Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Slavkov dom na Golem Brdu - Sveti Jakob -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanasveti jakob / Slavkov dom na Golem Brdu - Sveti Jakob
  

Slavkov dom na Golem Brdu - Sveti Jakob

 
Starting point: Slavkov dom na Golem Brdu (396 m)
Destination: Sveti Jakob (806 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 5 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 410 m
Altitude difference (by path): 445 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 350
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 46
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) S Celovške ceste v Ljubljani se zapeljemo v Medvode, kjer pri prvem semaforju zavijemo levo preko železniške proge, za železniško progo pa gremo levo, nato pa sledimo oznakam za Slavkov dom na Golem Brdu. Parkiramo na manjšem parkirišču v bližini Slavkovega doma na Golem Brdu, ob ekološkem otoku.
b) Z gorenjske avtoceste izvoz Vodice, Kranja ali Škofje Loke, se zapeljemo v Medvode, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Ljubljane. Pri zadnjem semaforju v Medvodah zavijemo desno v smeri Golega Brda, za železniško progo pa gremo levo, nato pa sledimo oznakam za Slavkov dom na Golem Brdu. Parkiramo na manjšem parkirišču v bližini Slavkovega doma na Golem Brdu, ob ekološkem otoku.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti (desno Slavkov dom 1 minuta), z nje pa gremo hitro levo na markirano pot v smeri Jeterbenka, Katarine in Grmade. Sprva se zložno vzpenjamo po kolovozu, ki se za kamnolomom spremeni v prehodno nekoliko bolj strmo pešpot. Malo naprej se priključimo na drug kolovoz, mi pa še naprej sledimo oznakam za Jeterbenk in Katarino. Zložna pot nas vodi še mimo križa in hrasta, nato pa se ponovno prične nekoliko bolj vzpenjati. Nekaj minut se še vzpenjamo po kolovozu, nato pa nas markacije povedejo na gozdno pot, po njej pa prispemo do označenega razpotja.
Z razpotja nadaljujemo naravnost v smeri Katarine, kjer ob poti opazimo rumen X (z rumenimi oznakami je označena Jakobova pot). Sledi nekaj prečnega vzpona in prispemo na naslednje razpotje, kjer se v desno odcepi markirana pot na Jeterbenk (po grebenu), mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Katarine. Ko malo naprej stopimo iz gozda, stopimo tudi na kolovoz, po kolovozu pa prečimo travnata pobočja do stika z makadamsko cesto. Po cesti se še nekoliko vzpnemo, nato pa prispemo do kapelice z Marijo 7 žalosti, kjer se nam z desne priključi pot z Jeterbenka in pot z izhodišča Žlebe.
Nadaljujemo naravnost po zložni makadamski cesti, ki vodi proti Katarini, do cerkve sv. Katarine pa pridemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.
Za cerkvijo nas oznake za Jakobovo pot usmerijo desno, kjer sprva hodimo ob obzidju, nato pa za njivo pot zavije levo in se prečno vzpne. Višje stopimo na kolovoz, katerega dosežemo ravno na razpotju. Nadaljujemo v smeri proti Sv. Jakobu (desno neoznačena pot na Rog) ter se kratek čas še vzpenjamo, nato pa se pot položi in ko preide v gozd, se prične spuščati. Po krajšem spustu dosežemo širok kolovoz, kjer se priključimo običajni poti, ki vodi s Topola proti Sv. Jakobu.
Poti sledimo v desno, le ta pa nas vodi po desni strani manjšega zaselka. Zložna ter razgledna pot nas nato pripelje do razpotja, kjer se rahlo v desno odcepi poti proti Sori in Preski, mi pa nadaljujemo rahlo levo ter še naprej nadaljujemo po kolovozu. Nekaj korakov naprej gremo s kolovoza, ki prav tako vodi do vrha, desno ter se v nekaj minutah strmejšega vzpona povzpnemo do cerkve sv. Jakoba.
Izhodišče - Katarina 1:30, Katarina - Sv. Jakob 0:35.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).

On the way: Sveta Katarina (Topol) (738m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob slavkov_dom_na_golem_brdu - Sveti Jakob
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing