Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rakov Škocjan (hotel) - Rakov Škocjan - Jamarska pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjerakov škocjan / Rakov Škocjan (hotel) - Rakov Škocjan
  

Rakov Škocjan (hotel) - Rakov Škocjan (Jamarska pot)

 
Starting point: Rakov Škocjan (hotel) (517 m)
Destination: Rakov Škocjan (517 m)
Path name: Jamarska pot
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 0 m
Altitude difference (by path): 75 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1430
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec ter z vožnjo nadaljujemo proti Uncu. Na Uncu nas oznake za Postojno in Rakov Škocjan usmerijo desno, na cesto, ki se nekoliko naprej nadaljuje neposredno ob avtocesti. Po nekaj kilometrih z Unca, pa prispemo do križišča, kjer nas oznake za Rakov Škocjan usmerijo levo na makadamsko cesto, po kateri se nato peljemo do Hotela Rakov Škocjan.
b) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Logatcu. Ko se Postojna konča, pri zaselku Ravbarkomanda zavijemo desno v smeri Unca, Rakeka in Rakovega Škocjana. Za tem, ko preko nadvoza prečimo železniško progo, nadaljujemo levo po glavni cesti, nato pa skozi podvoz pod avtocesto preidemo na drugo stran avtoceste. Nekaj časa se peljemo ob avtocesti, nato pa nas oznake za Rakov Škocjan usmerijo levo na makadamsko cesto, po kateri se nato peljemo do Hotela Rakov Škocjan.
c) Najprej se zapeljemo v Cerknico, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Uncu. V naselju Podskrajnik nadaljujemo levo proti Rakovemu Škocjanu, Zelšam in industrijski coni. V neoznačenem križišču v ind. coni nadaljujemo naravnost, nato pa hitro prispemo v naselje Zelše. Ko se naselje konča, se kmalu konča tudi asfalt, cesta pa nas pripelje na križišče, kjer se v desno odcepi cesta k Lovskemu domu LD Cerknica, mi pa nadaljujemo naravnost ter z vožnjo nadaljujemo do Hotela Rakov Škocjan.

Path description (Slovenian language):

Od informativne table, ki se nahaja v bližini hotela, nadaljujemo po poti v smeri Velikega naravnega mostu, tako da hotel obidemo po desni strani. Kratek čas nadaljujemo skozi gozd ob hotelu, nato pa se pot za nekaj korakov strmeje spusti in nas pripelje na označeno razpotje, od koder pa nadaljujemo desno v smeri Malega naravnega mostu (levo Veliki naravni most ter Tkalčeva in Rakova pot). Naša Jamarska pot se nato nadaljuje proti toku reke Rak, malo naprej pa nas vodi preko mostička na drugo stran reke, kjer na razpotju nadaljujemo desno. Nadaljujemo po drugi strani reke, kateri pa se pot umakne nekoliko višje, kjer se nadaljuje skozi gozd. Sledi nekaj razpotij, kjer sledimo oznakam za Mali naravni most. V nadaljevanju pot preči vozno makadamsko cesto, za katero se zmerno vzpnemo in prispemo do mesta, kjer ob naslednji informativni tabli naredimo kratek podaljšek do Malega naravnega mostu, ki mogočno stoji nad reko Rak.
Od Malega naravnega mostu se vrnemo do zadnjega razpotja, nato pa nadaljujemo v smeri Velikega naravnega mostu. Pot nadaljujemo po oz. ob cesti, ki se nekoliko spušča, nato pa hitro prispemo do križišča, iz katerega nadaljujemo naravnost navzdol na pešpot, ponovno v smeri Velikega naravnega mostu. Po krajšem spustu smo ponovno ob reki, kjer pot zavije ostro v levo. Kratek čas še nadaljujemo ob reki, nato pa se ji pot umakne nekoliko v levo in nas v rahlem vzponu pripelje do že dalj časa zaprtega Hotela Rakov Škocjan, kjer smo pot začeli.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (junij).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan rakov_skocjan_hotel - Rakov Škocjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing