Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju mountain hut -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsdom v tamarju mountain hut / Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju mountain hut
  

Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju mountain hut

 
Starting point: Podkoren (Kolovrati) (845 m)
Destination: Dom v Tamarju mountain hut (1108 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way, easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 263 m
Altitude difference (by path): 280 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 250
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 54
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V naselju Podkoren zavijemo levo, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.
b) Preko MP Rateče se zapeljemo v Slovenijo, nato pa se peljemo proti Kranjski Gori. V naselju Podkoren zavijemo desno, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po kolesarski cesti proti Ratečam, že kmalu pa se nam z desne priključi pot od Zelencev. V nadaljevanju hodimo skozi pas gozda, kjer prečimo hudournik, ko zapustimo gozd pa na levi opazimo pašnik ter nekaj lesenih koč. Tu zapustimo kolesarsko cesto ter po kolovozu nadaljujemo do bližnje koče, od koče naprej pa nadaljujemo rahlo desno proti obronkih gozda. Pot naprej nas vodi ob robu gozda, nato pa steza postane razločnejša, na razpotjih pa sledimo oznakam za Planico. V nadaljevanju nas pot vodi preko nekaj senožeti, s katerih se nam odpre lep razgled na okoliške gore, na razpotjih pa še naprej sledimo oznakam za Planico in Tamar. Višje nas pot vodi še mimo manjšega smučišča, nato pa prispemo do Doma Planica, kjer nadaljujemo desno ter se preko parkirišč sprehodimo do Nordijskega centra Planica.
Iz Planice nadaljujemo po makadamski cesti proti Domu v Tamarju, preden cesta preide v gozd pa se razcepi na dva dela. Nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri pešpoti proti Tamarju (rahlo levo vozna cesta, ki pa je zaprta za javni promet).
Pot naprej nas vodi po cesti, ki mimo še zadnjega parkirišča NC Planica preide v gozd in katera je v zimskem času preurejena v tekaško progo. Sledi vzpon po zložni cesti, ki večinoma poteka skozi gozd, ko pa pot zapusti gozd, so ob poti kukala z napisi kaj se vidi. Višje se gozd večkrat razredči oz. ga za nekaj časa zapustimo, tako da se nam odpirajo lepi pogledi na gore, ki se dvigajo nad Planico in Tamarjem. Ko se že precej približamo Domu v Tamarju se nam odpre še čudovit pogled na Jalovec, pot pa se razcepi.
Nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno izvir Nadiže) ter se kako minuto naprej priključimo na vozno cesto, po njej pa mimo kapelice prispemo do planinskega doma.
Podkoren - Planica 0:45, Planica - Tamar 0:45.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (marec).

On the way: Dom Planica (931m), NC Planica (931m)
Trip can be prolonged to next destinations: Mala Mojstrovka
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut podkoren_kolovrati - Dom v Tamarju mountain hut
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing