Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Smrečje - Lavrovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Smrečje - Lavrovec

 
Starting point: Smrečje (708 m)
Destination: Lavrovec (890 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 182 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5918
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Smrečje nad Vrhniko (do sem iz Vrhnike skozi Podlipsko dolino ali pa iz Horjula preko Šentjošta), kjer parkiramo na primernem prostoru v bližini cerkve. Parkiramo tako, da ne oviramo avtobusa, ki ima v bližini avtobusno postajo.

Path description (Slovenian language):

Od cerkve nadaljujemo po asfaltirani cesti v smeri Vrha sv. Treh kraljev in Lavrovca. Po nekaj minutah prispemo na manjši preval, kjer nas oznake za Lavrovec usmerijo ostro desno na makadamsko cesto, po kateri nadaljujemo zložen vzpon. Nekoliko naprej se cesta spremeni v kolovoz, mi pa po njem hodimo le kratek čas, saj nas nato markacije usmerijo levo na pešpot, ki se naprej zmerno vzpenja skozi gozd. Po krajšem vzponu stopimo iz gozda, kjer po nekaj nadaljnjih korakih stopimo na cesto. Ko stopimo na cesto opazimo oznake za žig - levo (žig se nahaja v stanovanjski hiši bližnje kmetije), mi pa nadaljujemo po makadamski cesti, kateri nato sledimo nekaj minut. Višje nas markacije usmerijo desno na pešpot, ki se nato vzpne skozi pas strnjenega gozda. Pot naprej nas hitro pripelje iz gozda, kjer se nato čez travnato pobočje povzpnemo do bližnje domačije. Za domačijo ponovno stopimo na makadamsko cesto, kateri nato sledimo vse do vrha Lavrovca.

Trip can be prolonged to next destinations: Goli vrh (50 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec smrecje - Lavrovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing