Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
VanSims28. 04. 2021 13:20:19
@djimuzl: če bi bili skupaj 8 let in pol neprekinjeno, ne rečem ...

'Sodelovale' si mislil SLS in SKD... no ja, štango so jim gor držale, saj kake odločilne besede niso imele, nekaj stolčkov pa so milostno dobile. Danes se pa čudijo kako je danes vse od medijev do inštitucij v levih rokah. Sami ste jim pomagali ...

Kar se pa tiče sedaj vladajoče stranke, je pa treba reči, da je bila še najbolj načelna: od leta 1994 (Depala vas) naprej, nikoli več v levo vlado.

@Trobec: Žal je covid postal politično vprašanje pa ne samo pri nas, tudi v ZDA npr. S tem, da tam je ravno obratno: demokrati so za ukrepe, desni pa proti kar je še en dokaz, da tu ni nekega ideološkega ozadja ampak zgolj izkoriščanje situacije za politične točke.
(+5)všeč
Aljoman28. 04. 2021 13:21:46
Da ne smeš napisati svojega mnenja je točno to, kar počne trenutna oblast. Cenzura je zelo kočljiva stvar.
(+7)všeč
zokipoki28. 04. 2021 13:50:19
V Sloveniji ljudje mešamo politiko povsod, čeprav je vse prej kot povezovalna. Zato tudi večplasten pogled na covid in trenutno stanje. Kaos.
(+3)všeč
Becar28. 04. 2021 15:17:48
Žal je pri nas prvi epidemiolog, virolog, zdravstveni minister, nabavnik, vse ena in ista oseba. Tako da politika in covid sta neločljivo povezana. To je to, čemur jaz pravim covid mafija in vidim, da se k sreči vse več ljudi dejansko tega zaveda. Nakradli pa so si toliko, da bomo mi vsi morali zategovati pasove. Ideje se že vrstijo, najprej je bila ideja penzionistom vzet, zdaj so na tapeti socialni transferji, kaj sledi, zamrznitev napredovanj (spet)? Vse bo narejeno tako, da bo ta mafija nemoteno kradla naprej na račun nižanja življenjskega standarda vseh nas ostalih. In temu je treba tako ali drugače narediti konec!
1
(+6)všeč
zavest28. 04. 2021 16:46:07
Kaj dela Nova Zelandija narobe, da jim tam ne vlada covid mafija? zmeden Ne samo, da imajo z Avstralijo brezkarantenski potovalni mehurček, prirejajo celo koncerte s 50.000 udeleženci, brez mask in brez testov...

Vir
(+2)všeč
jax28. 04. 2021 17:32:38
Lahko imajo koncerte tudi za 500.000 ljudi, še vedno so zaprti kot ovce v ogradi (okej, nedavno so po enem letu ogrado malo povečali). Če je to normalno - ne, hvala.
(+3)všeč
zokipoki28. 04. 2021 18:06:04
Vsi smo zaprti, ne glede na covid, le da se tega ne zavedamo, saj smo se skozi čas navadili na kletke, ki smo si jih zgradili.
(+3)všeč
julius28. 04. 2021 18:12:15
jax!
Nova Zelandija za primerjavo po površini 13 krat večja od SLO (NZ ima 268,021 kvadratnih km, SLO pa 20,271 kvadratnih kilometrov)
Ko nas je princ teme v noriškem kraljestvu zapiral v občine in regije, smo bili precej bolj na tesno kot prebivalci NZ. Aja, njih je pa celih 5 mio. In kdo je bil sedaj v manjši ogradi?
Ja imaš prav, ko se sprašuješ, če je to normalno?
V noriškem kraljestvu normalnost umira na obroke.
Ja, ja znanje zemljepisa in malo matematike ni še nikomur škodilo.
Pa lepo se imej.
(+3)všeč
jax28. 04. 2021 18:25:13
Ni važna velikost. Važno je, da so kot način boja proti epidemiji izbrali zapiranje pred svetom. In jaz tega pač ne kupim, ker zapiranje meja slej ko prej pomeni tudi zapiranje duha. In dejstvo je, da še čisto nobena država, ki je kot način boja proti epidemiji izbrala zapiranje, te zapore ni sprostila. In na tej točki pade ključni argument zagovornikov ostrih lockdownov - češ, zaprimo vse za kratek čas, potem pa bomo zaživeli normalno. Ja, normalno v svoji ogradi. Ne sprejmem.
(+2)všeč
zokipoki28. 04. 2021 18:50:40
Tito bi zaprl celo državo taman in vsi bi delali kot bi bilo naročeno. Govorili bi da je prav, čeprav bi si nekateri mislili drugače, garant, Kitajski sistem. To je pravo strahovladje in bivša juga ga pozna še kako dobro. mežikanje
(+7)všeč
Becar28. 04. 2021 21:02:01
Dokaz, kako so nas omejevali kot živino popolnoma brez razloga in s tem kršili človekove pravice:

Povezava
(+2)všeč
lino28. 04. 2021 21:24:44
Becar, kaj pa ti, kot izobražen človek, misliš o indijski verziji Korone? Je res tako strašljiva kot se predstavlja ali pa ...? zmeden
(+3)všeč
zavest28. 04. 2021 21:37:44
Jax, če "kot ovce v ogradi" pomeni, da lahko potujejo po vsej državi in gredo v Avstralijo brez karantene ... potem razmišljam, da bi tudi sam postal ta ovca velik nasmeh

Navajaš, da čisto nobena država ni sprostila lockdowna - ne preveč Becarit in mogoče še enkrat poglej, kako strogo so bili zaprti v NZ ali Avstraliji in kako je zdaj.
(+3)všeč
julius28. 04. 2021 23:16:39
zokipoki!!!!
Ja kaj je pa tebi osebno hudega naredila bivša Juga? Si se zastonj z dobro štipendijo izobraževal? Ali je za tebe veljal kakšen drugačen zakon kar se tiče potnih listov in potovanja po svetu?
Leta 1966 sem kot 15 let star mulc imel svoj potni list, kljub temu, da smo živeli za "železno zaveso" kot sta blebetali Melanija in Kolinda.
Edino "železno zaveso" sem doživel na meji med Huni in Jugo. V Trst smo pa mulci hodili z avtobusom po kavbojke.
Aja, bili smo čisto navadna delavska družina. Oče pa mi je umrl zaradi grobe napake zdravnika.
Kljub vsem udarcem usode mi ni bilo nič hudega.
Imam prav lepe spomine na šolske malice, 3 tedenske kolonije na morju, med zimskimi počitnicami smučanje, brezplačno šolanje in tudi službe smo dobili vsi.
Kako pa je danes??
V ustavi piše, da smo socialna država!!!
Ha, ha, ha.!
Na vseh koncih prosjačenje za tako in drugačno botrstvo, pomoč družinam, otrokom, bolnim itd. Vsi politični vampirji vseh barv so si nagrabili bogastva, da glava peče. Tovarne, banke, skratka skoraj vse so pa za ustrezne podkupnine spravili v stečaj in nato za bagatelo+podkupnino prodali tujcem.
Malo povprašaj prostovoljce na PD-jih s kakšno lahkoto so se planinske postojanke v tistih "grdih" časih gradile, obnavljale in vzdrževale. Primerjava med tedaj in sedaj je kot noč in dan. "zlobni partijski funkcionarji" so ob kavici uredili vse potrebno za pridobitev sredstev za planinsko infrastrukturo (koče, pota, ceste )
Fantini!
Ko trosite traparije pred vsako napisano črko pomislite, če jo lahko upravičite in dokažete pravilnost napisanega.
Pa lem pozdrav vsem.
(+17)všeč
Becar29. 04. 2021 08:07:22
Julius, odličen realen komentar. Jaz bi dodal še to, da ko bomo naslednjič odpeljali otroka v šolo, vrtec, obiskali bolnišnico, zdravstveni dom, šli na upravno enoto, kulturni dom, knjižnico, šli delat v kakšno večjo tovarno, se pozanimajmo, kdaj je bilo to zgrajeno. Potem pa se vprašajmo, kaj je od tega zgrajeno v samostojni Sloveniji. Enako velja za stanovanja, bloke, stolpnice, hiše, ceste. Koliko jih je bilo zgrajenih prej in koliko zdaj.

Lino, indijski dvakrat mutirani sev in dvakrat mutirano covid mafijo smo obdelali že pred časom. Pobrskaj malo za nazaj mežikanje
(+4)všeč
zokipoki29. 04. 2021 08:59:19
Julius točno tako kot si zapisal, ampak ne pozabi, da te je sistem držal za ovratnik, to sem želel povedati, nič drugega in če bi bila trenutna situacija takrat, bi bilo drugače. Sistem te je omejeval, pa se tega nisi zavedal, ker si v njem zrastel, bil vzgojen. V diktaturi. Pa se lahko tolažiš kolikor želiš. Jaz sem mlajši in juge nisem doživel kot ti, zato tudi drugačen pogled, nikakor pa niso to traparije.
(+7)všeč
Becar29. 04. 2021 09:11:19
Jaz sem tudi precej mlajši od Juliusa, pa nimam nobenih slabih spominov na otroštvo v Jugoslaviji. Nič nam ni manjkalo, bili smo srečni. Če pomislim za nazaj, ne bi menjal otroštva za nič. Edini slab spomin je vzpon nacionalizma in vojna, nekateri ostanki tega pa so očitno še zdaj prisotni. Se je pa že med vojno pokazalo, kako bo začrtana smer. Prikoritnikom se ni bilo treba it ˝streljat˝. Dobro poznam, kakšen je bil nabor v našem kraju.
(+7)všeč
VanSims29. 04. 2021 09:19:59
Ja, v bivši jugi je bilo cca. 25 letno obdobje relativnega blagostanje (glede na ostale socialstične države pa tudi ostale YU republike, če smo že za zahodom zaostajali), kljub sistemu 'Radim ili ne radim, plata mi je ista'.

Posledice čutimo še danes in za to tudi plačujemo, več ali manj bosta to čutili vsaj še dve generaciji. Pa saj je vaš Kučko lepo rekel, da bo šlo bolje šele našim vnukom. Eden redkih, ki je takrat trezno ocenil situacijo, za razliko, ja predvsem desnih, ki so obljubljali Švico čez kake 10 let (Pučnik) ali pa da smo lahko v par letih Nemčija (Jelinčič).

Še hujše pa so mentalne posledice, porušen sistem vrednot, balkanski način razmišljanja, neprilagojenost neki zdravi družbi,... to pa bo prizadelo še kar nekaj generacij predno bo bolje.

Pa še to lahko rečemo samo v Sloveniji, ki je nekje najbolje prišla skozi. Vprašajte pa koga iz bivših držav vzhodnega bloka, tam je te nostalgije za bivšim režimom bistveno manj. Ne samo, da so bile gospodarsko in socialno manj uspešne, temveč je bila to tudi res prava leva diktatura, kjer si lahko kaj hitro izginil, če si kaj narobe rekel. Tako je bilo tudi v Yu tam nekje do 60-ih let.

Ja, rdeči potni list je odpiral vrata marsikam, v omenjenih vzhodnih državah pa so imeli 45 let približno tak režim prehajanja mej, kot smo ga imeli mi par mesecev lani spomladi in sedaj od oktobra lani naprej. Pa se mi nekaj pritožujemo ...
(+10)všeč
Becar29. 04. 2021 09:31:47
˝Posledice čutimo še danes in za to tudi plačujemo, več ali manj bosta to čutili vsaj še dve generaciji.˝

VanSims, to trditev lahko brez dvoma napišeš za čas samostojne Slovenije. Vse so pokradli, zgradilo pa se ni skoraj nič. Točno tako kot je Kramberger napovedal. Koliko novih tovarn imamo za pokazat? Koliko novih stanovanjskih blokov? Koliko novih bolnišnic? Šol? Nič ni in nič ne bo še več generacij, kot si napisal.

Največja razlika med obema zadolževanjema je ta, da takrat se je na ta račun vse zgradilo, zdaj pa se zadolžujemo zato, da si pokvarjena kapitalistična in politična mafija polni žepe.
(+8)všeč
djimuzl29. 04. 2021 09:51:40
To, kar je bila včasih partija, je danes kapitalistična, predatorska "elita" - kateri pripadajo ljudje z vseh političnih polov, da se razumemo.
A tej - za razliko od pokojne partije - prav nič ni mar za socialno in zdravstveno varnost prebivalstva, saj je v teh družbenih segmentih še ostalo dovolj možnosti plenjenja družbenega/državnega kapitala in posledično polnjenja ciprskih, karibskih ter drugih prekomorskih računov.. Če malo karikiram - voda iz zdraviliščnih bazenov se pretaka v bazene zasebnih vil.
Če temu ne naredimo konca, ne bo ostalo našim vnukom popolnoma nič, samo 100 vrst sadnih jogurtov.
(+11)všeč
Page:123...120121122123124...372373374
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies