Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Suhi Dol - Marinčeva planina (Hrib) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanamarinčeva planina (hrib) / Suhi Dol - Marinčeva planina (Hrib)
  

Suhi Dol - Marinčeva planina (Hrib)

 
Starting point: Suhi Dol (681 m)
Destination: Marinčeva planina (Hrib) (805 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 124 m
Altitude difference (by path): 135 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3578
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Horjul (do sem iz Dobrove pri Ljubljani ali Vrhnike), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vrzdencu, Šentjoštu in Gorenji vasi. Pri Vrzdencu se cesta prične strmeje vzpenjati, nato pa nas nekoliko naprej pripelje do serpentine, sredi katere se v levo odcepi cesta proti Šentjoštu in Smrečju. Nadaljujemo desno po glavni cesti, le ta pa nas kmalu pripelje na manjši preval, na koncu katerega se v desno odcepi cesta proti vasi Samotorica. Nadaljujemo naravnost, cesta pa se prične strmeje spuščati ter nas po krajšem spustu pripelje do zaselka Ljubljanica (spodnji del Butajnove), kjer pridemo na naslednje križišče. Nadaljujemo levo v smeri Gorenje vasi ter cesti sledimo do Suhega Dola, kjer na primernem prostoru parkiramo.
Do izhodišča lahko pridemo tudi iz smeri Polhovega Gradca in Gorenje vasi.

Path description (Slovenian language):

Ob avtobusni postaji v Suhem Dolu, bomo opazili oznake za Planino, ki nas usmerijo desno na cesto, ki se že kmalu razcepi na dva dela. Nadaljujemo po desni markirani cesti (obe cesti se višje združita), ki nas vodi po nekoliko bolj strmi cesti, le ta pa med hišami v vasi. Nad vasjo, se obe cesti združita, mi pa ji sledimo v desno, kjer hitro preidemo v gozd. Naprej se nekaj časa vzpenjamo skozi gozd, nato pa preidemo na razgledne travnate senožeti. Sledi še kratek vzpon in cesta nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo po desni cesti v smeri Butajnove (levo Zalog in Črni Vrh). Cesta v nadaljevanju preči pobočja pod vrhom, na katerem stoji cerkev sv. Andreja in nas vodi mimo manjšega zaselka. Ko se zaselek konča, se konča tudi asfalt, mi pa makadamski cesti sledimo do bližnjega znamenja (križa), pred katerim se usmerimo desno na pašnik.
V nadaljevanju prečimo pašno ograjo (v času paše je prehod prepovedan, pa tudi v zimskem času, ko je pašnik običajno prazen, pazimo, da ne naredimo škode na podrasti) ter se v 5 minutah povzpnemo na vrh Marinčeve planine (od mesta ko zapustimo cesto hodimo po brezpotju oz. pašniku).

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib) suhi_dol - Marinčeva planina (Hrib)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing