Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zidani Most - Kum - through Škratova dolina (old path)

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zidani Most - Kum (through Škratova dolina (old path))

 
Starting point: Zidani Most (201 m)
Destination: Kum (1220 m)
Path name: through Škratova dolina (old path)
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 1019 m
Altitude difference (by path): 1019 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: andrejo
Views: 50180
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 71
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Ljubljane se peljemo proti Litiji in nadaljujemo pot do Zidanega Mosta. Če se pripeljemo iz štajerske, pa se iz Celja preko Laškega prav tako peljemo do Zidanega Mosta. Parkiramo na železniški postaji, lahko pa parkiramo ob makadamski cesti 1km pred Zidanim mostom (iz smeri Litije), kjer glavna cesta prečka železniško progo.

Path description (Slovenian language):

Če smo pot začeli na železniški postaji v Zidanem Mostu, gremo cca 1km po cesti v smeri Hrastnika. Kjer cesta prečka železniško progo, se nahaja ročna nihajka "cicka", s pomočjo katere se pripeljemo na drugo stran Save. Vožnja s cicko je posebno doživetje. Ko smo na drugem bregu Save, pot nadaljujemo naravnost v hrib, kjer se vzpenjamo ob potoku. Pot, ki nekajkrat preči potok, nas pripelje do opuščenih mlinov.
Na vrhu vzpona se pot vzravna in začne se Škratova dolina. Pot skozi Škratovo dolino deloma poteka po kolovozu. Na koncu kolovoza prečimo travnik ob katerem se nahaja starejša kmetija. Kmalu pridemo do asfaltirane ceste, kjer nadaljujemo desno v smeri Kuma. Levo se nam priključi pot iz Radeč. Cesta se vzpne in nas pelje mimo hiš v naselju. Pri zadnji hiši gremo pod nadstreškom, kjer se pot nadaljuje v gozd. Po nekajminutnem vzponu pridemo iz gozda in že vidimo vrh. Pot nas pelje mimo hiš, ter kasneje zopet zavije v gozd. Pri kapelici v gozdu, ob poti nadaljujemo naravnost, z desne se pridruži tudi markirana pot z Malega Kuma. Čaka nas še vzpon, približno 15 min, in že smo na vrhu Kuma.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum zidani_most - Kum
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing