Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ljubljanica - Kožljek -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Ljubljanica - Kožljek

 
Starting point: Ljubljanica (521 m)
Destination: Kožljek (788 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 267 m
Altitude difference (by path): 267 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5753
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Horjul (do sem iz Dobrove pri Ljubljani ali Vrhnike), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vrzdencu, Šentjoštu in Gorenji vasi. Pri Vrzdencu se cesta prične strmeje vzpenjati, nato pa nas nekoliko naprej pripelje do serpentine, sredi katere se v levo odcepi cesta proti Šentjoštu in Smrečju. Nadaljujemo desno po glavni cesti, le ta pa nas kmalu pripelje na manjši preval, na koncu katerega se v desno odcepi cesta proti vasi Samotorica. Ker na prevalu ni primernih parkirnih mest, se po cesti spustimo še dobrih 100 m, nato pa na levi opazimo spomenik NOB, ob katerem parkiramo.
Do izhodišča lahko pridemo tudi iz smeri Gorenje vasi in Polhovega Gradca. V tem primeru pri zaselku Ljubljanica nadaljujemo v smeri Horjula. Parkiramo pri prej omenjenem spomeniku, le ta pa se nahaja približno 200 m nad križiščem v Ljubljanici.

Path description (Slovenian language):

Od spomenika nadaljujemo po vzpenjajoči cesti, le ta pa nas hitro pripelje do križišča, kjer se v levo odcepi asfaltirana cesta proti vasi Samotorica. Usmerimo se na omenjeno cesto, ki nas v zmernem občasno pa tudi precej strmem vzponu pripelje na razgledno travnato sleme. Tu se cesta rahlo položi, nato pa nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do turistične kmetije Pr Hlipč. Poleg omenjene kmetije obidemo še nekaj hiš, nato pa se cesta povsem položi in nas pripelje do mesta, kjer nas oznake za Kožljek usmerijo levo na vzpenjajoč kolovoz. Po krajšem vzponu nas kolovoz pripelje na slabše označeno razpotje, kjer nadaljujemo ostro desno. Naprej se prečno vzpnemo čez senožet, nato pa nas kolovoz pripelje v pas gozda, kjer zavije v levo. Le nekoliko naprej nas markacije s kolovoza usmerijo rahlo desno na zmerno strmo pešpot, le ta pa nas hitro pripelje iz gozda. Ko stopimo iz gozda se steza povsem izgubi, mi pa nadaljujemo naravnost proti zgornjemu robu travnika. Na zgornjem robu travnika opazimo oznake za Kožljek, ki nas usmerijo v gozd, na spet lepo sledljivo stezico, po kateri nato v 5 minutah strmega vzpona dosežemo vrh.

On the way: Turistična kmetija Pr Hlipč (650m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek ljubljanica - Kožljek
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing