Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Events

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Events Submit event Archives Change event
Events
 5.7.2015: Planinski izlet - Lipanski vrh

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 5. julija 2015 na Lipanski vrh (1975 m).

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 6 uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo mimo Bleda vse tja do Pokljuke. Pri Rupah bomo pot nadaljevali peš proti Blejski koči na Lipanci (1630 m) in naprej na Okroglež (1965 m), Brda (2008 m) in Lipanski vrh (2 uri in 30 minut). Na vrhu bo počitek za malico in razgled. Nato se bomo podali čez Mrežce (1965 m), se spustili nazaj proti Blejski koči na Lipanci in nadaljevali proti izhodišču (1 ura 30 minut hoje), kjer nas bo čakal prevoz. Domov se bomo vrnili predvidoma do 17. ure.

Cena prevoza za člane društva je 15,00 EUR. 

Prijave zbira Niko Bertoncelj na mobi 041 994 011 (v večernih urah) ali po elektronski pošti niko.bertoncelj@gmail.com.

Rok za prijave je do četrtka 2. 7. 2015.

Izlet bo vodil planinski vodnik Niko Bertoncelj.

Izlet spada med lažje in je zato primeren za vse.

 

 

 

 
 11.7.2015: Planinski izlet - Vrbanove špice in Rjavina

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  soboto11. in nedeljo 12. julija na Vrbanove špice in Rjavino(2532m)

Odhod je v soboto ob 10 uri izpred OŠ Preserje.Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranji in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                  

Od tu se bomo odpeljali mimo Kranja in Jesenic do Mojstrane. Tu bomo zavili proti Zgornji Radovni v Kot. Od tu bomo začeli pohod po dolini Kot preko Spodnje (2296m)in Visoke Vrbanove špice (2405m) do Staničevega doma kjer bomo prenočili. Hoje bo nekje 6-7 ur in višinske razlike 1770m.

V nedeljo zjutraj se bomo odpravili še na Rjavino (2532m) in pot nadaljevali nazaj v dolino

kjer nas bo čakal prevoz. Hoje bo približno 5 ur .

Pot je zelo zahtevna.Obvezna je planinska oprema (planinska obutev,čelada,samovarovalni komplet),topla oblačila in malica za dvodnevni izlet.ne pozabite tudi zaščite pred sončnimi žarki.

Cena izleta je 25,00 EUR

V ceno ni vključena hrana in prenočišče.

Prijave zbira Janez Drašler na tel. 031 615 235 v večernih urah

Rok za prijave je do četrtka 9. 7. 2015 .

Izlet bo  vodil planinski vodnik Janez Drašler

 
 18.7.2015: Planinski izlet - Planjava, Brana, Turska gora, Rinke, Skuta

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v soboto in nedeljo 18. in 19. julija.2015 na Planjavo, Brano, Tursko goro, Rinke in Skuto(Kamniške Alpe).

Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 6-ti uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Od tu se bomo odpeljali v Kamniško Bistrico in v Jermanco, od kjer se bomo podali proti Repovem kotu. Pot bomo nadaljevali po nemarkirani stezi skozi Repov kot do Srebrnega sedla in z njega na vrh Planjave. Z vrha se bomo potem spustili na Kamniško sedlo. Za vzpon na Planjavo bomo potrebovali približno 4 ure in pol, za spust na Kamniško sedlo pa 1 uro in pol.

Po počitku se bomo odpravili še na Brano in se z nje vrnili na Kamniško sedlo, kjer bomo tudi prenočili (za vzpon in povratek bomo potrebovali skupaj 2 uri in 15 minut).

V nedeljo zjutraj bomo nadaljevali našo pot na Tursko goro, z nje na Rinke in z Rink na Skuto. Hoje bo približno 6 ur. S Skute se bomo preko Kokrskega sedla spustili v Konec in od tam v Kamniško Bistrico. Za ta del poti bomo potrebovali približno 4 ure in pol. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za izkušene planince, ki jih ne motijo brezpotja. Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, plezalni pas in varovalni komplet ter čelada.

Cena izleta je 25.00€

Prijave zbira Marko Goršič do srede 15. julija 2015 na tel 041 795-006

Izlet bosta vodila planinska vodnika Marko Goršič in Zlatko Prošič

 

 

 

 

 
 19.7.2015: Breginj - Sv. Marjeta – Stol (1673 m)
Tudi letos planinsko društvo Kobarid odsek Breginj organizira pohod za praznik Sv. Marjete, ki je zavetnica cerkvice pod Stolom, v nedeljo 19.07.2015

Zbor planincev bo pred starim vaški jedrom v Breginju ob 06.00h Pohod bo potekal po lepo urejeni planinski poti mimo izvira Bele, in Svete Marjete vse do našega najvišjega vrha Stola (3h hoje), ki je tudi najvišji vrh pogorja Stola/Gran Monte ter najdaljši greben v Julijskih Alpah. Ob sestopu iz Stola bo sveta maša pri Sv. Marjeti ob 11.00h

Po končanem pohodu bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo pod Sv. Marjeto “Na plesišču”.

Oprema: pohodniška te dobra volja!

Več inf. na: igor.breginj33@gmail.com

GSM: Igor Baloh: 031792375 Vasja Bric 041337379

Vljudno vabljeni

Lep planinski pozdrav!

---> Stol (1673 m)

---> Cerkvica sv. Marjete (973 m)

---> Odsek Breginj

Planinska pot Breginj - Sv.Marjeta - Stol Breginj - Sv. Marjeta - Stol (1673 m)

Breginj in Stol Breginj - Sv. Marjeta - Stol (1673 m)

---> PD Kobarid
 
 26.7.2015: Planinski izlet - Korošica, Srebrno sedlo, Repov kot

Planinsko društvo Podpeč  Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 26.7.2015 na Korošico – Srebrno sedlo (2115m) – Repov kot (Kamniške Alpe).

Odhod je v nedeljo zjutraj :Preserje ob 6-ti uri,ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom,Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.Od tu se bomo odpeljali v Kamniško Bistrico.Podali se bomo ob Kamniški beli,naprej po nemarkirani stezi mimo Orglic,čez Šraj peske na Korošico.Po krajšem počitku in malici iz nahrbtnika bomo nadaljevali na Srebrno sedlo,ter sestopili v Repov kot in naprej po markirani stezi nazaj v dolino Kamniške bistrice.Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 ur,ter 4 za sestop.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za izkušene planince,ki jih ne motijo brezpotja in plezanje brez varoval.Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila, plezalni pas ter čelada.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič,ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 24.7.2015).

 

 
 6.9.2015: Rekreacijski pohod na Škabrijel 2015
Inicijativa Škabrijel 2018 Nova Gorica Pohod na Škabrijel(Monte San Gabrielle) 2015 V okviru letošnjih praznovanj v MONG in krajevnih skupnosti vas pozivamo in vabimo na rekreacijski pohod na goro spomina padlim,preminulim in trpečim v I.sv.vojni, goro Škabrijel v nedeljo 6.septembra 2015. Predlagamo, da se pohodniki odpravijo na pohod vsak iz svoje smeri in to v času kot jim najbolj odgovarja ,posamezno ali organizirano. Pohod na Škabrijel običajno traja 1h do 2h odvisno od smeri in izhodišča ,ki si ga boste izbrali.Predlagamo krožno pot. Pridite na vrh gore Škabrijel med 10h30 in 11h na svež in čist zrak s pozitivno energijo na robu trnovskega gozda v čim večjem številu.Priporočamo pijačo in hrano iz nahrpnika.Pripravljamo tudi kratek kulturni program na vrhu Škabrijela. Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost.Se vidimo na gori Škabrijel z veliko dobre volje in vedrine. TIC Nova Gorica Krajevne skupnosti Planinsko društvo Nova Gorica Inicijativa Škabrijel 2018
 
 10.10.2015: KRIŽARJENJE PO LIKIJSKI OBALI (BLUE CRUISE-GULET SAILLING CRUISES IN TURKEY )

POHODNIŠTVO PO ENI IZMED NAJLEPŠIH PEŠPOTI NA SVETU – »LIKIJSKI POTI« - T U R Č I J A

 

JESENSKI TERMIN: OD 10.10. DO 17.10.2015 (rok prijave: 30.8.2015)

 

Cena programa: 290 evrov po osebi (dvoposteljna/troposteljna soba) ali 230 evrov po osebi za bivanje v skupnih ležiščih + avionska karta 

OBISK ENEGA NAJBOLJ PRILJUBLJENIH LETOVIŠČ TURŠKE OBALE FETHIYE, KI SLOVI PO TURIZMU IN PO BOGATI PRIDELAVI AGRO-KULTURNIH PRIDELKOV, TREKING PO DELU ENE NAJLEPŠIH POHODNIŠKIH POTI NA SVETU – LIKIJSKE POTI, SPOZNAVANJE TURŠKE HRANE IN TRADICIJE ... VSE TO IN ŠE MNOGO VEČ LAHKO SKUPAJ Z NAMI SPOZNATE NA 8-DNEVNEM POTEPANJU PO JUGOZAHODNI OBALI TURČIJE PO NASLEDNJEM PROGRAMU:

 1. dan: Ljubljana - Fethiye

Iz slovenskega ali drugega letališča poletimo proti Turčiji (kjer bomo dobili najbolj ugodne avio karte), najprej do Istanbula in nato naprej do Likijske obale (letališče v kraju Mugla Dalaman). V Dalamanu nas sprejme vodnik, sledi organiziran transfer z modernim turističnim avtobusom do kraja Fethiye. Namestitev v hotelu. Sledi spoznavni večer, predstavitev programa. Vodnik nam bo pripravil presenečenje.

 2. dan: Fethiye – Kayakoy - Oludeniz

Po zajtrku (malico za na pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del trekinga in sicer nas bo pot vodila po pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj. V mestu Kayakoy so do leta 1923 živeli grški kristjani, danes pa je t.im. mesto duhov. Nadaljevali bomo do obale Oludeniz - modra laguna, ki je s spektakularnim pogledom v odtenkih turkizne barve, upravičeno ena izmed najbolj fotografiranih plaž na Mediteranu. Laguna je tudi nacionalni naravni rezervat. Čas trekinga: cca 6-7 ur.                       Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo                    6 evrov).

 3. dan: Izlet z ladjo po likijski obali, ki jo krasi morje v turkizni barvi in nad njim pinijevi gozdovi

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanek za krajši sprehod in fotografiranje. Oktobrske temperature so  primerne tudi še za kopanje.                      Na ladji bodo za nas pripravili okusno turško kosilo.

Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo 6 evrov). 

4. dan: Fethiye – Ovacik - Faralya

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: spalno vrečo, majice, hlače, natikače, toaletni pribor... Med potjo bomo naredili postanke za malico, vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v hotelu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do kraja Kabaku. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v Alinco se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

6. dan: Alinca – Gey - Bel

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey, kjer bomo imeli kosilo. Po kosilu pa nadaljevali do kraja Bel. Po Likijski poti se bomo lahko srečali s tropi kozic in malimi želvami. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

Po prihodu v Fethiye možna večerja v hotelu – tradicionalna doma pripravljena turška hrana, doplačilo 6 evrov).

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja  

Raziskovanje letovišča Fethiye: možen skok s padalom z gore Babada, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah…

V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu zelo prilegla (doplačilo 12 evrov). 

V večernih urah možen obisk restavracije s tradicionalno hrano in tradicionalno turško glasbo (doplačilo).  

 8. dan: Fethiye – Ljubljana  

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino, preko Istanbula in prihod v Ljubljano v popoldanskih urah.

 Program je organiziran in voden v sodelovanju s turško turistično agencijo Tribe T. Tours. Celotno vodenje po programu in Likijski poti bo potekalo v angleškem jeziku, prevod v slovenščino je zagotovljen. Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah narave in prijetni družbi. V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici).

Denar bomo menjali v turške lire v Turčiji, kjer je tečaj bolj ugoden.

Cena programa: 290 evrov po osebi (dvoposteljna/troposteljna soba) ali 230 evrov po osebi za bivanje v skupnih ležiščih, cena vključuje tudi transfer z letališča do Fethiye in nazaj.

 

Avionska karta je doplačilo, cena povratne karte Ljubljana – Istanbul – Dalaman - Ljubljana = cca 300 evrov.

 

Maksimalno število oseb: 16-20, minimalno: 6 oseb.    

 

Vse podrobnejše informacije in prijave na e-naslov: info@tribetraveltours.com. Kontakt v Sloveniji na tel. štev.: 041 222 970.

 

 

JESENSKI TERMIN: OD 10.10. DO 17.10.2015 (rok prijave: 30.8.2015) – odhod je zagotovljen.

 

Ob prijavi navedite:

 

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu),

- rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Ob prijavi plačate 50 evrov, preostali del programa pa 7 dni pred odhodom. Plačilo avionske karte morate poravnati do roka prijave, t.j. do 30.8.2015. Ob prejemu vašega e-sporočila, vam bomo posredovali vse nadaljnje informacije.

 Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Tribe T. Tours, Turkey

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Vtisi slovenske skupine, ki je Likijsko pot prehodila (april 2013):

Turčija, Likija in njena Likijska pot sta me očarali, prečudovoti razgledi na morje in na gore, vonj borovcev … srečanje z bogatno naravno in kulturno dediščino – vse to in še več je Likijska pot, upravičeno razglašena za eno izmed najlepših pešpoti na svetu.

Tanja

 Likijska pot je za dušo in telo …

Sonja

 Turčija, Likija, posebno pa Likijska pot….nepopisno sem bila očarana, prekrasni razgledi na morje in hoja med borovci…žal pa je pot po krivici premalo poznana in obiskana; pa vendarle ima to tudi svoj čar. Priporočam za aktivne dopustnike…

Danica

 Tudi meni je Likijska pot pustila lepe vtise, preprostost in prijaznost domačinov in njihov preprost način življenja pa sta me očarala.

Neda

 Likijska pot me je navdušila in mi je ostala v spominu, čeprav je od tega potovanja preteklo že kar nekaj časa. Likijska pot je kotiček narave, ki ga preprosto moraš doživeti. Prijaznost domačinov, njihov preprost način življenja v odmaknjenih krajih, kjer se je čas ustavil, njihovo zadovoljstvo s tem načinom življenja - vse to se te dotakne. Tu so še čudoviti razgledi, kjer se spogledujeta morje in gorski svet.

Oti

 
 
Copyright © 2006-2012 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing