Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 28.7.2016: TREKING V INDIJSKI HIMALAJI
Za vse ljubitelje gora
HIMALAJA
Pin Parvati Pass 5319 m
INDIJA

28.7. - 13.8.2016
17 dnevni pohodniški program

Pridruži se na trekingu in doživi košček himalajskega in s tem tudi indijskega pridiha. Začenši v zeleni dolini Parvati, mimo naravnih vrelcev, bujne vegetacije, čez zasnežene vrhove vse do puščavske doline Pin, nas bo vodila pot nepozabnih razgledov, spoznanj ter mogočnosti. Program je namenjen  ljubiteljem gora in pohodništva,vsem, ki znajo stisnit zobe, predvsem pa tistim, ki vam je narava zelo dobra prijateljica. Potepanje ponuja prav tako priložnost spoznavanja novih obrazov in nam drugačno kulturo.

1. dan : Slovenija-New Delhi
2. dan: New Delhi Delhi - Kasol (14 ur vožnje)
3. dan: Kasol
4. dan: Kasol-Manikaran-Pulga (avtobus) Pulga- Kirganga (2850m) (4-5ur hoje) 
       5. dan: Kirganga-Tunda Bhuj (3360m) (6-7ur hoje) 
6. dan: Tunda Bhuj-Thakur Kuan (3700m) (6-7ur hoje)
7. dan: Thakur Kuan-Mini Mantalai (3975m) (5-6ur hoje)
       8. dan: Mini Mantalai-Jezero Mantalai (4155m) (5-6 ur hoje)
9. dan: Jezero Mantalai-Bazni tabor Prelaza Pin Parvati (4980m) (4-5ur hoje)
10. dan: Bazni tabor prelaza Pin Parvati I.-Vrh prelaza Pin Parvati (5319m)-Bazni tabor prelaza Pin Parvati II. (4500m) (7-8ur hoje) 
11. dan: Bazni tabor prelaza Pin Parvati II.-Chinapatta Maidan (4000m) (5-6ur hoje)
12. dan: Chinapatta Maidan-Mud (3811m) (5-6ur hoje) / Mud-Kaza (3-4 ur vožnje)
13. dan: Kaza 
14. dan: Kaza–Prelaz Kunzum (4530m)-Manali (12 ur vožnje)
15. dan: Manali–New Delhi ( 14 ur vožnje)
16.  dan: Prihod v New Delhi v jutranjih urah. 
17. dan: Odhod 

Podroben opis programa lahko najdeš na: http://www.barbara-adventure.si/p/himalaja.html

Cena:
970 € + letalska karta (cca. 600 €) - cena je preračunana na 15 potnikov.
Ob prijavi plačate 600 € akontacije. Preostali del plačila se plača najsksneje 14 dni pred odhodom.

Cena vključuje:
- 2 × nočitev hotelu v New Delhiju
- 4 × nočitev v družinskih penzionih v Kasolu, Kazi in Manaliju.
- vsi transferji po programu (letelišče-hotel-letališče, New Delhi- Kasol/Manali-New Delhi, Kasol-Pulga, Mud-Kaza, Kaza-Manali)
- 9 dnevni treking s tremi obroki - kampiranje v šotorih za 3 osebe
- izposoja opreme: šotor, spalna vreča in podloga za spanje.
- dovoljenja
- nosače hrane in šotorov
- vodenje in organizacijo

Cena ne vključuje 
 - turistične vize: 52 €
 - hrane, ki ni po programu
-  vstopnin, ki niso po programu
- nosoča osebne opreme


       Kontakt: Barbara Kuhar
       031/483 580

       Program se izvaja pod okriljem Turistične agencije Desetnica.

 
 31.7.2016: STOL
V NEDELJO, 31. JULIJA 2016 OB 5.00 URI Odhod avtobusa bo ob 5. uri zjutraj z Glazije v Celju in z ostalih postajališč kot običajno. Peljali se bomo mimo Brnika do lovskega doma pod Stolom pri Žirovnici. Od tam se bomo odpravili po senci in poraščenemu mešanem gozdu do prve postojanke s krajšim počitkom. Do Valvasorjevega doma pod Stolom (1181 m), bomo potrebovali približno uro in četrt hoje. Od Valvasorja nadaljujemo pot še nekaj časa po gozdu in mimo borovcev do točke kratkega počitka imenovane Prižnica, kjer se nam že ponuja prvi pogled po Savski dolini proti Jesenicam, Bledu in Ljubljanski kotlini. Po krajšem počitku nadaljujemo pot proti Prešernovi koči na Stolu (2174 m), ki se vzpenja po pobočju ob melišču do koče. Za skupno prehojeno pot bomo potrebovali okoli štiri ure in pol. Druga skupina se bo zapeljala prek Ljubelja v Avstrijo, v dolino Bärental ter se povzpela po plezalni na Stol. Udeleženci morajo imeti varovalni pas, samovarovalni komplet in čelado, priporočene so tudi rokavice. Pot je zelo zahtevna in bomo zanjo potrebovali 4.00 ure do vrha. Možna bo tudi krajša varianta: Tretja skupina se bo podala z Ljubelja na Zelenico, do Doma pri izviru Završnice, lahko tudi do Tinčkove koče in nazaj. Z vrha Stola na vzhodu vidimo Vrtačo, Begunjščico in Košuto, proti jugovzhodu se pogled ustavi na Kamniških Alpah, Menini planini, Posavskem hribovju s Kumom in Gorjancih. Zelo razgibana je vsa južna stran z Ljubljansko kotlino in širni Gorenjski ravnini, Notranjskemu hribovju do Snežnika, prek Škofjeloškega hribovja do Zgornjesavskih Julijskih Alp s Triglavom. Po krajšem počitku in malici iz nahrbtnika se spustimo po melišču ter pod Vrtačo do Zelenice. Za omenjeno pot bomo potrebovali okoli 3 ure hoje. Po krajšem počitku se odpravimo na Ljubelj, kjer nas bo že čakal avtobus za povratek proti domu. Priporočamo ustrezno planinsko opremo in najmanj 3 litre tekočine. Prispevek za prevoz znaša 17.-€ Prosimo vas za čimprejšnje prijave zaradi organizacije prevoza. Vodniški odsek si pridržuje pravico do spremembe ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto, se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Za informacije in prijavo sta vam na razpolago VPZS Janez Oman in Mitja Čmer. Posebej prosimo vse tiste pohodnike, ki se bodo prijavili na pohod in ga kasneje želijo odpovedati, da to OBVEZNO STORIJO do sobote, 18.6.2016. NAJPOZNEJE DO 19. URE! HVALA! Janez - tel. 041/494 530 in Mitja - tel. 041/368 651; e-mail:mitja.cmer@albatros.si PODAJMO SE NA NAJVIŠJI VRH KARAVANK!
 
 1.8.2016: Treking odprava na Damavand 5610m
Termin: 1. – 10. avgust 2016 Program treking odprave na Damavand in ostale informacije dobite na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 23.8.2016: TREKING NA DAMAVAND
Damavand 5671m 

23.8. - 2.9. 2016

6 ali 12 dnevno pohodniško in kulturno raziskovalno potepanje po IranuDAN 1: Slovenija - Teheran
Po prihodu v Iran si bomo napasli oči z eno izmed mnogih lepot perzijske kulture v palači Golestan, ki je ena najstarejših in najlepših v Teheranu. Zato se ne gre čuditi, da je na Unescovem listu. Da bo  uvajanje na bližnji vzhod popolno, ne gre zamuditi niti velikega teheranskega bazarja. (V)
DAN 2: Teheran – Kamp 2 
Zgodaj zjutraj bomo zavili v smeri vasi Reyne od koder se bomo z džipi zapeljali do Goosfand Sara, ki predstavlja Kamp 2 na Damavandu (3050 m). Sledi umirjen preostanek dneva ter priprave na pohodniške dni.Spanje na skupnih ležiščih. (Z, K, V)
DAN 3: Kamp 2 – Kamp 3 (Z,K,V)
Pred nami bo 4 do 6 ur hoje do Kampa 3, tako zvanega Barga Sevom (4200 m). 
DAN 4: Kamp 3 - Osvajanje vrha Damavanda 5671m - Kampa 3 (8 - 11ur hoje)
Proti najvišjem vrhu Irana bomo zagrizli še pred sončnim vzhodom ob 4 zjutraj. Po osvojitvi vrha Damavanda, zasnežene kape, ki predstavlja pomemben simbol v perzijski mitologiji, se bomo spustili nazaj v Kamp 3. Ta nas bo pričakal v popoldanskih urah. (Z,K,V)
DAN 5: Kamp 3 – Kamp 2 - Teheran
Po zajtrku se bomo spustili do Kampa 2. in se odpeljali nazaj do vasi Reyne. Napoti do Teherana bomo naredili postanek za razvajanje in sproščanje v termah in okusno iransko obarvanem kosilu. (Z,K,V)
DAN 6: Teheren - Kasan (4 ure vožnje)
Pot bomo nadaljevali do mesta Kashan, ki sodi med najlepše kraje v osrednjem Iranu in na poti okusili tudi pesek puščave. Ob bogato dekokirani mošeji Aga Bozorg in vrtovih Fin, ki so prav tako pod Unescovo zaščito si bomo ogledali tudi eno izmed tradicionalnih hiš premožnih Irancev, ki jih v Kashanu ne manjka. Manjkalo pa ne bo še enega izmed pisanih iranskih bazarjev. (Z,K,V)
DAN 7: Kashan – Isfahan (4-5 ur vožnje)
Težko je povedati, da si videl največjo znamenitost Irana, če nisi preživel nekaj časa v sončnem Isfahanu. Mi bomo dva dni odkrivali lepote tega mesta začenši z znamenitimi mostovi in čajnicami na reki Zayandehrud. (Z,K,V)
DAN 8: Isfahan
Gotovo je za obiskovalca kakršni bomo mi največji magnet Imamov trg, drugi največji na svetu, prekaša ga le Trgnebeškega miru v Pekingu. A brez dvoma je po lepoti in eleganci brez primere mogočna Imamova mošeja na drugem koncu trga. Ta spada med največje bisere islamske arhitekture. Dan bomo zapolnili z različnimi palačami in dobro isfahansko hrano.(Z,K,V)
DAN 9: Isfahan – Yazd
Pričakalo nas bo mesto Yazd, ki leži na robu puščave. Zaradi generacij, ki so se morale prilagoditi na puščavsko okolje, je Yazd edinstveno arhitekturno mesto. Unesco je priznal Yazd kot mesto, ki ima drugo najstarejšo arhitekturo na vsem svetu. Zato velja za eno najstarejših mest na svetu in je središče zoroastrizma, manjšinske vere v Iranu. Obiskali bomo tempelj Zoroastrian, kjer naj bi ogenj gorel že vse od leta 470. Zaradi zelo vročih poletih imajo ptevilne stare stavbe čudovite prezračevalne naprave - hladilne stolpe in lovilce vetra, ki si jih bomo ogledali.(Z,K,V)
DAN 10: Yazd – Širaz
Širaz, kulturna prestolnica Irana in eno najlepših mest, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov s čudesom starega svega - Perzepolisomki je bilo glavno mesto veličastnega Perzijskega cesarstva z Darejem I. na čelu. Ne bomo zamudili ne Perzepolisa niti Pasargada, preve prestolnice Ahemenidskega cesarstva. Čari obeh so pod Unescovo zaščito.(Z,K,V)
DAN 11: Širaz
Zadnji dan v Širazu bo v znamenju lokalnih mošej, bazarja, Narenjestan-e-Ghavam, ki je tako zvana barvna hiša in dveh pesnikov Hafisa in Sadija, ki še dan danes božata duše ljubiteljev poezije. Noč bomo preživeli na nočni vožnji nazaj v Teheran. (Z,K,V)
DAN 12: Teheran - Slovenija
Vsekakor bomo del noči in jutra nadoknadili v hotelu. Po poznem zajtrku nas pred odhodom domov čaka še zadnji potep do Sa'd Abad muzeja, ki je nekoč bila poletna rezidenca dinastije Pahlavi s katero se prične tudi znamenita Iranska revolucija leta 1979. (Z)

Cena:
12 dnevno potovanje, ki zajema pohodniški del Damavanda in kulturno raziskovanje:
 990 € + letalska karta  (cca. 400 €) – preračunano na 15 potnikov

Ob prijavi plačate 400 € akontacije. Preostali del se plača najkasneje 14 dni pred odhodom.

Cena vključuje:
  • 3 × nočitev v gorskih postojankah Damavanda na skupnih ležiščih
  • 3 × nočitev v hotelu 3* v Teheranu,  1 × nočitev v Kashanu,  Yazdu in Širazu, 2× nočitev v Isfahanu - dvoposteljne sobe
  • vse transferje po programu
  • polni penzion vseh 12 dni
  • dovoljenje za vstop na območje gore Damavand
  • najem mul
  • gorskega in lokalnega vodnika
  • vse vstopnine po programu

Cena ne vključuje:
  • pridobitev iranske vize: 50 €
  • napitnin

Kontakt: Barbara Kuhar
031/483 580

Program se izvaja pod okriljem Turistične agencije Desetnica.
 
 8.10.2016: TREKING PO LIKIJSKI POTI (priložnost tudi za fotosafari)

Na Likijsko pot v Turčijo, ki je proglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu, se odpravljamo od 8. do 15. oktobra 2016. Pot se razprostira na jugozahodnem delu Turčije, prehodili bomo najlepši del pešpoti, ki se začne v kraju Fethiye. Ob raziskovanju Likijske poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko. Kraj Fethiye, poleg Likijske poti, slovi po pridelavi agro kulturnih pridelkov in turizmu. Po poti bomo s svojimi fotoaparati naredili najlepše posnetke fotosafarija Likijske poti.

Program pohodništva se prične izvajati v kraju Fethiye, ob prijavi v agenciji. Cena pohodništva (brez prevoza) po navedenem programu (vse vključeno v ceno) je 330 evrov (po osebi za bivanje v skupnih ležiščih) oz. 430 evrov (po osebi za bivanje v dvoposteljnih sobah). Plačilo programa pohodniki izvedejo ob prihodu, agenciji Tribe Travel Tours v Turčiji.

Možni načini potovanja do Fethiye: s slovenskega ali bližnjega letališča (npr. Benetke, Milano-Bergamo…) do Istanbula in nato naprej do Dalamana (letališče Mugla Dalaman) ali z Istanbula do Fethiye z avtobusom.

1. dan: Ljubljana - Fethiye (fotosafari Fethiye)

Prihod v Fethiye in prijava na pohodništvo v agenciji Tribe Travel Tours. Namestitev v Guest housu. Sledi spoznavni večer in predstavitev programa.

2. dan: Fethiye – Kayakoy – Oludeniz (fotosafari kraja Kayakoy in Oludeniz)

Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila po neokrnjenem pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj in nadaljevali do modre lagune Oludeniz, ki slovi kot ena izmed najlepših plaž Turčije. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Fethiye in se skupaj odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye.

3. dan: Izlet z ladjo po Likijski obali (fotosafari Likijske obale)

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo. Zvečer se bomo odpravili v restavracijo, ki je svojevrstna posebnost in sicer si bomo sami pripravili večerjo (grill) oz. imeli pravi piknik.

4. dan: Fethiye – Ovacik – Faralya (fotosafari v Faralyi – dolina metuljev)

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače, natikače, toaletni pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca (fotosafari v Alinci)

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v vas se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 5 ur.

Zvečer bomo spoznali tudi nočni utrip kraja Fethiye in sicer se bomo skupaj odpravili v turkish tent, kjer bomo prisluhnili turški glasbi in plesu. Po dogovoru bomo lahko imeli v turkish tent tudi večerjo (večerja je v tem primeru doplačilo).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  (fotosafari Fethiye in okolice)

Zajtrk. Sledi raziskovanje kraja Fethiye: obisk tržnice in lokalne trgovine z začimbami, možen skok s padalom z gore Babadag nad laguno Oludeniz, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah… V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu prilegla (doplačilo 12 evrov).  Zvečer prosto.

8. dan: Fethiye – Ljubljana

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije:

Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah neokrnjene narave in prijetni družbi.

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.  Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).  

 

Informacije za prijavo (prijava do 31.8.2016) po e-pošti: info@tribetraveltours.com

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu) ter rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Kontakt:

Tribel Travel Tours

Fethiye, Turkey

Tel: (+90) 252 614 46 27 in

Tel. 041 222 970 (Slo)

E-Mail : info@tribetraveltours.com

 

Še več utrinkov najdete tudi na spletni strani:

TD Št. Jurij: https://sites.google.com/site/tdzupanovajstjurij/

 
 5.11.2016: Nebeški Tenerife z vzponom na Pico del Teide 3718m
5.-12. november 2016 (8 dni) -Program treking potovanja in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 11.3.2017: Treking v Maroko 2017
Termin: 11.-19. marec 2017 (9 dni) Program trekinga po Maroku in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing