Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 1.8.2015: Planinski izlet - Jezerska in Kokrska Kočna

 

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  soboto 1. in nedeljo 2. avgusta na Jezersko-2540m in Kokrsko Kočno-2520m.

Odhod v soboto popoldne je:Preserje - 15 uri – pred OŠ Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranji in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                        

Od tu se bomo odpeljali mimo Kamnika v Kamniško Bistrico in nato v Konec (spodnja postaja tovorne žičnice).

Od tu se bomo podali na Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu, kjer bomo tudi prenočili.

Zjutraj se bomo najprej povzpeli na Grintovec. Z njega se bomo spustili na Dolško škrbino in z nje se bomo nato povzpeli najprej na Jezersko in nato še na Kokrsko Kočno.

S Kočen se bomo nato po dogovoru spustili ali na Češko kočo in z nje na Jezersko, ali pa na Kokrsko sedlo in z njega v Konec. 

Pot je zelo zahtevna.

Cena izleta je 25,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 041 795 in 01 3631-175

Rok za prijave je do četrtka 30. 7. 2015 .

Izlet bosta vodila planinska vodnika Marko Goršič in Rudi Bevc

 

POZOR:  Čelada obvezna!!                                                                                               

 

 
 8.8.2015: Gorski dan za samske
Si tudi ti med ljubitelji narave? Zaideš v hribe, kadar je le čas? Na ona-on premierno pripravljamo Gorski dan, ki je namenjen vsem ljubiteljem svežega zraka, rekreacije in seveda dobre družbe.

Dodatne informacije: http://bit.ly/Hribi_GorskiDan

Kje: Krvavec, Zvoh
Kdaj: Sobota, 8.8. ob 8.00
Kdo: Vsi samski od 18 do 60 let.

Izbiraš lahko med dvema različicama Gorskega dne (za pohodnike in za adrenalince).

Vsakdo si svoj dan v naravi zamišlja drugače, nekateri občudujejo naravo in sprehod proti vrhu, kjer se v miru razgledajo po okoliških hribih, drugi pa temu radi dodajo še nekaj adrenalina. Ravno zato smo Gorski dan pripravili v dveh različicah, za pohodnike in za pohodnike s pridihom adrenalina.

Več info: http://bit.ly/Hribi_GorskiDan
 
 9.8.2015: Planinski izlet - Lučka Brana

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane v nedeljo 9.08.2015 na Lučko Brano (Babo) 2244 m

  Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 06. uri izpred osnovne šole Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo skozi Ljubljano v Logarsko dolino do gostišča Na Razpotju kjer bomo zapustili avtobus in se podali peš mimo Klemenče jame čez Škarjev rob na vrh Lučke Brane kjer si bmo privoščili prigrizek iz nahrbtnika.<vračali se bomo čez Kamniško sedlo mimo Okrešlja v Logarsko dolino.

Domov se bomo vrnili v poznih večernih urah.

Cena izleta je 15 EUR.

Višina ishodišča: 770m

Višinska razlika:  1474m

Priporočljiva oprema: čelada.

Prijave zbira Rudi Bevc na telefon 031 691 891 ali stacionarni 01 3651 754 (v večernih urah).

Rok za prijave je četrtek 6.8.2015

Izlet bo vodil planinski vodnik Rudi Bevc.

 
 15.8.2015: Planinski izlet - Jalovec

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva  v soboto in nedeljo 15. in 16. avgusta 2015 na Jalovec 2645 m.

Odhod v soboto je:Preserje- 14 uri - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo skozi Kranjsko Goro in nato na gorski prelaz Vršič. Od tu bomo odšli do Zavetišča pod Špičko, kjer bomo prenočili. Hoje bo približno 4 ure. Zjutraj bomo odšli na Jalovec . Hoje bo približno 3 ure . Na Vršič se bomo vračali po isti poti . V Tičarjevem domu se bomo malo odahnili in se nato odpeljali domov.  Domov se bomo vrnili predvidoma ob 20. uri.

Cena izleta je 25,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc tel . 031/ 691 891

Zadnji rok za prijave je do četrtka  13. 8. 2015.

Obvezna oprema:

-         čelada

-         varovalni komplet

-         dobra obutev

 

Izlet bosta vodila  planinska vodnika Janez Drašler in Rudi Bevc

 
 22.8.2015: Planinski izlet - Petzeck

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 22. 8. in nedeljo 23. 8. 2014 na Petzeck 3283 m Avstrija–pot prijateljstva.

Odhod v soboto opoldne je:Preserje ob 12 uri  - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo mimo Jesenic do predora Karavanke, Beljaka, Spitala, Lienza do parkirišča v Debanttalu 1620 m. Od tu se bomo mimo povzpeli do Wangenitzseehutte (koče), kjer bomo tudi prenočili (veljajo enake ugodnosti – popusti, kot pri nas.

Naslednje jutro se bomo povzpeli na vrh Petzecka. Na vrhu bo krajši počitek. Za pot od koče do vrha bomo potrebovali približno tri ure. Za povratek v dolino bomo potrebovali približno štiri do pet ur. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Tisti, ki ne bodo želeli oditi na vrh, se bodo lahko sprehajali po lepi okolici Wangenitzsee – dve lepi jezeri in prijazna koča z dobro ponudbo..

Cena izleta je 30,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah)

Zadnji rok za prijave je do srede 19. 8. 2015.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič.

 

 

 

 

 
 6.9.2015: Rekreacijski pohod na Škabrijel 2015
Inicijativa Škabrijel 2018 Nova Gorica Pohod na Škabrijel(Monte San Gabrielle) 2015 V okviru letošnjih praznovanj v MONG in krajevnih skupnosti vas pozivamo in vabimo na rekreacijski pohod na goro spomina padlim,preminulim in trpečim v I.sv.vojni, goro Škabrijel v nedeljo 6.septembra 2015. Predlagamo, da se pohodniki odpravijo na pohod vsak iz svoje smeri in to v času kot jim najbolj odgovarja ,posamezno ali organizirano. Pohod na Škabrijel običajno traja 1h do 2h odvisno od smeri in izhodišča ,ki si ga boste izbrali.Predlagamo krožno pot. Pridite na vrh gore Škabrijel med 10h30 in 11h na svež in čist zrak s pozitivno energijo na robu trnovskega gozda v čim večjem številu.Priporočamo pijačo in hrano iz nahrpnika.Pripravljamo tudi kratek kulturni program na vrhu Škabrijela. Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost.Se vidimo na gori Škabrijel z veliko dobre volje in vedrine. TIC Nova Gorica Krajevne skupnosti Planinsko društvo Nova Gorica Inicijativa Škabrijel 2018
 
 10.10.2015: KRIŽARJENJE PO LIKIJSKI OBALI (BLUE CRUISE-GULET SAILLING CRUISES IN TURKEY )

POHODNIŠTVO PO ENI IZMED NAJLEPŠIH PEŠPOTI NA SVETU – »LIKIJSKI POTI« - T U R Č I J A

 

JESENSKI TERMIN: OD 10.10. DO 17.10.2015 (rok prijave: 30.8.2015)

 

Cena programa: 290 evrov po osebi (dvoposteljna/troposteljna soba) ali 230 evrov po osebi za bivanje v skupnih ležiščih + avionska karta 

OBISK ENEGA NAJBOLJ PRILJUBLJENIH LETOVIŠČ TURŠKE OBALE FETHIYE, KI SLOVI PO TURIZMU IN PO BOGATI PRIDELAVI AGRO-KULTURNIH PRIDELKOV, TREKING PO DELU ENE NAJLEPŠIH POHODNIŠKIH POTI NA SVETU – LIKIJSKE POTI, SPOZNAVANJE TURŠKE HRANE IN TRADICIJE ... VSE TO IN ŠE MNOGO VEČ LAHKO SKUPAJ Z NAMI SPOZNATE NA 8-DNEVNEM POTEPANJU PO JUGOZAHODNI OBALI TURČIJE PO NASLEDNJEM PROGRAMU:

 1. dan: Ljubljana - Fethiye

Iz slovenskega ali drugega letališča poletimo proti Turčiji (kjer bomo dobili najbolj ugodne avio karte), najprej do Istanbula in nato naprej do Likijske obale (letališče v kraju Mugla Dalaman). V Dalamanu nas sprejme vodnik, sledi organiziran transfer z modernim turističnim avtobusom do kraja Fethiye. Namestitev v hotelu. Sledi spoznavni večer, predstavitev programa. Vodnik nam bo pripravil presenečenje.

 2. dan: Fethiye – Kayakoy - Oludeniz

Po zajtrku (malico za na pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del trekinga in sicer nas bo pot vodila po pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj. V mestu Kayakoy so do leta 1923 živeli grški kristjani, danes pa je t.im. mesto duhov. Nadaljevali bomo do obale Oludeniz - modra laguna, ki je s spektakularnim pogledom v odtenkih turkizne barve, upravičeno ena izmed najbolj fotografiranih plaž na Mediteranu. Laguna je tudi nacionalni naravni rezervat. Čas trekinga: cca 6-7 ur.                       Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo                    6 evrov).

 3. dan: Izlet z ladjo po likijski obali, ki jo krasi morje v turkizni barvi in nad njim pinijevi gozdovi

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanek za krajši sprehod in fotografiranje. Oktobrske temperature so  primerne tudi še za kopanje.                      Na ladji bodo za nas pripravili okusno turško kosilo.

Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo 6 evrov). 

4. dan: Fethiye – Ovacik - Faralya

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: spalno vrečo, majice, hlače, natikače, toaletni pribor... Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v hotelu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do kraja Kabaku. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v Alinco se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey, kjer bomo imeli kosilo. Po kosilu pa nadaljevali do kraja Bel. Po Likijski poti se bomo lahko srečali s tropi kozic in malimi želvami. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo 6 evrov).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  

Raziskovanje letovišča Fethiye: možen skok s padalom z gore Babada, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah…

V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu zelo prilegla (doplačilo 12 evrov). 

V večernih urah možen obisk restavracije s tradicionalno hrano in tradicionalno turško glasbo (doplačilo).  

 8. dan: Fethiye – Ljubljana  

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino, preko Istanbula in prihod v Ljubljano v popoldanskih urah.

 Program je organiziran in voden v sodelovanju s turško turistično agencijo Tribe T. Tours. Celotno vodenje po programu in Likijski poti bo potekalo v angleškem jeziku, prevod v slovenščino je zagotovljen. Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah narave in prijetni družbi. V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).

Denar bomo menjali v turške lire v Turčiji, kjer je tečaj bolj ugoden.

Cena programa: 290 evrov po osebi (dvoposteljna/troposteljna soba) ali 230 evrov po osebi za bivanje v skupnih ležiščih, cena vključuje tudi transfer z letališča do Fethiye in nazaj.

 

Avionska karta je doplačilo, cena povratne karte Ljubljana – Istanbul – Dalaman - Ljubljana = cca 300 evrov.

 

Maksimalno število oseb: 16-20, minimalno: 6 oseb.    

 

Vse podrobnejše informacije in prijave na e-naslov: info@tribetraveltours.com. Kontakt v Sloveniji na tel. štev.: 041 222 970.

 

 

JESENSKI TERMIN: OD 10.10. DO 17.10.2015 (rok prijave: 30.8.2015) – odhod je zagotovljen.

 

Ob prijavi navedite:

 

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu),

- rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Ob prijavi plačate 50 evrov, preostali del programa pa 7 dni pred odhodom. Plačilo avionske karte morate poravnati do roka prijave, t.j. do 30.8.2015. Ob prejemu vašega e-sporočila, vam bomo posredovali vse nadaljnje informacije.

 Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Tribe T. Tours, Turkey

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Vtisi slovenske skupine, ki je Likijsko pot prehodila (april 2013):

Turčija, Likija in njena Likijska pot sta me očarali, prečudovoti razgledi na morje in na gore, vonj borovcev … srečanje z bogatno naravno in kulturno dediščino – vse to in še več je Likijska pot, upravičeno razglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu.

Tanja

 Likijska pot je za dušo in telo …

Sonja

 Turčija, Likija, posebno pa Likijska pot….nepopisno sem bila očarana, prekrasni razgledi na morje in hoja med borovci…žal pa je pot po krivici premalo poznana in obiskana; pa vendarle ima to tudi svoj čar. Priporočam za aktivne dopustnike…

Danica

 Tudi meni je Likijska pot pustila lepe vtise, preprostost in prijaznost domačinov in njihov preprost način življenja pa sta me očarala.

Neda

 Likijska pot me je navdušila in mi je ostala v spominu, čeprav je od tega potovanja preteklo že kar nekaj časa. Likijska pot je kotiček narave, ki ga preprosto moraš doživeti. Prijaznost domačinov, njihov preprost način življenja v odmaknjenih krajih, kjer se je čas ustavil, njihovo zadovoljstvo s tem načinom življenja - vse to se te dotakne. Tu so še čudoviti razgledi, kjer se spogledujeta morje in gorski svet.

Oti

 
 
Copyright © 2006-2012 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing