Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Šujica (Na Gmajni) - Toško Čelo -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanatoško čelo / Šujica (Na Gmajni) - Toško Čelo
  

Šujica (Na Gmajni) - Toško Čelo

 
Starting point: Šujica (Na Gmajni) (316 m)
Destination: Toško Čelo (590 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 274 m
Altitude difference (by path): 274 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1460
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se do Dobrove (do sem iz Ljubljane, Brezovice pri Ljubljani ali Podutika preko prelaza Preval), nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Polhovega Gradca. Pri tabli za konec naselja Šujica zavijemo desno, nato pa po nekaj 10 metrih prispemo do trikotnega križišča, kjer se prične opisana pot. Parkiramo lahko višje ob opisani pot ali pa na primernem mestu v Šujici, ob začetku opisane poti ni urejenih parkirnih mest.
b) Iz Polhovega Gradca se peljemo proti Ljubljani, nato pa pri tabli, ki označuje začetek naselja Šujica zavijemo levo, nato pa po nekaj 10 metrih prispemo do trikotnega križišča, kjer se prične opisana pot. Parkiramo lahko višje ob opisani pot ali pa na primernem mestu v Šujici, ob začetku opisane poti ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Od trikotnega križišča gremo levo do bližnje kapelice, pred kapelico pa gremo na desno cesto, ki se nadaljuje proti severu. Cesta nas sprva vodi še mimo nekaj hiš, nato pa za travnikom preide v gozd. Tu se s ceste v desno odcepi kolovoz, po katerem nadaljujemo pot. Malo naprej se kolovoz razcepi, mi pa nadaljujemo po rahlo desnem (možno tudi po rahlo levem), ki nas iz gozda pripelje na senožet, preko katere se vzpnemo po uhojeni poti. Ko se pot vrne v gozd se obe poti združita, na naslednjih razpotjih pa se držimo bolje uhojene poti (običajno rahlo desne). V nadaljevanju pot postane bolj strma, višje pa nas pripelje na vozno cesto, kjer nas pot vodi mimo nekaj hiš. Tu strmina popusti, mi pa se po makadamski cesti vzpnemo do stika z glavno cesto Toško Čelo - Katarina, katero pa dosežemo pod gostiščem pri Bitencu.
Tu gremo desno (levo Katarina in lovska koča na Toškem Čelu po cesti) ter nekaj časa nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se ob lepih razgledih počasi spušča.
Preden se cesta prične vidneje spuščati, pa nadaljujemo rahlo levo, na kolovoz, ki se prečno vzpne nad asfaltno cesto. Po kolovozu hodimo mimo betonskega korita, malo za njim pa gremo na dveh zaporednih razpotjih levo. Malo naprej stopimo iz gozda in pot nas pripelje do lovske koče na Toškem Čelu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveta Katarina (Topol), Jeterbenk, Rog, Sveti Jakob, Polhograjska Grmada
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo sujica_na_gmajni - Toško Čelo
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing