likijsko deželo in njeno obmorsko letovišče Fethiye.

Likijsko pot bomo začeli v Fethiye - na vstopni točki v Likijsko pot; od tam nas bo pot vodila po neokrnjeni naravi s čudovitimi panoramskimi razgledi. Prehodili bomo del poti, ki velja za eno izmed najlepših. Ob poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko, predvsem pa uživali v lepotah neokrnjene narave in čudovitimi razgledi.

Program trekinga:

1. dan: ponedeljek (13. 4. 2020) – Slovenija - Turčija Polet z bližnjega letališča proti Istanbulu in nato naprej (notranji let) do letališča Mugla Dalaman. Sledi organiziran prevoz v Fethiye ob Likijski obali; prijava v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija, kjer se program tudi prične izvajati. Sledi namestitev v Guesthousu. V večernih urah pa sledi slovensko - turška dobrodošlica in predstavitev programa po Likijski poti.

2. dan: torek (14. 4. 2020): Fethiye – Kayakӧy – Ölüdeniz – Fethiye Zajtrk. Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila skozi pinijev gozd do kraja Kayakoy, kjer bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj. Naselje Kayakӧy je danes ohranjeno kot muzejsko naselje in se nahaja pod zaščito UNESCA-a. Do leta 1923 so v njem živeli grški kristjani, od nekdaj živahnega mesteca, pa so do danes ostale le še zapuščene hiše, cerkve, trgi… Ogledamo si muzejsko naselje in se povzpnemo po pohodniški poti, ki se vije skozi naselje, do vrha. Med potjo bomo naredili tudi postanek za malico ter nato nadaljevali do modre lagune Ölüdeniz, ki se upravičeno ponaša z naslovom najlepše plaže Turčije. Postanek za uživanje na plaži, sprostitev ali po želji, kopanje v kristalno čistem morju. Sledi povratek v Fethiye. V večernih urah se bomo odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye, kjer bomo uživali ob izbranih morskih jedeh (večerja je vključena v ceno).

3. dan: sreda (15. 4. 2020): Izlet z Goolet ladjo po Likijski obali Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo Goolet, po čudovitih zalivih likijske obale; naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo (kosilo je vključeno v ceno). Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja okusne azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo). Zvečer se bomo lahko odpravili na turški večer, kjer bomo uživali ob turški glasbi in plesom (doplačilo).

4. dan: četrtek (16. 4. 2020): Fethiye – Ovacik – Faralya – dolina metuljev Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače ter ostali pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanek za malico, pripravili nam bodo okusne turške palačinke - gozleme. Vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu. Likijsko pot bomo pričeli na vstopni točki v Likijsko pot, v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno).

5. dan: petek (17. 4. 2020): Faralya – Kabak – Alinca Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. V tem delu trekinga se bo pot nekoliko povzepla. Po prihodu v vasico Alinca se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 800 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih za 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno).

6. dan: sobota (18. 4. 2020): Alinca – Gey – Bel Po zajtrku bo pred nami še zadnji del trekinga (tudi tu bomo prejeli malico za na pot) in sicer se bomo odpravili do vasice Gey in Bel. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do letovišča Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur. Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu, ki ponuja azijske jedi, kitajsko, korejsko in indijsko kuhinjo (v tem primeru je večerja doplačilo). Zvečer bo možen tudi obisk turške kopeli – hamam (doplačilo za hamam - 10 evrov).

7. dan – nedelja (19. 4. 2020): Fethiye – povratek v domovino Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije, prijava in plačilo: Likijska pot je lažja pohodniška pot, zahteva nekaj kondicije, za kar je potrebno poskrbeti pred odhodom. Za pohodništvo potrebujete pohodne čevlje, palice (priporočamo), sončna očala in kremo, dnevni nahrbtnik, kratka in dolga oblačila, pokrivalo oz. palerino (priporočamo).

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj šest mesecev po prihodu s potovanja.

Prijava vsebuje: ime in priimek, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (telefon, e-mail) ter način bivanja (v sobi za 2 ali 3 osebe). Prijave sprejemamo na e-mail: turkey.turcija@gmail.com.

Rok prijave: 15. 3. 2020 oz. do zapolnitve mest. Zaradi nakupa letalskih kart priporočamo čim prejšnjo prijavo.

Plačilo programa: 450 evrov plača udeleženec ob prijavi v agenciji Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija. Letalska karta je doplačilo - cca 200 - 250 evrov. Nakup letalske karte velja kot prijava. Člani Foto kluba se bomo odpravili na treking v spremstvu; možen pa je tudi individualen odhod (v tem primeru je zbirno mesto Guestehouse v Fethiyah ter nato prijava v agenciji).

Cena programa vključije:
- organiziran prevoz z letališča Mugla Dalaman do Fethiye in nazaj (v primeru skupinskega odhoda),
- vsi prevozi med izvedbo programa Likijske poti,
- 4x nočitev z zajtrkom v 2 ali 3-posteljnih sobah v Guesthousu. Guesthouse je urejen, sobe so čiste in lepo opremljene (priporoča ga tudi Lonely Planet),
- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Faralyi v 2-posteljnih sobah,
- 1x nočitev (z večerjo in zajtrkom ter malico) v Alinci v 2-posteljnih sobah, - izlet z Goolet ladjo in kosilom,
- 1x malica za po poti (2. dan trekinga),
- 1x malica – turške palačinke gozleme (4. dan trekinga),
- večerja v ribiški restavraciji v Fethiye, - vstopnina v v Kayakoy,
- lokalno vodenje in organizacija.

V ceno programa ni vključeno:
- letalska karta in prevoz do letališča in nazaj,
- hamam - turška kopel - vključuje savno, masažo in pilling (10 evrov),
- zdravstveno zavarovanje v tujini (priporočamo, da si ga uredite),
- vsega, kar ni navedeno pod Cena vključuje.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

Foto klub Grosuplje in Tribe Travel Tours, Fethiye, Turčija - Omer & Tanja   

 
 20.4.2020: LIKIJSKA POT
20.-27.4-2020 Na eni strani hribovita LIKIJA, na drugi spogledljivo Mediteransko morje. Na pohodniški poti pa kozje beketanje, skodelice čaja, sedenje po turško, kopanje, piratski podvigi in še kaj se bo našlo. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 1.5.2020: AKTIVNA KRETA
1.-8.5.2020 Potepanje za vse, ki želite KRETO odkrivati in doživeti aktivno, na pohodniški pogon, po poteh in zalivih, ki niso prav za vsakogar. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 23.5.2020: Vzpon na Elbrus 5642 m - ruski del Kavkaza
Okviren termin: 23. - 31. maj 2020 - Točen termin bo znan ob koncu leta 2019. Letošnji maj smo se imeli super, vreme nam je služilo, tako da že zbiramo informativne prijave za maj 2020. . Program odprave na Elbrus in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/odprava-elbrus/
 
 15.6.2020: VISOKOGORSKA KRETA - LEFKA ORI (BELE GORE)
15.-22.6. 2020 Imeli bomo priložnost spoznavati in občudovati različne gorske kotičke Krete. To je treking za gorske sladokusce, ki mu dodamo fotogenične zalive, umetniško izklesane soteske in grške dobrote. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 23.6.2020: Treking Kirgizija 2020 - 1. skupina
Termin: kone julija/začetek julija (14 dni) Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 25.6.2020: Treking vzpon na Damavand 5671 m - Iran, najvišji vulkan Azije
Termin: konec junija/začetek julija 2020, ko na pobočjih cveti mak! Program in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali /// https://www.izimanija.si/treking-odprava-damavand /// - zbiramo prijave
 
 26.6.2020: SEVERNI VELEBIT
26.-28.6.2020 Pot nas bo vodila skozi osrčje Nacionalnega parka Severni Velebit. Spoznali se bomo z mojstrovino in lepoto Premužičeve steze ter seveda ne zamudili skoka v morje. Več o programu si lahko ogledate na www.barbara-adventure.si ali pokličete na 031 483 580
 
 20.7.2020: Treking Ararat 5137 m - Turčija
Termin: konec julija 2020. Program vzpona in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave! /// https://www.izimanija.si/treking-odprava-ararat/ ///
 
 1.8.2020: Treking Kazahstan - Almaty in Nursultan
Termin: poletje 2020 - avgust - - treking po nebeškem gorovju Tian Shan - - Program planinskega potovanja po Kazahstanu in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-kazahstan - - - - zbiramo prijave - - - - ** INFO: info@izimanija.si ali 070 614 784 **
 
 15.8.2020: Treking Armenija in vzpon na Aragats 4090 m
Termin: poletje 2020 - avgust - - Vzpon na najvišjo goro Aragats North 4090 m in nižji Aragats South 3879 m - - Program planinskega potovanja po Armeniji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali https://www.izimanija.si/treking-armenija-aragats/ - - - - zbiramo prijave - - - - ** INFO: info@izimanija.si ali 070 614 784 **
 
 12.10.2020: 20. POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 20. Pohod po Stoperški planinski poti - Drugi del v soboto 12. 10. 2020 ŠTART: od 8 do 8.30 ure ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. PRIHOD V STOPERCE: iz smeri Rogaška slatina 15 km Iz smeri Ptuja 25 km ČAS HOJE: 4-5 ur Startnina : 3 € , komplet – malica, pečen kostanj 10 € DRUGI DEL: Stoperce – Ložno – Zelena dolina – Fiderški vrh - Winettu PRIJAVE: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@gmail.com Planinski pozdrav !
 
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing