Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Krvavi Potok - Kokoš -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Krvavi Potok - Kokoš

 
Starting point: Krvavi Potok (456 m)
Destination: Kokoš (670 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 214 m
Altitude difference (by path): 240 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 11074
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Kozina, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Trstu / Trieste. Še preden prečimo državno mejo prispemo v vas Krvavi Potok, kjer zavijemo desno v smeri Vrhpolja. Naprej se peljemo še nekaj 100 m, nato pa prispemo do manjšega križišča, ob katerem opazimo planinske oznake za Kokoš, Veliko Gradišče in Joškovo cesto. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

S križišča, ob katerem smo parkirali, se usmerimo na makadamsko cesto (smer Kokoš in Veliko Gradišče) ter se po njej pričnemo zložno vzpenjati. Po dobrih 100 m hoje prispemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo desno po postopoma nekoliko bolj strmi cesti. S ceste, ki se v nadaljevanju zmerno vzpenja, se nam sprva odpirajo pogledi le na bližnje gričevje, višje pa tudi proti Slavniku. Po približno pol ure hoje se cesta položi, nato pa se le nekaj 10 m naprej priključi asfaltni cesti (cesta pripelje iz vasi Vrhpolje). Tu nadaljujemo naravnost ter se mimo bližnje propadajoče cerkve sv. Tomaža in urejenega pokopališča sprehodimo do označenega razpotja, ki se nahaja le nekaj metrov naprej od opuščenega igrišča in bližnjih stavb.
Na razpotju, pred katerim se asfalt konča nadaljujemo levo v smeri Kokoši (naravnost Veliko Gradišče) ter pot nadaljujemo po zložni makadamski cesti. Precej zložna cesta, po kateri nadaljujemo pot, se počasi obrača vse bolj v levo, nato pa nas pripelje iz gozda, kjer se nam z desne priključi še pot iz vasi Prelože pri Lokvi (pot mimo izvira Vroček).
Nadaljujemo naravnost ter se v rahlem vzponu po cesti, ki poteka skozi redek gozd, v 15 minutah nadaljnje hoje povzpnemo do Koče na Kokoši.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš krvavi_potok - Kokoš
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing