Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
zokipoki13. 12. 2020 08:24:53
Dejan, kaj potem sta moja starša bedaka in jaz sin z nepošlihtano glavo? Hahaha joj koliko novega o sebi sem izvedel v zadnjih dneh. velik nasmeh
(+8)všeč
ppegan13. 12. 2020 08:56:30
Dejan, a pol mislš, da je bolš, da ven iz vrste stopim zmeden velik nasmeh
Primož, če bi ukrepi prjel, pol ne bi imel vsak dan za avtobus mrtvih kot ti praviš, pa tud brezposelnih ne bi blo tolk. Pa nehi nabijat s temi tvojimi bučkoti, ker največ jih je v vladi, pa če si ljudje se tok zatiskajo oči pa menijo, da vlada dela v korist državljanov. Tega s karantenskimi odločbami niti nism vedla, da je blo tko hudo. In če je sam pol resnice v tem, pol vemo, kdo je krivec za to. Kdo izdaja karantenske odločbe?
Glede cepiva je pa tako, vsak naj se odloči po svoji volji, jaz glede tega ne obsojam nikogar. Če se nekdo želi cepit, naj se. Ni pa nujno, da zaradi tega ne bo fasal korone. Jih kar nekaj poznam, ko so se proti gripi cepli, pa so pol glih tko gripo fasal, in to v zelo hudi obliki. Realnost je pa taka, da marsičesa ne boš mogu al pa smel, če ne boš cepljen. Farmacija mora zaslužit, tako pač je mrk pogled
(+4)všeč
dprapr13. 12. 2020 09:04:53
ppegan, saj se boš postavila nazaj v vrsto, če ne prej, ko se bo zamenjala vlada.mežikanje
(+7)všeč
turbo13. 12. 2020 09:05:05
Prej so bili zapravljivčki, sedaj so bučkoti, le Primož je večen, ali kako že velik nasmeh
(+9)všeč
ppegan13. 12. 2020 09:24:00
Ne, Drago, ne bom se, ker nisem ne za leve, ne za desne, vsi so isto pokvarjeni, ni razlik, pa vsi sam na svojo rit oz. žep gledajo. JJ ne maram izključno zaradi njegovih dejanj, ki se odražajo tudi v njegovih "genialnih" tvitih. Njegova politika je tako "briljantna", da imajo tudi v tujini veliko o njej za povedat. Me zanima, če sta šla s Trumpom že na pijačo, zdej ko je spet predsednik velik nasmeh
(+2)všeč
dprapr13. 12. 2020 09:42:47
Ja, ppegan, tudi takšnih kar nekaj poznam, ki so tako kot ti bili skeptični do cepljenja proti gripi in so "vedeli" za veliko neuspešnih cepljenj. Letos so pa bili prvi v vrsti za cepljenje! Zato je tudi takoj zmanjkalo cepiva. Morda so zato nekateri starejši, ki ga res potrebujejo, ostali brez.mrk pogled
Sam se nisem nikoli cepil proti gripi, ker do zdaj nisem čuti potrebe. Tudi letos ne. Morda kdaj v prihodnosti.
Kar se pa tiče politike, pa mislim, da sploh ne sodi na ta forum. Že Jakob Aljaž je menil, da smo v gorah vsi enakovredni. Tako ali drugače.
Sem že predlagal Tadeju, da kaj ukrene v tej smeri, pa se izgleda kratkočasi z debatami v tej temi, kljub temu, da so mu tudi gore dosegljive.nasmeh
(+6)všeč
jax13. 12. 2020 10:58:54
Torej. Primož, o tebi sem na forumu izvedel že marsikaj, vključno s tem, da si človek trdnih stališč, ki nisi pretirano nagnjen k temu, da bi se skušal vživeti tudi v izkušnje soljudi, nisem pa vedel, da znaš biti tudi tako žaljiv. Saj mi je malo čudno to rečt, pa vseeno bom: zgornji komentarji ti niso v čast. In ne boš verjel, pota življenja znajo biti nedoumljiva in ne izključuj možnosti, da bodo nekoč tvoja blaginja, zdravje ali življenje odvisni od tistih, ki jih tam gor zmerjaš, da ščijejo proti vetru.
(+8)všeč
jax13. 12. 2020 11:23:48
Kot drugo pa bi komentiral še to, kar je napisal Drago:
Kar se pa tiče politike, pa mislim, da sploh ne sodi na ta forum. Že Jakob Aljaž je menil, da smo v gorah vsi enakovredni. Tako ali drugače.
Sem že predlagal Tadeju, da kaj ukrene v tej smeri, pa se izgleda kratkočasi z debatami v tej temi, kljub temu, da so mu tudi gore dosegljive.

Ne boš verjel, ampak jaz se politično že dolgo ne opredeljujem prav zelo levo (morda sem se v srednji šoli in na začetku faksa, ampak tega je že dolgo). Pravzaprav sem v političnih debatah vedno zavzel nekakšno pozicijo "učene ignorance". Moje stališče je bilo vedno: kaj pa je važno, kdo je na oblasti? Ja, vladajoča opcija lahko do neke mere korigira smer razvoja družbe, ampak akutne posledice? Saj smo v pravni državi, pogodbe o zaposlitvi so v vsakem primeru veljavne, šole delujejo, zakoni veljajo (se jih da spremeniti, ampak sploh s sistemskimi zakoni to ni tako enostavno in hitro). Skratka, vedno sem zavzemal pozicijo, da v vsakodnevnem življenju ne bi smelo imet nobenega vpliva, kdo je na oblasti.
Zdaj pa imam en zelo žalosten občutek, da ni več tako. Najbolj v nebo vpijoč je ravno primer Zlatka - naj si o njem mislimo, kar si hočemo, imel je veljavno odločbo, ki mu jo je vlada razveljavila prez vsake pravne podlage in brez vsakega postopka. In kot je bilo že večkrat omenjeno - leta 1988 milica ni niti pomislila, da bi kaznovala ljudi, ki so hupali v podporo Janši. Letos so se jih lotili ciljano in jim na političnem protestu izrekali globe za banalnosti. Preprosto zgoraj napisano ne drži več. Vladajoča opcija si je vzela pravico prekvasit družbo po lastni podobi in se pri tem požvižgati na stoletno tradicijo razvoja pravnih varstev.
In to ima žalostne posledice tudi tule - med hribolazci. Preprosto nisem več prepričan, da bo tako preprosto, kot doslej, ko si lahko šel v hribe ali plezat s komerkoli in ga nisi vprašal, koga voli ali kaj si misli o politični situaciji. Zdaj pa so se ljudje začeli med seboj tako ogabno zmerjat, da nisem prepričan, ali to še velja. Preprosto smo na ljudi nehali gledat kot na soljudi, ki nam prodajo kruh v trgovini, ki nam zašijejo rano, ki učijo naše otroke - ali konec koncev ki nas varujejo v plezališču ali nas pridejo reševat, ko se nam v hribih kaj zalomi. In to je ključno. Ljudje so najprej naši soljudje, ki opravljajo svoje delo in gradijo naš svet - in tudi presojati jih moramo po tem. Njihova politična stališča pridejo šele za tem, in ne bi smela bit v prvem planu. Zdaj pa smo drug do drugega postali tako grozljivo sumničavi, da nisem prepričan, da npr. Primož še zaupa, da bo soplezalec, ki ne podpira lockdowna, v plezališču sploh ustavil njegov padec. In to je propad družbe.
(+8)všeč
zokipoki13. 12. 2020 11:30:37
Očitno je, da gre tu za več resnic. Edina smiselna pot je po sredini, z veliko razumevanja do vseh strani. Človek človeka potrebuje neglede na osebno prepričanje. Mene ne moti, da sem trenutno za nekoga ovca ali bedak, saj je vse skupaj ena velika zabloda in res bi bil otročji, če bi se obregnil ob vsako besedo. Tu sem zate in zase. Naj vas spomnim, da ljubezen sije bolj kot karkoli kar se nam zdi resničnega. To občutimo v gozdu, na gori, v skali, na poti, mar ne?
Pa ne samo v hribih. Tudi v bolezni in žalosti, tudi tu je ljubezen. Ne pozabimo na vse, ki trpijo in jih neskončno boli. Vsak korak v hribih je korak za vse, ki tega ne zmorejo! Vsak korak je korak življenja in smrti, vsak dih je na meji zadnjega utripa. V hribe hodimo, da se učimo ponižnosti in odpuščanja. Moja pot je pot umiranja za vse kar obstaja. Ljudje smo si različni in hkrati tako isti. Tudi, če nam nikoli ne uspe, vsaj poskusili smo! Srečno!
(+10)všeč
dprapr13. 12. 2020 12:15:53
Jax, me sploh ne zanima tvoja opredeljenost, tudi to ne, kdo je “kriv” za peripetije v Sloveniji. To je forum ljudi, ki obiskujejo gore in tu je tema o Covidu in ne o politiki. In upam, da ne boste dovolili, da vas politika razdvaja. Od vas je to odvisno.
Midva sicer marsikdaj prideva do različnih zaključkov in s tem ni nič narobe, dokler je govora o gorah. Čeprav moram priznati, da sem se že spraševal, zakaj si oba tolikokrat nasprotujeva. Bova morala kdaj skupaj v hribe in tam kakšno reči. Bo bolj držalo. nasmeh
(+6)všeč
jax13. 12. 2020 12:20:35
Tam kje v področju Mrzle gore se z veseljem pustim kam vodit. Čeprav še vedno stojim za tistim, kar sem napisal mežikanje
(+2)všeč
dprapr13. 12. 2020 12:48:57
Voditi? Saj nisem gorski vodnik.
Že spet se ne ujemava.nasmeh
(+4)všeč
jax13. 12. 2020 12:52:43
Ah, na grebenu od Orlovca do Mrzle mi boš pa ja pokazal kje je treba, glede na to da si ti avtor opisa ... Ali ne?
(+1)všeč
dprapr13. 12. 2020 12:54:45
Seveda, še s tabo bom šel, če boš želel. Ampak ne kot vodnik.
(+5)všeč
ppegan13. 12. 2020 13:40:57
A to se vam zdi prav?

Zapisal Aleksander Paglavec: "V parlament prihaja predlog za univerzalni temeljni dohodek za vse verske uslužbence in to 700 € mesečno za čas epidemije! Že sedaj jim država plačuje 100% vse mesečne prispevke, z novim paketom pa naj bi se to plačevanje izvajalo "za nedoločen čas"! Sramota in klofuta vsem obrtnikom in podjetnikom, ki se trudijo preživeti v teh časih! Kaj nima Vatikan dovolj bogastva, da bi jih lahko vzdrževal? Vsako podjetje plačuje svoje delavce in prispevke za njih. Našim upokojencem pa je vlada namenila od 300 do 130 € Pozor-enkratnega dodatka! Enostavno sem brez besed... Sramota!"

Dajte mi še 1x razložit, kdo je tu nor???
(+10)všeč
sonny413. 12. 2020 14:19:16
@ppegan Bogastvo Vatikana je mit, poleg tega s slovensko cekvijo v finančnem smislu nima dosti veze.

Kot drugo, če so lahko v Sloveniji tuji verski objekti in tuji verski funkcionarji, financirani direktno s strani tujih držav, in se nihče ne buni, potem se nima tudi kdo bunit, če država delno financira obstoječo, domačo versko dejavnost!
(+6)všeč
andi213. 12. 2020 15:21:40
Ko sem spomladi odprl tole temo, bi moral prej dvakrat premislit. Jah, nič, prevzamem vso odgovornost za odprtje množičnega nesmisla. Škoda se mi je zdelo smetit vse druge teme... Jax in Drago, zanimive misli. Polona - hm... Moje osebno prepricanje v tem življenjskem obdobju je, da se moraš iz politike na vso moč norčevat, spreminjat pa stvari tam, kjer lahko (dom, služba). Dokler bo pa vsak nov premier se isti teden po izvolitvi skakal poljubljat Rimski prstan in se priklonit Osebi, je pa itak brezveze delit politiko na leve in desne (če prav razumem naj bi bila ena izmed ključnih tem razdelitve odnos do vloge religije v politični sferi?). Na veliko narave, pa čim manj tega uradnega sranja. Osebno pa tako vsak ve, kaj verjame in komu zaupa, kar je na koncu tudi edino pomembno.lp,Andrej
(+7)všeč
julius13. 12. 2020 16:00:31
ppegan
Nisi nor!
Slovenska RKC ima toliko bogastva in rednih letnih-NEOBDAVČENIH prihodkov (neobdavčeni prihodki od prodanega lesa, najemnine od objektov, najemnine od oddaje kmetijskih površin, itd), da bi morala redno sama plačevati VSE plače svojih delavcev-klerikov, nun in ostalih.
Ker pa ni nič zastonj (predvolilna propaganda in podpiranje ene stranke s prižnice), moramo zaradi tega vsi Slovenci z davki pokrivati-plačati to kravjo kupčijo.
Malo še pomisli na to, da pod RKC spadajo cerkveni vrtci, Zavod Svetega Stanislava, Gimnazije, Domovi za ostarele in ne nazadnje Karitas.
Lepo pobrskaj katera stranka vedno, ampak res vedno goni svojo mantro, da bi morala država plačevati vse te zadeve. Nikoli pa ne povedo, da je po USTAVI cerkev ločena od države. Tako, da je vsaka "ženitev" države s cerkvijo v bistvu protiustavna.
Vse, ki boste takoj nabrusili svoja peresa, pa pozivam, da naj svoje trditve podprejo s členi ustave.
Vse, ki se ne strinjajo s
(+11)všeč
julius13. 12. 2020 16:02:14
primoza
probaj še z "lizolom" in "varikino". Včasih sta bila to odlična razkužila.
(+5)všeč
andi213. 12. 2020 16:30:56
Vem da je aktualna, hvala. Pa sem si pred leti obljubil, da na tem forumu ne bom napisal česa, kar se dotika tem, ki nas najhitreje razdelijo in razjezijo. Hkrati iz nas že zgodovinsko gledano privlečejo najtežja, pogosto najbolj nizkotna in umazana čustva, besede in dejanja. Da na milijarde umrlih (za ali zaradi ideje) raje ne pomislim. Govorim seveda o politiki in religiji. No, pa me sedaj poglejzavijanje z očmi Naj forum ostane povezan z naravo in našimi prelepimi hribi. Tale splošna tema pa predvsem s tematiko Covid (ja, vem, politični duh je že zdavnaj ušel iz steklenice). lp
(+3)všeč
Page:123...3738394041...372373374
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies