Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Selo pri Vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanarašica (vrh staneta kosca) / Selo pri Vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
  

Selo pri Vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca)

 
Starting point: Selo pri Vodicah (335 m)
Destination: Rašica (Vrh Staneta Kosca) (641 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 306 m
Altitude difference (by path): 375 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3010
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubljana - Šmartno, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Šmartnemu. V Šmartnem zavijemo desno proti Vodicam, mi pa se po glavni cesti proti Vodicam peljemo nekaj kilometrov, nato pa tik pred začetkom naselja Skaručna zavijemo desno v smeri naselja Vojsko in Selo pri Vodicah. Po glavni cesti se peljemo ob Skaruškem polju, nato pa še pred začetkom naselja Selo pri Vodicah opazimo oznake za smučarsko društvo Strahovica, ki nas usmerijo desno na lokalno cesto. V nadaljevanju se peljemo skozi vas, mi pa cesti sledimo do parkirišča ob vznožju skakalnice.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana na izvoz Vodice ter z vožnjo nadaljujemo proti Vodicam. V semaforiziranem križišču v Vodicah nadaljujemo naravnost ter nato v naslednjem križišču desno v smeri Bukovice pri Vodicah in Utika. Na koncu Utika nadaljujemo desno proti Selu pri Vodicah ter nato pri avtobusni postaji na robu Sela še enkrat desno. Od avtobusne postaje se po glavni cesti peljemo le še dobrih 100 m, nato pa nas oznake za smučarsko društvo Strahovica usmerijo levo na lokalno cesto. V nadaljevanju se peljemo skozi vas, mi pa cesti sledimo do parkirišča ob vznožju skakalnice.
c) Najprej se zapeljemo v Mengeš, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Komendi. Pri koncu kraja Mengeš, le malo za tem, ko prečimo potok Pšata, pa zavijemo levo na lokalno cesto proti kraju Topole. Še preden prispemo v omenjeni kraj, pa ponovno nadaljujemo levo, tokrat proti Utiku. Naprej se peljemo po lokalni cesti, mi pa se po njej peljemo do zaselka Koseze, kjer zavijemo levo v smeri Sela pri Vodicah. Že kmalu prispemo do avtobusne postaje na robu Sela, kjer nadaljujemo naravnost. Od avtobusne postaje se po glavni cesti peljemo le še dobrih 100 m, nato pa nas oznake za smučarsko društvo Strahovica usmerijo levo na lokalno cesto. V nadaljevanju se peljemo skozi vas, mi pa cesti sledimo do parkirišča ob vznožju skakalnice.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na pešpot v smeri Mengeške koče, Dobenega in grebenske poti na Rašico. Pot se sprva zmerno vzpne skozi gozd, nato preči gozdno cesto, za tem pa nas vodi preko številnih razpotij, kjer pazljivo sledimo markacijam. Markirana pot v nadaljevanju večkrat preči "downhill" kolesarsko progo, zato nekaj dodatne previdnosti ni odveč. Pot, ki ves čas poteka skozi gozd, pa se višje položi in nekoliko naprej priključi grebenski poti od Mengeške koče na Gobavici.
Omenjeni poti sledimo desno v smeri Rašice, kjer se najprej vzpnemo na neizrazit Debeli hrib, s katerega se hitro spustimo do gozdne ceste. Po cesti hodimo do prvega levega ovinka, nato pa nadaljujemo naravnost v smeri grebenske poti na Rašico. Sledi še nekaj razpotij, kjer sledimo oznakam za Rašico, nas pa pot, ki se v glavnem zložno do zmerno vzpenja, čez nekaj časa pripelje do razglednega stolpa na Rašici.
Na lastno odgovornost se lahko vzpnemo na stolp, s katerega se nam odpre lep razgled, sicer pa lahko nadaljujemo do bližnjega planinskega doma.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (april).

On the way: Debeli hrib (594m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca) selo_pri_vodicah - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing