Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 2.10.2016: Kalški greben in Kalška gora

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi svoje člane v nedeljo 2.10.2016 na Kalški greben (2224m) in Kalško goro (2047m).

 Odpeljali se bomo do parkirišča na pl. Jezerca (1400m).Odpravili se bomo čez Krvavec na pl. Dolge njive, ter naprej na Kalški greben. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo nadaljevali še na Kalško goro, z nje pa po brezpotju proti lovski koči in naprej po nemarkirani stezi do Žagane peči. Prevoz nas bo čakal pri domu v Kamniški bistrici. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 ur, ter 3,5 za sestop.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za izkušene planince.Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila, komplet za samovarovanje ter čelada.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič,ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 30.9.2016).

 

 

 
 2.10.2016: GUBNO
člane in ostale ljubitelje gora na planinski pohod na Gubno. Gubno je manj znan vrh v sklopu Karavank, leži pa med Kepo in Dovško Babo. Z vrha je lep razgled proti Julijskim Alpam in Karavankam, lepo pa se vidi tudi Dravska dolina na avstrijski strani. Z Glazije v Celju bo avtobus odpeljal ob 06 uri, z ostalih postajališč pa kot običajno. Zapeljali se bomo do Domžal, mimo Brnika in Jesenic do Javorniškega Rovta, kjer se naša pot prične. Hodili bomo po lahki označeni poti in bomo do vrha premagali dobrih 900 m višinske razlike, za kar bomo potrebovali dobre tri ure zmerne hoje. Sledi sestop po isti poti. Za pristop na vrh udeleženci potrebujejo planinske čevlje, oblačila primerna letnemu času, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Strošek pohoda znaša 17 € in ga poravnate na avtobusu. Od udeležencev pričakujemo, da svojo morebitno neudeležbo pravočasno odjavijo in s tem omogočijo udeležbo drugemu. Pohod bosta vodila VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 455, elektronski naslov vladko.korze@gmail.com in Franja FERK, tel. 051 320 988, el.naslov franja.ferk@gmail.com, ki sta vam na razpolago za dodatna pojasnila in prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridružuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. VABIMO VAS, DA SKUPAJ PREŽIVIMO LEPO JESENSKO
 
 2.10.2016: GUBNO
VABLJENI NA GUBNO! Poglejte na www.pd-zzv-ce.si!
 
 5.10.2016: Jezerski stog

PD Podpeč–Preserje vabi vse svoje veteran in člane v sredo, dne  5.10.2016  na Jezerski stog 2040 m. To je lep, lahko dostopen  razgledni vrh v bohinjskih gorah nad planino Krstenica.

Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 06. uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Peljali se bomo mimo Bleda proti Bohinju in skozi Staro Fužino do panina Blato, kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali do prelepe planine Krstenica. Z nje nas bo pot vodila preko opuščene planine Jezerca na Jezerski preval in z njega na vrh Jezerskega Stoga. Po krajšem postanku se bomo po isti poti vrnili na planino Blato, kjer nas bo čakal prevoz. Čas hoje:

Planina Blato – Planina Krstenica 1 uro in 30 minut

Planina Krstenica – Jezerski Stog 1 ura in 30 minut

Povratek 2 uri in 30minut

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Cena prevoza je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel : 01 3631 175 in 041 795 006 v večernih urah.

Rok za prijave je do ponedeljka 3.10.2016

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič

                                                                              

 
 8.10.2016: Rombon
Odhod: petek, 7. 10. 2016, ob 16:30 (parkirišče Rutar)
Izhodišče: Trdnjava Kluže (532 m)
Povratek: sobota, 8. 10. 2016 v večernih urah
Obvezna oprema: visoki čevlji, čelada, svetilka
Priporočena oprema: pohodne palice
Hrana in pijača: iz nahrbtnika (priporočam min. 3 l tekočine)
Čas hoje: do 10 ur
Zahtevnost: lahka, vendar potrebna kondicijska pripravljenost
Strošek: največ 45 €, odvisno od števila prijavljenih
Prijave: ponedeljek, 3. 10. 2016
Vodnik: Boštjan Perc (031 336 758), pripravnik Simon Eržen
 
 8.10.2016: 16.POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 16. pohod po Stoperški planinski poti - Drugi del v soboto, 08. 10. 2016 ŠTART: od 8 do 8.30 ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. Na pohodu lahko dobite: - Klobaso z Joto - Pečen kostanj, mošt in ostalo pijačo ČAS HOJE: 4-5 ur PRIJAVE IN INFO.: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@gmail.com Planinski pozdrav !
 
 8.10.2016: TREKING PO LIKIJSKI POTI (priložnost tudi za fotosafari)

Na Likijsko pot v Turčijo, ki je proglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu, se odpravljamo od 8. do 15. oktobra 2016. Pot se razprostira na jugozahodnem delu Turčije, prehodili bomo najlepši del pešpoti, ki se začne v kraju Fethiye. Ob raziskovanju Likijske poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko. Kraj Fethiye, poleg Likijske poti, slovi po pridelavi agro kulturnih pridelkov in turizmu. Po poti bomo s svojimi fotoaparati naredili najlepše posnetke fotosafarija Likijske poti.

Program pohodništva se prične izvajati v kraju Fethiye, ob prijavi v agenciji. Cena pohodništva (brez prevoza) po navedenem programu (vse vključeno v ceno) je 330 evrov (po osebi za bivanje v skupnih ležiščih) oz. 430 evrov (po osebi za bivanje v dvoposteljnih sobah). Plačilo programa pohodniki izvedejo ob prihodu, agenciji Tribe Travel Tours v Turčiji.

Možni načini potovanja do Fethiye: s slovenskega ali bližnjega letališča (npr. Benetke, Milano-Bergamo…) do Istanbula in nato naprej do Dalamana (letališče Mugla Dalaman) ali z Istanbula do Fethiye z avtobusom.

1. dan: Ljubljana - Fethiye (fotosafari Fethiye)

Prihod v Fethiye in prijava na pohodništvo v agenciji Tribe Travel Tours. Namestitev v Guest housu. Sledi spoznavni večer in predstavitev programa.

2. dan: Fethiye – Kayakoy – Oludeniz (fotosafari kraja Kayakoy in Oludeniz)

Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6 ur) in sicer nas bo pot vodila po neokrnjenem pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj in nadaljevali do modre lagune Oludeniz, ki slovi kot ena izmed najlepših plaž Turčije. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Fethiye in se skupaj odpravili na večerjo v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye.

3. dan: Izlet z ladjo po Likijski obali (fotosafari Likijske obale)

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo. Zvečer se bomo odpravili v restavracijo, ki je svojevrstna posebnost in sicer si bomo sami pripravili večerjo (grill) oz. imeli pravi piknik.

4. dan: Fethiye – Ovacik – Faralya (fotosafari v Faralyi – dolina metuljev)

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače, natikače, toaletni pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca (fotosafari v Alinci)

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v vas se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 5 ur.

Zvečer bomo spoznali tudi nočni utrip kraja Fethiye in sicer se bomo skupaj odpravili v turkish tent, kjer bomo prisluhnili turški glasbi in plesu. Po dogovoru bomo lahko imeli v turkish tent tudi večerjo (večerja je v tem primeru doplačilo).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  (fotosafari Fethiye in okolice)

Zajtrk. Sledi raziskovanje kraja Fethiye: obisk tržnice in lokalne trgovine z začimbami, možen skok s padalom z gore Babadag nad laguno Oludeniz, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah… V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu prilegla (doplačilo 12 evrov).  Zvečer prosto.

8. dan: Fethiye – Ljubljana

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

Dodatne informacije:

Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah neokrnjene narave in prijetni družbi.

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.  Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).  

 

Informacije za prijavo (prijava do 31.8.2016) po e-pošti: info@tribetraveltours.com

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu) ter rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Kontakt:

Tribel Travel Tours

Fethiye, Turkey

Tel: (+90) 252 614 46 27 in

Tel. 041 222 970 (Slo)

E-Mail : info@tribetraveltours.com

 

Še več utrinkov najdete tudi na spletni strani:

TD Št. Jurij: https://sites.google.com/site/tdzupanovajstjurij/

 
 9.10.2016: Vitranc

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 09. 10. 2016 na VITRANC.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali do Kranjske Gore, natančneje do Jasne, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti podali na Vitranc (je kar strma pot). Po osvojenem vrhu in počitku ter malici, se bomo po drugi strani čez smučišče vrnili do Jasne.  Hoje bo skupaj dobrih 6 ur. Tura je za dobro fizično pripravljene planince, ni pa tehnično zahtevna.

Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko kosilo.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

 

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 06. 10. 2016 na tel. številko 041 502897 GORAN.

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

 

 

 
 9.10.2016: Mrzlica
Odhod: nedelja, 9. 10. 2016, ob 7:00
Zborno mesto: parkirišče pri centru Rutar, Tržaška cesta
Povratek: v pozno popoldanskih urah na zborno mesto
Obvezna oprema: pohodni čevlji, priporočljive palice
Trajanje pohoda: 6h
Zahtevnost: lahka označena pot
Okvirna pot: Zabukovica – Gozdnik – Mrzlica – Zabukovica
Bonus: obisk fontane piv v Žalcu, strošek 6 €
Malica in pijača: iz nahrbtnika oz na koči
Prevoz: osebni, strošek prevoza 10 €
Prijave: Aljaž Grah 041 601 787 (po 17h) ali aljaz.grah@gmail.com - do srede, 5. 10. 2016.
Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade oz se prestavi
(spremljajte obvestila na spletni strani)
 
 15.10.2016: Jesenska markacijska akcija Kozjak 2016: namalaj svojo markacijo
Zbirališče: sobota, 15. 10. 2016, ob 7:20 na parkirišču v Kamnici.

Namen akcije je markiranje poti čez Kozjak, za katero skrbi PD Maribor Matica na odseku od Kapunarja do Pernic oz. kmetije Lonthar pod Košenjakom. V planu imamo 6 skupin po 4 do 5 udeležencev. Dolžina odsekov bo okoli 1,5 ur planinske hoje. V vsaki skupini bo en vodnik + markacist. Vabljeni tisti, ki želite spoznati delo markacista in se ob delu družiti in prijetno zabavati.

Prijave: do srede, 12. 10. 2016; vodnik Zoran Lorber na tel. 070 830 967 dodatna vprašanja in informacije na vodnikov mail: cosima.w@gmail.com

Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi akcijo prestavljamo za en teden na 22.10.2016.

PRIDRUŽI SE! NE BO TI ŽAL!

 
 16.10.2016: Košenjak

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 16. 10. 2016 na KOŠENJAK 1522 m - južni del Golice ( Koralpe ) - nad Dravogradom .

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 6 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z Brezovice se bomo odpeljali do Velenja in nato po Mislinjski dolini mimo Slovenj Gradca skozi Dravograd do vasice Ojstrica.

Tu bomo pustili avtobus in se peš povzpeli do Planinskega doma na Košenjaku 1169 m. Za pot do doma bomo potrebovali priližno eno uro. Po krajšem počitku se bomo povzpeli na vrh  Košenjaka. Hoje do vrha bo približno eno uro. Po vrnitvi v kočo se bomo malo oddahnili. Domov se bomo vračali po isti poti.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič  telefon 3631-175 ali 041 795-006 (v večernih urah)       

Rok za prijave je do četrtka 13. 10. 2016

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 

 
 23.10.2016: Slemenova špca

 

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 23. 10. 2016 na SLEMENOVO ŠPICO.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali do Kranjske Gore, v nadaljevanju na Vršič, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti podali na Slemenovo Špico. Po osvojenem vrhu in počitku ter malici, se bomo po isti poti vrnili na Vršič.  Hoje bo skupaj dobre 3 ure. Tura ni tehnično zahtevna in je primerne za vse.

Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko kosilo.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v pozno popoldanskih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 20. 10. 2016 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

 
 23.10.2016: Storžič (2132m)
Odhod: nedelja, 23. 10. 2016, ob 6:00
Zborno mesto: parkirišče pri centru Rutar, Tržaška cesta
Povratek: v večernih urah na zborno mesto
Obvezna oprema: pohodni čevlji, čelada; priporočljiv plezalni pas in samovarovalni komplet
Trajanje pohoda: 7h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Okvirni potek poti: Dom pod Storžičem – skozi Žrelo – Storžič – čez Psico – Dom pod Storžičem
Malica in pijača: iz nahrbtnika
Prevoz: osebni ali kombi, strošek prevoza 20 €
Prijave: aljaz.grah@gmail.com ali 041 601 787 (po 17.00), do srede 19.10.2016
Vodnik: vodnik pripravnik Aljaž Grah, mentorica Špela Recer
Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade oz. se prestavi
(spremljajte obvestila na spletni strani)
 
 28.10.2016: KORČULA
PLANINARJENJE IN OBIRANJE OLIV PD ZZV Celje in TA Relax vabita od 28.10. do 31.10 2016 vse člane in ljubitelje lepe narave ter pohodništva, da se nam pridružite na oktoberskem potepanju po otoku Korčuli in obiranju oliv. 28.10. 2016 se zberemo ob 00.30 uri na AP Nova vas in krenemo proti Hrvaški. Okoli 12.00 ure bomo prispeli v Mali Ston, katrega zaliv slovi že iz časov dubrovniške republike po svojih školčiščih, kjer gojijo prvovrstne kamenice in dagnje. Po počitku bo sledil postanek v bljižnem kraju Prapratno, ki se ponaša z enim najčudovitejših panoram na tem območju – na otok Mljet in prostrane pelješke vionograde. Sledi vožnja proti Orebiču, kjer bomo prestopili na trajekt. Kratka vožnja nas bo popeljala na čudovito Korčulo. Tu se bomo namestili v hotel Marco Polo 4*. Večerja, zabava ob živi glasbi in nočitev. 29.10.2016 po zajtrku sledi ogled mesta KORČULA, ki ga najdemo na seznamu zaščitene kulturne dediščine UNESCO-a. Po ogledu se vrnemo v hotel in si nadenemo planinsko opremo ter se odpeljemo v Prvo Selo. Peš se odpravimo skozi naselje Brdo do Kočije po zanimivem gozdu, ki je od leta 1962 zaščiten rezervat gozdne vegetaciji z znamenitimi „ Vapnenačkimi stjenami” . Opravili bomo krožno pot v dobri treh ali štirih urah. Vrnitev v hotel, večerja, zabava ob živi glasbi in nočitev. 30.10.2016 po zajtrku se odpeljemo do naselja Pupnat, kjer bo izhodišče za najvišji vrh Korčule – KLUPCO, 569 m. Osvojili ga bomo v dobri uri v obe smeri. Sledi vožnja do Kapje male in vzpon na 508 m visoki Kom, od koder je čudovit razgled po otoku. Pri spustu za vrnitev do avtobusa, si bolo lahko ogledali tudi jamo Komoračišće. Sledi vožnja v oljčni nasad v BLATU, kjer s nas bodo prijazni domačini po dobrodošlici seznalili s postopkom dela pobiranja oliv in nadaljnjo pridelavo v olje in ostale proizvode, kar bo zelo zanimivo.Po končanem obiranju nas bo čakala zaslužena krepka malica. Če bo še čas dopuščal, se bomo odpeljali do VELE LUKE in si po želji ogledali še Velo Špiljo, za kar bomo potrebovali pol ure hoje v obe smeri. Vrnitev hotel, večerja , zabava ob živi glasbi ter nočitev. 31.10.2016 po zajtrku se poslovimo od Kočule , sledi kratka vožnja na celino. Peljemo se do Neuma, kjer bo kratek počitek. Z vožnjo nadaljujemo skozi dolino reke Neretve do svetovno poznanega romarskega središča MEĐUGORJA. Tukaj bo počitek trajal po dogovoru, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti domu. 2195 2 CENA IZLETA: 235,00€ CENA VKLJUČUJE: - prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami - 3 x polpenzion v hotelu MARCO POLO**** - obiranje oliv na Korčulu ( aperitiv, košarica dobrodošlice ) - malica 3. dan pri obiranju oliv - ogled mesta Korčule in Vele Luke ( zunanji ogled ) - postanek v Međugorju - vsak večer živa glasba PIZZICATO z večerno animacijo - vodenje, izvedba in organizacija izleta DOPLAČILO : enoposteljna soba 20.-€; odpoevedni riziko 5% na paketno ceno (www.relax.si) Rok prijave: do zasedbe avtobusa Ob prijavi plačate akontacijo 100.- € na nalov RELAX TURIZEM d.d.,PE Zaključene skupine Meža 10, 2370 Dravograd na TRR št. SI 5603125 10000 22 024 – sklic 024-82. Razliko pa10 dni pred odhodom. PRIJAVNICA - KORČULA 28.- 31. 10. 2016 Ime in priimek:______________________________ Roj.pod.:_____________ Naslov:____________________________________ Tel.št.:___________________ Elektronski naslov:__________________________________________________ Odpoved rizika (obkroži) : DA NE Sobo želim deliti s/z:_________________________________________________ Plačana članarina za tekoče leto 2016 ali coris zavarovanje (obkroži): DA NE Datum:__________________________ Podpis:____________________ *izpolnjeno prijavnico pošlji na naslov Franjo Kunej, Škapinova 7,3000 Celje ali po e- pošti: franjokunej@gmail.com ali jo prinesite na enega izmed naših izletov.
 
 28.10.2016: KORČULA
VABLJENI NA KORČULO! Poglejte na: www.pd-zzv-ce.si
 
 30.10.2016: Lipa, Tolsti vrh in Dom na Čret

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 30. 10. 2016 na Lipo – Tolsti vrh in Dom na Čreti

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje- 07 uri - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo pod Trojanami do Vranskega. Od tu se bomo odpeljali do prelaza Lipa. S prelaza se bomo podali mimo zaselka sv. Jošt na Tolsti vrh. S Tolstega vrha nas bo pot peljala do Doma na Čreti, kjer bo možnost toplega obroka. Po počitku bomo odšli do Dobravelj, kjer nas bo čakal prevoz. Za pot bomo potrebovali :

Lipa – Tolsti vrh 1 ura in 40 minut

Tolsti vrh – Dom na Čreti 1 ura 45 minut

Dom na Čreti – Dobravlje 2 uri

Najbolj utrujeni pa se boste lahko vkrcali že pri Domu na Čreti, ali pa še prej.

Cena izleta je 15 EUR.

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 (v večernih urah)

Rok za prijave je do ponedeljka 27. 10. 2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 

 
 5.11.2016: Nebeški Tenerife z vzponom na Pico del Teide 3718m
5.-12. november 2016 (8 dni) -Program treking potovanja in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 18.2.2017: Planinarjenje po Tenerifih
Termin: 18. - 25. februar 2017 (8 dni) Program planinarjenja po Tenerifh in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 11.3.2017: Treking v Maroko 2017
Termin: 11.-19. marec 2017 (9 dni) Program trekinga po Maroku in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si
 
 1.7.2017: Treking odprava na Damavand 5671m
Termin: Julij / Avgust 2017 (9 dni) Program treking odprave na Damavand in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo informativne prijave!
 
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing