Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
Becar27. 04. 2021 20:36:42
To je tvoje mnenje, moje pa že poznaš in tu bova končala. Mogoče samo še sklepna misel: JJ ni nikoli nič kriv, pa vedno se mu kot edinemu zgodi ulica, kakšna krivica!
(+3)všeč
zokipoki27. 04. 2021 20:46:38
Nisem Janšist, niti levičar ali kakršnekoli ist, in mi pravzaprav iskreno dol visi za levi in desni pol, pa tudi za sredino, ampak ob pogledu na takšne proteste, bi si jaz, če bi bil JJ, prižgal cigaro, spil nekaj močnega in si rekel - danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan!mežikanje
(+7)všeč
Hribolaznik27. 04. 2021 23:46:04
Protesti... so in bodo... še vedno so bili... spomnim se mojih študentskih dni, ko smo protestirali in podpisovali peticije za vsakega, ki nam je ponudil kozarček kuhanega vina... Takrat smo tudi protestirali proti omejitvi študentskega dela... Seveda so nas zlobirali študentski servisi... Joj, kako smo bili neumni nasmeh
(+5)všeč
Hribolaznik27. 04. 2021 23:50:52
Indija 3285 mrtvih, Brazilija 2818... Kitajci pa nič? Pri njih ni virusa?

Celo Tajska je začela poročati malo večje številke. Očitno so ugotovili, da turistov ne bo, če bodo še naprej skrivali in se pretvarjali, da oni so covid-free...
(+1)všeč
VanSims28. 04. 2021 05:55:05
Janši se ne zgodi ulica, ampak od levice dirigirani shodi. Vzrok njih je en sam: ta, da niso več na oblasti in nič drugega.

Če ne bi bilo protikoronskih ukrepov bi si pa drug izgovor izmislili. Začnejo protestirati oz. šuntati folk, in medije, da si samo en drzne priti na oblast, drug kot oni. Na kogarkoli bi, ne samo Janšo. Za to ni treba biti ne vem kako pameten, da to ugotoviš.

Potem se bodo pa čudili, če se bodo spet razširile okužbe in bo potrebno ukrepati. Da ne rečem, da jih prav malo briga za mrtve in tiste, ki tpijo po bolnišnicah. Čim več mrtvih tem bolje za njih.

Ljudje pa ovce in nasedejo ... Ne sicer vsi ...

Slednji stavek je tudi odgovor @SamoK, zakaj ljudje sodijo neko skuoino po najbolj glasni manjšini. Zato ker je tako najbolj udobno in zahteva najmanj možganskega naprezanja. Gre za isti princip kot če poslušajo samo najbolj množične in glasne medije.
(+5)všeč
Becar28. 04. 2021 06:59:51
VanSims, zdi se, da so ti fašisti popolnoma oprali možgane. Naj ti povem, da je levica zdirigirala tudi v Londonu milijonski shod, po Nemčiji na stotisoče ljudi itd. Daleč seže vpliv naše levice, ni kaj zavijanje z očmi Včasih pa si se mi zdel fejst fant velik nasmeh

Vidiš, ta obsedenost z levičarji, murgeljskimi pravljičnimi bitji, komunajzerji in strici iz ozadja, ki so krivi za prav vse, je zame ena največjih teorij zarot.
(+5)všeč
Aljoman28. 04. 2021 08:00:53
@zokipoki, to si napisal:
"Misliš protest, na katerem so vihteli Slovensko, Jugoslovansko in Kitajsko zastavo? Protest, kjer niso zavrteli ene domače pesmi?"

Očitno je, da nisi bil na protestih. Ne vem kje si ti videl kitajsko in eskimsko zastavo? In če nisi slišal Kombinatk, Janija Kovačiča, Iztoka Mlakarja in še več slovenskih partizanskih in nepartizanskih pesmi, predvidevam, da si gledal kitajsko nacionalno televizijo.
Ljudstvo je pokazalo, kje je mesto fašizmu. Zate večtisočglava množica pomeni pi.x.kin dim, po tvoje puh janševe cigare?
Je pa res, da znate lagati, tukaj vam pa nikoli ne bomo dorasli.

Zdaj pa srečno, v hribih ali na kavču.
(+8)všeč
Becar28. 04. 2021 08:18:19
Pa poglejmo, kaj je izjavil JJ. In se dogovorimo. Če bo njegova trditev držala, potem sem teoretik zarot. Če pa ne bo držala, je to prvovrsten dokaz covid mafije, JJ pa zrel za takojšen odhod. Velja? Kdo si upa? velik nasmeh
1
(+3)všeč
Zebdi28. 04. 2021 09:20:15
JJ je v vsakem primeru zrel za odhod (da ne napišem še kaj drugega). Temu je uspelo narediti več škode kot samemu covidu..
(+6)všeč
piotr28. 04. 2021 09:39:43
Jasho Jenulla za predsednika in smo na konju.velik nasmeh
(+1)všeč
pantani128. 04. 2021 09:40:34
No tole je pa že zelo podobno humoristični nanizanki Samo bedaki in konji jezik, pa lepe 1. majske praznike vam želim.


Lp
(+2)všeč
djimuzl28. 04. 2021 10:06:14
Ta vlada pod krinko Covid epidemije počne kar hoče in zaenkrat ni nikogar, ki bi jo lahko zaustavil, njen predsednik se tega zelo dobro zaveda.. Samo ustavno sodišče jo tu ali tam malce zabremza, pa še to je v takem primeru deležno ostrih besed vladajočih.
To, da se proti vsem, ki si drznejo že samo na glas razmišljati o njenem delu, kaj šele izraziti kakšno kritiko, v naslednjem momentu – tako iz raznih plesnivih kleti, madžarskih medijev, kvaziintelektualne dr.dr. sfere, kot iz najvišje instance, twitter profila predsednika vlade in raznih njegovih ponižnih podložnikov – vsuje prava ofenziva bruhanja ognja, govna in šmarnice ter nizkotnih pleteničenj in pametovanj – če seveda izpustim vladine »zakonske« odloke o prepovedi izražanja protesta nasploh... je najboljši vpogled v način delovanja vladajoče stranke.
Seveda pa ima tovrstni sovražni »PR« namen dimne zavese, ki ob prej omenjenih epidemičnih razmerah, omogoča lažje delovanje globoke esdees države.
(+4)všeč
zokipoki28. 04. 2021 10:06:25
Dragi Aljoman! Res nisem bil na protestih, bil sem doma na kavču. Spremljal sem prenos protesta na telefonu. Začetek, malo vmes in konec. Janija sem videl kasneje in to ovrže mojo trditev o glasbi, ampak v času, ko sem spremljal prenos so vrteli tujo glasbo, proti kateri nimam nič, je pa to zame dokaz o neorganiziranosti shoda, pač, to spada na žurke, ne pa na shode proti fašizmu kjer je treba biti načelen! Tako vidim jaz.

V zraku je res plapolala Kitajska zastava, kar je absurd, kot tudi majice s podobo Tita (R.I.P.). Mi lahko razložiš kako se s simboli totalitarizma zoperstaviš le temu? Mu nastaviš ogledalo? Mogoče. Sklepam, da bi se v časih Tita vsem, ki bi se v obdobju pan al plan - demije upirali, kar kadilo iz riti, tako bi nas zapirali in gnali s ceste. Menim, da bi v prejšnjem režimu doživeli veliko strožje prijeme kar se tiče covida. Nihče pa tega ne ve zagotovo.

Še nekaj o fašizmu. Fašizem, če se kratenju človekovih svoboščin reče tako, je vsesplošen in zelo razširjen pojav, ki ni omejen samo na vladno politiko v trenutni postavi. Večina slo podjetij temelji na fašizmu, dobršen del gospodarstva je fašizem in gre z roko v roki s politiko in neumno je razmišljanje, da bi z menjavo garniture to odpravili. Gre za globoko zakoreninjen vzorec v krvi. Delavci smo orodje fašističnega izkoriščevanja, ki v strahu za preživetje služimo gospodarju, šefu za njegov renome, ki je praktično vreden nič! Vedi, da konec fašizma pomeni konec države! Vsaj za nekaj časa.

Zdaj grem pa nazaj na kavč.
(+5)všeč
VanSims28. 04. 2021 10:21:04
@Becar: Načeloma nisem ne na eni ne na drugi strani, ampak levi so (z nekaj prekinitvami) na oblasti že 30 let, rezultat kakšno državo imamo pa smo lahko že videli pred korono. Zarjaveli in zakrneli so pa bi kar še naprej vladali.

Oblast se mora menjavati in nič ni hudega, če nenadoma niso več na oblasti. Sicer so pa sami odstopili. Če bi bil Janša dolgo časa na oblasti, bi se tudi spridil. Vsak se. Takrat pa brez skrbi, da bi bil prvi, ki bi rekel: "Kdorkoli razen Janše!"

Veš tam nekje do 2008, 2009 sem bil tudi jaz bolj za leve kot za Janšo. Potem pa mi je že Pahorjeva vlada odprla oči, dokončno pa Cerarjeva in Šarčeva, ki v svojih mandatih nista naredili nič.

Če si dobro bral moje poste, si videl da sem Janšo marsikdaj kritiziral. Tudi njegove koronske ukrepe. Seveda v smislu, da so bili prepozni in premalo ostri. Nekateri (recimo občine) pa tudi blesavi.

Omenjaš fašizem. Ve se v kateri sosednji državi, so fašisti za lep del prebivalstva še vedno heroji. No, recimo tu je en lep primer kjer se tudi ne strinjam z Janšo, ki jim malodane leze v rit. Tukaj vso spoštovanje levici, ki se jim upa povedati resnico v obraz (čeprav se jim ko so bili na oblasti, tam 2003 2004, k oso začeli ropotati s fojbami tudi niso upali nič reči pa bi morali ravno takrat v kali zatreti njihovo ponarejanje zgodovine). Seveda imajo za to tudi razloge - zmanjšanje teže svojih zločinov po vojni oz. slabo vest.

Kar se pa tistega tvita tiče pa ne vem kaj je narobe z njim. Žal se zna to res zgoditi.
(+4)všeč
Aljoman28. 04. 2021 10:48:48
@zokipoki, vsak je na svojem bregu, to je tudi pokazala včerajšnja množica. Ok, pustimo tiste, ki so bili južno od Kolpe.
Pišeš o majicah, zastavah in transparentih s podobami Tita, kitajskimi zastavami, Che-ja... Kot sem ti že napisal, ni te bilo tam, zato ne posplošuj. Sam sem jih videl manj, kot imam prstov na obeh rokah (pa imam še vse).
In vsaka podobnost s fašizmom je zgolj "naključna".

Lep dan na kavču ti želim.
(+3)všeč
djimuzl28. 04. 2021 10:52:42
@VanSims 8 let in pol - od 31 - ni nobena "prekinitev", poleg tega so v prav vseh Drnovškovih vladah - 10 let - sodelovale desne stranke, tudi danes vladajoča...
(+5)všeč
zokipoki28. 04. 2021 10:58:43
Aljoman točno to! Vsak je na svojem bregu in to sem želel povedati! Zadel si bistvo mojega posploševanja in dokler med temi bregovi ni povezave, tiste povezave, ki bi nas vse združila, bo ostalo kot je, enkrat bolje, drugič slabše. Ljudje potrebujemo univerzalno vodilo, drugače se lahko slepimo v nedogled!
(+3)všeč
parenzo28. 04. 2021 11:08:55
Spoštovani administrator,

predlagam, naj se izbriše ta tema, ker se je spremenila v navadno politično greznico in naj se prepove (in briše) politikanstvo pod katerimkoli naslovom, kakor je to v navadi pri spletnih straneh, ki nimajo veze s politiko.

Mislim, da na tej spletni strani ni mesto za politična „prepucavanja“ pod katerimkoli naslovom.
V ta namen obstaja na spletu ogromno strani, kjer si lahko agitatorji vseh barv in ostali pacienti dajo duška.

Čas je za spomladansko čiščenje.
(+8)všeč
Trobec28. 04. 2021 12:37:31
No ja...ali pa če ee preimenuje temo v "Covid in politika". Ker žal je tako, da je oboje zelo močno povezano, oz je danes covid že bolj politično, kot zdravstveno vprašanje.
(+3)všeč
tulipan28. 04. 2021 13:02:38
Parenzo, izbriši se s tega foruma, pa bo.mrk pogled
(+6)všeč
Page:123...119120121122123...372373374
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies