Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 26.8.2016: TRIGLAV
PD ZZV CELJE VABI vse ljubitelja gora predvsem pa našega očaka, da se nam pridružijo dne 26. 27. in 28. avgusta, ko se bomo povzpeli nanj. V petek, 26.08.2016 bo avtobus z Glazije v Celju odpeljal ob 17.30 uri, z ostalih postajališč kot običajno. Zapeljali se bomo v Vrata in prenočili v Šlajmerjevem domu. V soboto 27.08.2016 bomo pričeli z našim pohodom proti Luknji in preko Plemenic na vrh ter spust do koče na Doliču, kjer bomo prenočili. V nedeljo 28.08.2016 se bomo povzpeli na Kanjavec, in proti Koči pri Triglavskih jezerih ter preko Komarče do koče pri Savici, kjer se naša pot konča. Udeleženci pohoda morajo imeti ustrezno opremo za visokogorje, planinske čevlje, oblačila, naglavno svetilko, zaščito pred soncem, zadostne količine brezalkoholnih tekočin. Nadalje je potrebna zadostna psihofizična kondicija, kajti hoje bo dnevno med 10 in 11 ur. Obvezen je varovalni trojček (čelada, varovalni pas in samovaraovalni komplet) , možnost izposoje na društvu. Priporočamo pohodne palice. Ne pozabite planinskih izkaznic. Pohod bosta vodila VPZS: Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, el.naslov vladko.korze@gmail.com in Janez Oman, tel. št. 041 494 530.
 
 28.8.2016: Planinski izlet - Amariana

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 28. 8. 2016 na Amariano 1905 m

Odhod v nedeljo je: Preserje ob 5 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                                

Peljali se bomo mimo Trbiža, do vasice Amaro in nato na do prelaza Cristo di Forca na višini 1058 m. Od tu se bomo podali proti razglednemu vrhu Amariane. Za vzpon bomo potrebovali približno dve uri in pol. Pot je srednje zahtevna. Po krajšem počitku na vrhu se bomo po isti poti spustili v dolino. Domov se bomo vrnili v večernih urah .

Cena izleta za člane društva je 25 EUR

V ceno seveda ni vračunana hrana .    

Prijave zbira Marko Goršič tel.3631-175 ali MOBI 041 795 - 006 (v večernih urah)

Rok za prijave je sreda 24. 8. 2016

Obvezna čelada!

 
 4.9.2016: PRISOJNIK
PD ZZV CELJE VABI v nedeljo, 04. 09. 2016 ob 04. uri, na planinski pohod na P r i s o j n i k . Rečemo mu tudi Prisank in se nahaja nad dolinami Mlinarice, Krnice in Suhe Pišnice. Z vrha pa se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 04. uri, z ostalih postajališč pa kot običajno. Zapeljali se bomo mimo Ljubljane na Vršič, kjer se naša pot prične. Tu se bomo razdelili v tri skupine. PRVA SKUPINA se bo na vrh podala po zelo zahtevni Kopiščarjvi poti. Za pristop na vrh bo potrebovala dobre štiri ure, saj bo premagala dobrih 900 višinskih metrov. Udeleženci poleg dobrih planinskih čevljev in primernih oblačil potrebujejo še varovalni trojček (čelada, varnostni pas in samovarovalni komplet). Le tega je možna izposoja v društvu. Priporočamo pohodne palice in ustrezno zaščito proti soncu. DRUGA SKUPINA bo na vrh pristopila po zahtevni Slovenski oz. južni poti. Udeleženci potrebujejo dobro planinsko obutev ter primerna oblačila. Priporočamo pohodne palice in ustrezno zaščito proti soncu. Udeleženci obeh skupin poskrbijo za zadostne količine brezalkoholnih pijač. TRETJA SKUPINA bo začela pohod pri Erjavčevi koči, 1525m in se bo v uri in pol povzpela na vrh Slemenove špice, 1911m. Po krajšem počitku sledi spust, ki je časovno prav tako dolgi kod vzpon, do Tičerjevega doma 1620m, kjer nas bo čakal avtobus. Za vse udeležence je hrana in pijača iz nahrbtnika. Ob povratku možnost hrane in pijače na kočah. Cena prevoza znaša 18.00 € Pohod bosta vodila VPZS: Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, el.naslov vladko.korze@gmail.com in Mitja Čmer, tel.št. 041 368 651,el. naslov mitja.cmer@albatros.si Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto, se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 11.9.2016: VIRNIKOV GRINTAVEC
PD ZZV Celje in POHODNIKI 55+ - vabimo v nedeljo, 11. septembra 2016, na V I R N I K O V G R I N T A V E C , 1657 m ODHOD Zbrali se bomo ob 7.00 uri na Glaziji. Poseben avtobus odpelje ob 6.15 uri iz Slovenskih Konjic, mimo Vojnika, Hudinje, Nove vasi do Glazije, in nato do Žalca, kjer je odhod ob 7.10 uri. Sledi vožnja do Jezerskega, kjer bo izhodišče naše poti. OPIS POTI Iz avtobusa bomo izstopili v središču Jezerskega, 900 m n.v. V bližini se nahaja cerkvica sv. Ožbolta, ki je tudi zavetnik savinjskih splavarjev. Planinska pot nas bo vodila malo navzgor, malo navzdol, tako, kot smo planinci navajeni. Kmalu bomo prišli do večje planinske jase, na katero se pridruži pot iz Kort. Do sem bomo potrebovali 1,30 ure hoje in če bo kdo utrujen, se od tu lahko vrne na izhodišče, ostali pa se bomo po grebenu povzpeli na vrh Virnikovega Grintavca, 1657m. Sledi počitek, malica in nepozabni trenutki ob lepih pogledih na sosednje vrhove. Ne pozabite na dnevnike, na vrhu sta vpisna knjiga in žig! Sledi hoja v dolino in odžejanje pri izviru kisle vode. ČAS HOJE Za vzpon in povratek na Virnikov Grintavec bomo potrebovali 5 ur, do planine in nazaj pa 3 ure. Pot ni zahtevna. OPREMA Planinska obutev in oblačila, primerna vremenskim razmeram. Stroški prevoza znašajo 15,00 EUR. PRIJAVE: Slavko Škrubej, vodnik PZS, tel. 041 613 854 Stanko Gašparič, vodnik PZS, tel. 041 862 214 ALI VESTE … da beseda grintavec pomeni skalno dolino in dolomit. Beseda je izpeljana iz grintav, v pomenu pust, raskav, hrapav, peskast, robat, to pa iz grint, krasta, kar je prevzeto iz nemške besede Grind , krasta , garje….V naših gorah je precejšnje število vrhov z imenom Grintavec …Virnikov Grintavec, Mali Grintavec blizu Storžiča, v Julijcih Veliki Bavški Grintavec, Mali Bavški Grintavec in nad Rabljem Predelski Grintavec, znana je tudi planina Grintavica, pri Cerknem pa imajo Grintavo grapo… Samo gore so zdravilo, ki pozdravi skoraj vse. Brez obiska zdravnika si tam naberemo nove moči, dobro voljo in mir!
 
 24.9.2016: Pohod - Po poteh Rapalske meje - Soriška planina


datum

sobota, 24.september 2016

potek

¬ ura : 8.30 - 9.00
¬ zbor : Soriška planina, Litostrojska koča (1307 m)
¬ zahtevnost : lahka pot, 4-5 ur, primerno za vse starosti! S seboj prinesite svetilke (rovi, bunkerji,...).

Pohod po meji

Pohod v prijetnem vodstvu lokalnega turističnega in planinskega vodnika Jožefa Dakskoblerja, poznavalca zgodovine in skritih zgodb takratnega dogajanja, vas bo vodil po poteh čudovitih panoramskih razgledov, ter stare meje med Jugoslavijo in Italijo iz časov med obema sv. vojnama. Na poti je možno videti veliko ostankov starih urtdb, vojašnic in ostalih objektov, ki so služili za nadziranje meje. Vse to bo obogateno z zgodovinskimi podatki in dogodki iz tega časa.

VABLJENI!

V ponudbi je vključeno strokovno vodstvo pod budnim očesom našega vodnika, kava ali čaj, aperitiv, enolončnica po izbiri. Cena 15€, najavljene skupine možnost popusta.

organizira :
Litostrojska koča
www : http://www.litostrojska-koca.si/
info : 041 879 267, Marjan
 
 25.9.2016: MAHAVŠČEK
V NEDELJO, 25. SEPTEMBRA 2016 OB 5.00 URI NA GLAZIJI Pred leti smo planirali omenjeni izlet in se nam ni prav dobro posrečil, zato obljubljamo, da bo tokrat drugače. Zberemo se na že dobro znanih AP in se odpeljemo do Koče pri Savici, 653m. Peš nadaljujemo do Doma na Komni,1520 m in naprej do Koče pod Bogatinom, 1523m, kjer bomo imeli krajši počitek. Pot nadaljujemo po Kozlovem robu in Graciji do Bohinjskega sedla, 1803m. Od tu zavijemo na vrh Bogatina, 1977 m, naprej na vrh M A H A V Š Č K A, 2008 m in do sedla 1888m, kjer zavijemo levo do planine Govnjač,1470m, na kateri so ruševine nemi pomnik vojaških zgradb, razmetane po vsej Komni. Še malo nadaljujemo s hojo in že smo zopet pri koči na Komni. Sledi spust do slapa Savice, katerega si boste ogledali in nato naprej do avtobusa. Za omenjeno pot bomo potrebovali dobrih sedem ur. Vodila pa jo bosta vodnika PD ZZV CELJE - J A N E Z OMAN, tel št. 041 494 530 in MITJA ČMER tel št. 041 368 651, ali elektronski naslov mitja.cmer@albatros.si . Cena prevoza znaša 15,00 €. DRUGA SKUPINA pa se bo sprehodila okoli Bohinjskega jezera, ki ga bomo zmogla prehoditi v dobrih štirih urah. Varno in prijetno hojo vam želimo po Spodnji Komni!
 
 8.10.2016: TREKING PO LIKIJSKI POTI (priložnost tudi za fotosafari)

Na Likijsko pot v Turčijo, ki je proglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu, se odpravljamo od 8. do 15. oktobra 2016. Pot se razprostira na jugozahodnem delu Turčije, prehodili bomo najlepši del pešpoti, ki se začne v kraju Fethiye. Ob raziskovanju Likijske poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko. Kraj Fethiye, poleg Likijske poti, slovi po pridelavi agro kulturnih pridelkov in turizmu. Po poti bomo s svojimi fotoaparati naredili najlepše posnetke fotosafarija Likijske poti.

Program pohodništva se prične izvajati v kraju Fethiye, ob prijavi v agenciji. Cena pohodništva (brez prevoza) po navedenem programu (vse vključeno v ceno) je 330 evrov (po osebi za bivanje v skupnih ležiščih) oz. 430 evrov (po osebi za bivanje v dvoposteljnih sobah). Plačilo programa pohodniki izvedejo ob prihodu, agenciji Tribe Travel Tours v Turčiji.

Možni načini potovanja do Fethiye: s slovenskega ali bližnjega letališča (npr. Benetke, Milano-Bergamo…) do Istanbula in nato naprej do Dalamana (letališče Mugla Dalaman) ali z Istanbula do Fethiye z avtobusom.

1. dan: Ljubljana - Fethiye (fotosafari Fethiye)

Prihod v Fethiye in prijava na pohodništvo v agenciji Tribe Travel Tours. Namestitev v Guest housu. Sledi spoznavni večer in predstavitev programa.

2. dan: Fethiye – Kayakoy – Oludeniz (fotosafari kraja Kayakoy in Oludeniz)

Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila po neokrnjenem pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj in nadaljevali do modre lagune Oludeniz, ki slovi kot ena izmed najlepših plaž Turčije. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Fethiye in se skupaj odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye.

3. dan: Izlet z ladjo po Likijski obali (fotosafari Likijske obale)

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo. Zvečer se bomo odpravili v restavracijo, ki je svojevrstna posebnost in sicer si bomo sami pripravili večerjo (grill) oz. imeli pravi piknik.

4. dan: Fethiye – Ovacik – Faralya (fotosafari v Faralyi – dolina metuljev)

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače, natikače, toaletni pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca (fotosafari v Alinci)

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v vas se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 5 ur.

Zvečer bomo spoznali tudi nočni utrip kraja Fethiye in sicer se bomo skupaj odpravili v turkish tent, kjer bomo prisluhnili turški glasbi in plesu. Po dogovoru bomo lahko imeli v turkish tent tudi večerjo (večerja je v tem primeru doplačilo).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  (fotosafari Fethiye in okolice)

Zajtrk. Sledi raziskovanje kraja Fethiye: obisk tržnice in lokalne trgovine z začimbami, možen skok s padalom z gore Babadag nad laguno Oludeniz, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah… V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu prilegla (doplačilo 12 evrov).  Zvečer prosto.

8. dan: Fethiye – Ljubljana

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije:

Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah neokrnjene narave in prijetni družbi.

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.  Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).  

 

Informacije za prijavo (prijava do 31.8.2016) po e-pošti: info@tribetraveltours.com

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu) ter rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Kontakt:

Tribel Travel Tours

Fethiye, Turkey

Tel: (+90) 252 614 46 27 in

Tel. 041 222 970 (Slo)

E-Mail : info@tribetraveltours.com

 

Še več utrinkov najdete tudi na spletni strani:

TD Št. Jurij: https://sites.google.com/site/tdzupanovajstjurij/

 
 5.11.2016: Nebeški Tenerife z vzponom na Pico del Teide 3718m
5.-12. november 2016 (8 dni) -Program treking potovanja in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 18.2.2017: Planinarjenje po Tenerifih
Termin: 18. - 25. februar 2017 (8 dni) Program planinarjenja po Tenerifh in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 11.3.2017: Treking v Maroko 2017
Termin: 11.-19. marec 2017 (9 dni) Program trekinga po Maroku in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 1.7.2017: Treking odprava na Damavand 5671m
Termin: Julij / Avgust 2017 (9 dni) Program treking odprave na Damavand in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo informativne prijave!
 
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing