Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trbovlje - Mrzlica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Trbovlje - Mrzlica

 
Starting point: Trbovlje (299 m)
Destination: Mrzlica (1122 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 823 m
Altitude difference (by path): 823 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 29931
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 51
Number of comments: 10
Access to starting point (Slovenian language):

Z regionalne ceste Hrastnik - Litija, v semaforiziranem križišču na obrobju Trbovelj zavijemo desno oz. levo, če prihajamo iz ljubljanske smeri in se zapeljemo v središče Trbovelj. Z vožnjo nadaljujemo v smeri Prebolda, a cesti sledimo le do Gornjih Trbovelj, kjer v semaforiziranem križišču nadaljujemo ostro desno. Že takoj za križiščem pridemo na označeno parkirišče, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Na koncu parkirišča, nas oznake za Mrzlico usmerijo levo na nekoliko ožjo in vzpenjajočo cesto, mi pa se po njej vzpenjamo le nekaj korakov, nato pa na levi strani opazimo planinsko pot, ki obide nekaj hiš. Pot se višje vrne na asfaltno cesto, ta pa nas ob pogledu na Kum in Trbovlje, čez čas pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo desno na makadamsko cesto. Omenjeni cesti sledimo le nekaj korakov, nato pa nas markacije usmerijo levo na pešpot, ki se vzpne ob stanovanjski hiši. Višje se vrnemo na cesto, kjer po nekaj minutah nadaljnje hoje prispemo do naslednjega križišča.
Nadaljujemo rahlo desno, po vzpenjajoči cesti, le ta pa nas hitro pripelje na večje križišče, kjer nadaljujemo levo do kapelice. Pri kapelici nadaljujemo desno v smeri Mrzlice ter po nekaj korakih nadaljnje hoje stopimo v vas Čeče. Razgledna cesta se kmalu razcepi na dva dela; desna vodi v središče vasi, mi pa nadaljujemo po levi vzpenjajoči cesti, po kateri kmalu prispemo do "zadnje" hiše v vasi, kjer se asfalt konča. Nadaljujemo po širokem kolovozu, ki se najprej strmo vzpne skozi gozd, nato pa se položi in preči gozdno cesto. Pot se višje priključi omenjeni makadamski cesti, le ta pa nas vodi mimo spominskega obeležja ter nas višje pripelje do znamenja, kjer le to zapustimo. Vzpon nadaljujemo po prijetni in razgledni poti, ki se zmerno vzpenja ob robu gozda. Višje ponovno stopimo na makadamsko cesto, se po njej vzpnemo mimo spomenika NOB, nato pa jo ponovno zapustimo. Vzpon nadaljujemo po široki poti, ki nas najprej vodi čez razgledna pobočja, nato pa preide v gozd, kjer se po nekaj minutah nadaljnje hoje priključi cesti Podmeja - Mrzlica.
Nadaljujemo desno ter vzpon nadaljujemo po strmi cesti v smeri Mrzlice. Višje se cesta položi in nas iz gozda pripelje na razgledna travnata pobočja, s katerih se nam odpre lep pogled na vrhove, ki obdajajo Savinjsko dolino. Tu se nam z leve skoraj neopazno priključi pot iz doline (Marija Reka), mi pa nadaljujemo po cesti, vse do označenega razpotja, kjer imamo za nadaljevanje dve možnosti:
Če želimo najprej na vrh Mrzlice in šele nato do planinskega doma, nadaljujemo rahlo desno (sicer nadaljujemo naravnost po zmerno strmi makadamski cesti) po precej strmi poti, ki se po dobrih 10 minutah položi in nas pripelje iz gozda na večjo travnato jaso, kjer se v desno odcepi pot, ki vodi do bližnje razgledne točke "K Skalci". Tu nadaljujemo levo (odcep za vrh ni označen) in v nekaj minutah nadaljnje hoje stopimo na vrh Mrzlice.
Z vrha se nato v manj kot 5 minutah spustimo do planinskega doma na Mrzlici.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica trbovlje - Mrzlica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing