Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanamarinčeva planina (hrib) / Ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib)
  

Ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib)

 
Starting point: Ljubljanica (521 m)
Destination: Marinčeva planina (Hrib) (805 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 284 m
Altitude difference (by path): 325 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4584
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Horjul (do sem iz Dobrove pri Ljubljani ali Vrhnike), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vrzdencu, Šentjoštu in Gorenji vasi. Pri Vrzdencu se cesta prične strmeje vzpenjati, nato pa nas nekoliko naprej pripelje do serpentine, sredi katere se v levo odcepi cesta proti Šentjoštu in Smrečju. Nadaljujemo desno po glavni cesti, le ta pa nas kmalu pripelje na manjši preval, na koncu katerega se v desno odcepi cesta proti vasi Samotorica. Nadaljujemo naravnost, cesta pa se prične strmeje spuščati ter nas po krajšem spustu pripelje do zaselka Ljubljanica (spodnji del Butajnove), kjer pridemo na naslednje križišče. Ker v omenjenem zaselku ni primernih parkirnih mest, nadaljujemo desno ter z vožnjo nadaljujemo proti Polhovemu Gradcu. Po dobrih 100 m nadaljnje vožnje, pa bomo na desni strani opazili primerno mesto, kjer lahko parkiramo.
Do izhodišča lahko pridemo tudi iz smeri Polhovega Gradca in Gorenje vasi.

Path description (Slovenian language):

Od izhodišča se najprej sprehodimo do zaselka Ljubljanica, nato pa v križišču nadaljujemo v smeri Gorenje vasi. Le nekaj metrov naprej, pa bomo ob cesti opazili planinske smerne table za Butajnovo, Planino in Setnik, ki nas usmerijo ostro desno na vzpenjajočo asfaltno cesto. Naprej se nekaj časa vzpenjamo po omenjeni cesti, nato pa nas markacije usmerijo na markirano pešpot.
Od mesta, ko zapustimo cesto, se najprej vzpnemo po kolovozu, nato pa se ta spremeni v precej zaraščeno stezico, po kateri se hitro vrnemo na cesto. Na cesto stopimo ravno na manjšem križišču, kjer se v levo odcepi cesta proti Kurji vasi, mi pa nadaljujemo naravnost po vzpenjajoči cesti, po kateri hitro prispemo v Butajnovo.
Le malo za gasilskim domom in kapelico v Butajnovi, pa se v desno odcepi cesta, po kateri v minuti nadaljnje hoje prispemo do cerkve sv. Ane v Butajnovi.
Od cerkve se vrnemo po cesti nekaj 10 m nazaj, nato pa nadaljujemo po cesti proti severnemu delu vasi. Že kmalu pridemo na označeno križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Planine. Naprej cesta obide še zadnje hiše, nato pa se nadaljuje v zložnem vzponu čez prostrane pašnike. Nekoliko višje cesta preide v gozd, kjer se še nekaj časa rahlo do zmerno vzpenja, nato pa se, za tem, ko obidemo kamnolom povsem položi. Že kmalu pa stopimo iz gozda na travnate senožeti Planine nad Horjulom.
Tu bomo na desni strani opazili znamenje (križ), mi pa od tu cesti sledimo le še nekaj 10 korakov, nato pa bomo na levi strani prišli do lepega prehoda preko pašne ograje (v času paše je prehod prepovedan, pa tudi v zimskem času, ko je pašnik običajno prazen, pazimo, da ne naredimo škode na podrasti). Od mesta, ko zapustimo cesto, pa do vrha Marinčeve planine je kakih 5 minut vzpona po brezpotju oz. pašniku.

On the way: Sveta Ana (Butajnova) (686m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib) ljubljanica - Marinčeva planina (Hrib)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing