Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
B.Smart / Zadnja sporočila

B.Smart - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
B.Smart29. 08. 2017 09:33:03
V soboto sva tudi midva s kolegom prehodila oz preplezala tale greben. Ko sva se dobila na planini po Mišelj vrhom sva imela nekaj težav kje v Mišeljski dolini zaviti desno. Imela sva kar nekaj različnih zapisov in vsak je bil nekoliko drugačen. Možic za odcep v Mišljsko dolino je dobro viden, za Koštrunovec ga pa žal ni bilo. Midva sva šla predaleč in desno zavila šele na delu, kjer se je strmina že nekoliko unesla, tako da sva prišla praktično pod Mišelj vrh. Potem sva iskala prehode nazaj in potrebno je bilo prečiti precej sitno melišče med M.vrhom in Koštrunovcem. Pravi odcep desno bi resnično moral biti takoj na začetku Mišeljske doline, ko se začne gosto ruševje.
Na Koštrunovcu sva analizirala nadaljnjo pot. Tista grapa, ki jo vsi omenjajo, me je po ogledu s Koštrunovca kar nekoliko skrbela. Ko sva se ji približala z leve, sva ugotovila, da je bolj primerna pot levo od nje po ožjem travnatem pasu okoli večje skale (kjer je bil tudi možic) in tako sva s precej malo truda in praktično nič težavnega poplezavanja prišla nad omenjeno grapo. Od tam naprej pa se strmina še bolj unese in ni več kakih težav. Priporočam obvoz grape po levi strani.
Z Mišelj vrha do Mišeljskega konca razgledi jemljejo dih in prečenje je res čudovito. Sva mislila, da bo celotno prečenje potekalo po robu grebena, vendar sva se morala pri Mišeljski glavi obrniti in jo obiti po levi- južni strani. Prav tako sva bolj ko ne iskala prehod zadnjega vrha pred sedlom za Mišeljski konec. Precej zoprno prečenje po strmem grušču. Vzpon na Mišeljski konec brez posebnosti. Sem mislil, da se da z vrha direktno splezati na Hribarice, pa sem potem videl, da je bolje, če se vrneva nazaj na sedlo in se tam po obstoječi stezi spustiva pod vrh Hribaric.
Za celotno prečenje od Planine pod Mišelj vrhom do Mišeljskega konca sva s pavzami (cca 1h) potrebovala točno 5 ur.
B.Smart30. 05. 2017 14:17:15
Včeraj sva se s kolegom dokaj pozno podala na Kukovo špico. Pot skozi gozd zelo prijetna pa še malo je pihljalo. Žal sva spregledala odcep levo in oznako na drevesu, tako da sva izgubila 15 min v smeri Slemena. Na srečo sva zelo kmalu ugotovila, da nekaj ne štima in obrnila nazaj. Ko sva prišla do melišča, kjer se pot odcepi za KŠ, se je začelo mukotrpno vzpenjanje po vročem soncu, tako da se mi je zdela pot do sedla Gulce še enkrat daljša. Snega zelo malo in povsod se ga da ognit, narava pa se že lepo prebuja in je polna cvetja. Od sedla naprej snega ni več in tudi vrh je popolnoma kopen, kar pa ne velja za sosednje vrhove, kot so Škrnatarica in Dovški križ. Vreme je bilo super (razen vročine), na poti pa tudi nisva srečala žive duše, razen nekaj gamsov. Še kdaj bo treba med tednom v naše gore nasmeh
B.Smart5. 12. 2016 14:48:01
Včeraj smo se z Rudnega polja podali na Tosc. Po cesti je bilo sicer delno ledeno, vendar se je dalo prit z avtom do izhodišča. Na poti ves čas malo snega, nekoliko več proti Studorskem prevalu, potem pa spet za vzorec. pot je bolj ali manj kopna do 100m pod predvrhom. Na vrhu je bilo največ snega na zavetrnih legah, saj je bil napihan. Na izpostavljenih legah je bil popolnoma pomrznjen oz ga sploh ni bilo. Derez nismo potrebovali. Razgledi pa so bili prečudoviti, kljub občasno neugodnemu vetru.
B.Smart11. 08. 2015 07:37:43
Pozdravljen.
Pot čez Žmavčarje naj te ne skrbi, ker je dobro vidna in je ne moreš zgrešiti. Je pa precej strma in v mokrem mestoma lahko nevarna za zdrs. Pa direktno do novega bivaka pod Skuto prideš. Od bivaka si potem v dobre pol ure pri izhodišču za Skuto, Rinke ali Tursko goro.
Jaz bi tudi spustil kočo pod slapom Rinka, ker se vama po nekaj dnevni hoji zagotovo ne bo dalo toliko spustiti v dolino. Potem bolje da prespita na Okrešlju.
Mi je pa načrt od pande zelo všeč in bi ga tudi sam izbral, če bi še enkrat hodil tako dolgo turo.
Srečno
B.Smart12. 06. 2015 16:36:48
Pozdravljeni. A je bil zadnje dneve kdo na Montažu (Pecol, čez Pipanovo)? Jutri bi šel gor, pa ne vem ali je še kaj snežišč. Hvala in srečno.
B.Smart21. 04. 2015 10:29:48
A je to na poti od Krnskih jezer, pod sedlom med Batognico in Krnom?
B.Smart6. 01. 2015 12:42:33
Čudovite fotografije PFranci. Ali mogoče veš kako se imenuje vrh na sliki 12? Če se ne motim, se zelo lepo vidi tudi z Debele Peči in je v verigi Rjavine. Hvala in vse dobro nasmeh
B.Smart18. 12. 2013 08:22:53
Jaz pa mislim, da je prav, da so te slike objavljene, saj prikazujejo dejstva in en realen dogodek. Nauk je, da tudi če si še tako izkušen, kot kozorog, lahko hitro končaš svojo pot v gorah. Jaz sem se ob zgodbi nesrečnika zagotovo zamislil in če bo zato korak kakega hribolazca bolj previden, je zgodba dosegla svoj namen.
B.Smart19. 09. 2013 13:32:00
Pozdravljeni.
A je šel kdo ta teden po torkovem sneženju na vrh? V nedeljo bi šel rad gor, pa se bojim, da bi bil po izpostavljenih delih brez varoval še sneg...
B.Smart18. 09. 2013 14:03:17
S Pogačnikovega doma do Križa je po markacijah uro in pol. S Križa do Stenarja je potem še dobro uro in spust do Dovških vratc dobre pol ure (odvisno od posameznika). Od vratc na Bovški Gamsovec potrebuješ eno uro in do Luknje še kakih 45 min. Torej bi moral omenjeno pot prehodit v cca 4 urah in pol do 5 ur, brez upoštevanih pavz na vrhovih. Je pa čas precej odvisen od posameznikove kondicije in vremenskih razmer zato me ne držat za besedo.
B.Smart14. 02. 2013 11:29:36
Kolikor jaz vem, je to napisano na skali in sicer, ko greš na Jalovec mimo zavetišča pod Špičkom.
http://www.hribi.net/slika.asp?pot=54685
B.Smart11. 02. 2013 08:28:13
V četrtek 7.2.2013 smo se ob 18h odpravili na nočno turo na Komno. Takoj na začetku nas je presenetila rampa s tablo "prepovedan prehod" in takoj zatem skoraj popolnoma odtrgana pot, tako da smo prečili po za čevelj široki stezi. Za moje pojme izredno nevarno za zdrs, še posebej v snegu in ledu in samo vprašanje časa je, kdaj se bo še to utrgalo.
Pot naprej je bila lepa, vendar naporna, saj smo šli v novo zapadli sneg in se nam je ponekod udiralo do pasu. Pred nami so po gazu sodeč šli le turni smučarji in en par nog. Do doma na Komni smo potrebovali tri ure in pol (na vrhu smo izvedeli, da je gospod, ki je šel pred nami, potreboval 6 ur). Je pa taka nočna tura v snegu posebno doživetje.
V petek in soboto je bilo na Komni veliko obiskovalcev, tako da so pot dobro utrdili. Ko smo se v soboto vračali v dolino, je bila pot v odličnem stanju, vendar pa smo jo bolj malo uporabljali, saj smo se večinoma drčali kar direkt po sredini in do doline potrebovali slabo uro. Skratka, te dni je na Komni prava idila zato toplo priporočam izlet.nasmeh
B.Smart27. 11. 2012 14:00:39
Jaz se opravičujem, ker nisem odgovarjal na uganko. Služba pač...
Slikano je bilo s Kranjske Rinke nasmeh
Lepo vas pozdravljam. B.
B.Smart26. 11. 2012 09:35:11
B.Smart26. 11. 2012 09:11:28
Pozdravljeni. Navadno le spremljam tale forum in se čudim svoji nevednosti, pa sem prehodil že kar nekaj gora. Bom še jaz objavil katero fotko.
Torej s kje je slikana naslednja fotka?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies