Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Žakeljnov bivak na "Stebrasti skali" Mežakle

Print
heinz2. 11. 2010 21:17:41
Vse povedano!

Res se mi dopade takšno razmišljanje, da je tukaj kar nekaj zglednih teličkov, doraslih vsaj letom mlade govedine (ponosni na svoje poreklo)...In tako je tudi prav! Bravo fantje!

Saj, zato se pač ne razumemo med seboj. Nismo vsi iz istega ...mesa.
Nič hudega.
všeč
heinz2. 11. 2010 21:36:24
viharnik, se ti ne zdi to -kar si napisal, kot neko malikovanje ministerstev in pl. zveze, v smislu češ, da sta edini "od boga" kompletentni za določanje o tem, kje naj bi stal in kako naj bi izgledal nek bivak.
So "oblasti" za tebe tudi zares "od boga"??
V marsičem se kažejo v luči, kot bi bile od hudiča. Pomisli! Ne obremenjuj se s svojim okusom in strahospoštovanjem navidezne oblasti, ki nikomur drugemu razen sebi ne želi nič dobrega ali koristnega.. Oblast je danes predvem firma, katere zaslužek je odvisen od plačila raznih kazni iz žepov tistih, ki vsakodnevno z žuljvimi rokami garajo za vsakdanji kruh. Če bi se npr. danes dogovorili, da ne storimo nobene napake, vlada v roku enega meseca umre od lakote.. Tipi se pač ne znajo preživeti z lastnimi rokami. In veselijo se komentarjev kakršnega si dal..
Vem pa, da si človek, ki ima kar nekaj več v srcu in v glavi od vseh teh lenih riti, ki živijo na moj in tvoj račun.
všeč
Hribovc882. 11. 2010 22:16:20
Eni se pa res vseskozi počutijo ogrožene in se ravnajo po načelu napad je najboljša obrambajezenzavijanje z očmi
všeč
viharnik2. 11. 2010 23:25:11
Heinz,glede naše vlade in njenih poganov imaš deloma prav.Povsem narobe pa podpiraš nekaj,kar ni v skladju z zakoni širšega Triglavskega narodnega parka.V Slovenji imamo okoli 3500 resnejših hribovcev-gornikov,ki redno zahajajo v gore.Pomisli,da bi samo 10% le teh vsak zase zgradilo počitniške koče v Julijcih,kako bi zadeva izgledala.Tudi sam bi si omislil kakšno lepo brunarico,recimo v Fužinarskih planinah ali Lepi Komni pa tega ni mogoče,zaradi nedotakljivosti narave in varovalnega režima.Ne vem kako gledate v okolici Jesenic na ta vprašanja.Me pa gorenjska nasploh,razen gora precej čudi po večni trmoglavosti,drezavosti,zagovarjati svoj prav,nerazgledanosti,kar se vidi po neenakem vsiljenem režimu pobiranja pristojbin v dolinah(že vsak svoj kulak na zemlji),kaznih(Bohinj)itd.Še najbolj normalen konec in energetsko sprejemljiv se mi zdi Bled z okolico pa Gozd Martuljek.Tolerance in spoštovanja,še posebej pa do različnosti je zelo malo v primerjavi s Krasom,Štajersko,Prekmurjem.Žal so tu še vedno velike razlike in s tem tudi kvaliteta bivanja.
(+1)všeč
heinz3. 11. 2010 05:31:40
O tolerantnosti do nekoga, ki ni "vsak" ves čas govorim.
Kaj bi bilo, če bi bilo..? Mar je?
Nisem edini v Sloveniji, - ne le na Gorenjskem, ki je prepričan, da je Žakelj oseba, ki ji ni para. Je preprosto gorsko človeško bitje, kar midva nikoli nisva bila in ne moreva biti. Kot tudi nihče na tem forumu. Niti predstavljati si ne moreva, da bi živela v stilu Žaklja. On pa si ne želi živeti, tako kot mi. Ne filozofira tako kot to delamo mi, preprosto se zlije v okolico, ki mu pomeni največ, mnogo več kot nam.
Še nekaj podrobnosti sem ti dolžan, ne glede na to, ali me boš imel za še bolj trdovratnega in nerazgledanega, kot me pač že imaš; namreč bivak o katerem je govora ni nikakršna počitniška hišica, brunarica ipd in ne stoji v območju Tnp.
O pobiranju pristojbin pa je bilo, mislim da na tem poratlu že marsikaj povedanega. Le kdo od nas sploh podpira takšna ožemanja?
Lp h!
všeč
pinkerton3. 11. 2010 08:30:58
heinz, več kot 90 % Slovenskega ozemlja ni vključenega v TNP ali druge parke, pa se vseeno ne sme kar poštrek postavljati objektov.
Ti hočeš tega človeka na vsak način izločiti iz pravil ki veljajo za vse in ga opravičiti. Pa saj on se je na lastno željo izločil iz družbe, to je njegova pravica, ampak pravila kljub vsemu veljajo za vse.
Kaj torej meni ali drugim brani postavitev lastnega bivaka? Tvoja "ocena" o primernosti, kot si jo v tem primeru podelil njemu, da jo predložimo na občini?
Ne razumem tudi zakaj nekateri tako vztrajno rinejo k njemu na obisk, če se je pa želel odmakniti od ljudi. Torej sami ne spoštujete te njegove odločitve!?jezen
všeč
Žan3. 11. 2010 09:29:53
Včasih moramo biti sprejemljivi tudi za ideje in poglede, ki grejo preko meja. Tudi Aljažev stolp je nastal brez ustreznega dovoljenja (so se tožarili še leta na to temo), tudi njegova likovna rešitev je precej uboga (milo rečeno je grd)...
Ne rečem, da Žakljev vikend lahko primerjamo z Aljaževim stolpom. Lahko pa ga toleriramo in pustimo da čas pokaže svoje.
Takšni gradbeni podvigi bi bili problematični, če bi jih bilo več. Ampak mož, ki bi počeli kaj takega ni veliko in v resnici pomenijo čisto izjemo.

Mene osebno v hribih precej bolj motijo križi po vrhovih. So kot velike reklame. Vsi po vrsti so postavljeni brez ustreznega dovoljenja, so dvomljive umetniške vrednosti in čisto možno, da motijo duha gore(?).
Ampak kot sem že povedal, moramo biti tolerarantni eden do drugega.
všeč
pinkerton3. 11. 2010 09:41:23
Žan, s tvojim zapisom se pa dejansko strinjam.
Manjka nam večinoma nekoliko tolerance, nekateri je imajo pa (v nekaterih primerih) preveč, pa je konflikt.
všeč
Santi3. 11. 2010 09:55:45
Predlagam administratorju, da ko se debate začno razvijati v to smer kot se tale temo enostavno zakleni, štiri strani ste porabili samo za to, da žalite eden drugega.
Predlagam vam, da se dobite nekje, recimo na kakšni gozdni jasi (nazaj k naravi...), pograbite vsak svoj krepelc pa udri eden po drugemu..., s pisno besedo očitno ne pridete nikamor, mogoče boste z batinami...
Pa brez zamere zavijanje z očmi
všeč
jprim3. 11. 2010 10:36:59
Santi
'Predlagam vam, da se dobite nekje, recimo na kakšni gozdni jasi (nazaj k naravi...), pograbite vsak svoj krepelc pa udri eden po drugemu...'
... a imaš občutek, da si ti napisal kaj pametnega, koliko nestrpnosti še le zveni v tvojem postu.
LP!
všeč
Žan3. 11. 2010 10:41:38
Tudi nestrpnost mora nekje udariti ven. Je že bolje, da se izlije v enem forumu kot v resničnem življenju. Zato teme ni treba zaklepati.
Saj v takšnem vremenu kot je danes, ne moremo pričakovati kaj pametnega...
Naj vsak napiše kar misli.
všeč
Santi3. 11. 2010 11:07:18
jprim sej tukej tud ni kej pametnga napisat..., Žan vreme pa je idealno za tek recimo
všeč
Majdag9. 10. 2012 13:07:31


...Malo za spremembo, na drugo stran Jesenic, na Žakeljnov bivak. Pot res ni dolga, je pa kar strma. Pa si mislim, koliko volje in energije je moral imeti Lojz skoraj pri 50.tih, da je vse zvlekel gor. Saj imaš sam s seboj dovolj opraviti, posebno, če je teren moker, kakor danes. Škoda, ker je kmalu začelo rositi in sem morala, zaradi mokrih skal zapustiti super razgledišče. Pa drugičnasmeh
- Od Stola do Jelenkamna1
- Ira je počakala pred mostičkom2
- Od Struške, pa vse do Kepe, žal danes zamegljeno, super razgledi3
(+5)všeč
Majdag30. 10. 2012 14:43:03

...Triglavski-mežakelski, fanatičen domačin, kakor imenuje sebe, praznuje 60. rojstni dan. Še enkrat toliko triglavski samotar, kozorog v svojem kraljestvu, srečno Lojz...
- Vse povedano..1
(+7)všeč
mukica30. 10. 2012 15:03:06
Vse najboljše in najlepše Lojznasmehnasmehnasmeh
(+5)všeč
Majdag4. 12. 2012 14:16:25

...Grem malo pogledat k domačinu na SS, preden zapade več snega. Spet nekaj novega. Ima polno idej, ta naš Lojz. Naredil si je nekakšno klopco, na kateri lahko tudi prespi. Že tako majhen prostor, pa še vedno lahko vstopiš in hodiš po bivaku. Težko si predstavljam, da že pred šesto zjutraj, v popolni temi drvi dol v službo. Jaz pa malo pred osmo pazim kam stopim, ko se vzpenjam gor. Pot je polna listja in pomrznjenega snega, kar malo zoprna, je treba pazit. Ta male derezce kar prav pridejo. Tudi po skali do bivaka previdno. Jesenice v rahli snežni obleki izgledajo zelo lepo in vrhovi nad njimi tudi. Ira me je čakala spodaj pod skalo, ves čas je prepevala svojo arijo in me opominjala, da me čakanasmeh
- Bivak1
- Še je dovolj prostora2
- Jesenice so lepo mesto3
- V rahli snežni obleki, tudi hribi, Kepa je vsa bela4
 - Malo ledeno, pazljivo5
- Še fotka v slovo6
- Me kar vleče, da ne bo spet sama7
(+3)všeč
skalaš704. 12. 2012 15:00:20
Lepo si je uredil gnezdece,v kratkem ga obiščemo!
Pa lep pozdrav in varen koraknasmeh
všeč
Majdag4. 12. 2012 15:44:29


...Nima kaj dosti obiskov, po vpisih sodeč. Bo zelo vesel, pa srečno!
všeč
heinz5. 12. 2012 08:02:39
Naj dodam samo, da je narejeno namenjeno vsem planincem, ki lahko kadarkoli koristijo bivak. Njegov graditelj živi v stanovanjskem bloku na Slovenskem Javorniku in ne v bivaku, kot bi nemara kdo sklepal. Bivak na Stebrasti skali tudi ni nekakšna vikendica, ali gnezdece kogarkoli, ampak zgolj majhno zavetišče za slehernega obiskovalca.
(+3)všeč
Majdag5. 12. 2012 10:31:17

...Imaš prav Heinz, hvala za dopolnilo k mojemu pisanju, čav Majda
všeč
Page:1234567
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies