Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brezovica pri Ljubljani - Vrh (Debeli hrib) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanavrh (debeli hrib) / Brezovica pri Ljubljani - Vrh (Debeli hrib)
  

Brezovica pri Ljubljani - Vrh (Debeli hrib)

 
Starting point: Brezovica pri Ljubljani (297 m)
Destination: Vrh (Debeli hrib) (540 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 243 m
Altitude difference (by path): 265 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 4845
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Vrhniki. Približno 100 m pred križiščem, kjer se v levo odcepi cesta proti Podpeči, bomo na desni strani ceste opazili oznake za trgovino s sadjem in zelenjavo Pod orehom, ki nas usmerijo desno na ulico V Radno. Tu se začne naša pot na Vrh, parkiramo pa nekje v bližini na primernem mestu na Brezovici.

Path description (Slovenian language):

Tržaško cesto zapustimo v smeri Trgovine s sadjem in zelenjavo Pod orehom, nato pa še pred trgovino nadaljujemo levo na vzpenjajočo cesto, ki nas vodi mimo nekaj hiš. Za hišami, zadnjo obidemo po desni strani cesta preide v gozd in se spremeni v sprva še širok kolovoz. Kolovoz se kmalu položi, nato pa nas pripelje do manjšega razpotja, kjer nadaljujemo po desnem, prav tako dobro uhojenem kolovozu. Omenjeni kolovoz kmalu zapustimo saj nas sledi predhodnikov povedejo rahlo levo na dobro uhojeno stezico, ki se nekaj minut zložno vzpenja. Že kmalu pot doseže naslednji kolovoz, kjer se nahaja večje število skladovnic za drva. Tu opazimo puščico na drevesu, ki nas usmerja levo, mi pa nadaljujemo naravnost po zložnem kolovozu, ki preči pobočja proti desni. Nekoliko naprej se pot loči od kolovoza, tako da poteka vzporedno z njim, nato pa se nanj vrne. Sledi le še nekaj 10 m hoje po kolovozu, nato pa dobro uhojena stezica zavije levo in se prične zmerno vzpenjati. V dveh dolgih okljukih se pot vzpne na neizrazit greben Brezovškega hriba, kjer se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Kakih 15 minut naprej se združimo še z enim grebenom, kjer se nam z desne strani priključi še markirana Cankarjeva pot. Tu nadaljujemo naravnost in v nekaj minutah rahlega vzpona dosežemo označen Vrh, kjer se nahajajo vpisna skrinjica, klop, termometer, žaba...

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib) brezovica_pri_ljubljani - Vrh (Debeli hrib)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing