Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koroška Bela - Malnež -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksmalnež / Koroška Bela - Malnež
  

Koroška Bela - Malnež

 
Starting point: Koroška Bela (600 m)
Destination: Malnež (846 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 246 m
Altitude difference (by path): 246 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 6816
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce in se zapeljemo desno proti Jesenicam. V prvem semaforiziranem križišču (Javornik) peljemo desno v smeri Lj. Sledi drugo križišče s semaforjem, kjer zavijemo levo in peljemo pod železniškim podvozom, v naslednjem manjšem križišču pa se usmerimo desno proti Koroški Beli. Peljemo v vas, ki teče proti SV, kjer na primernem mestu (npr. blokovsko naselje v bližini gasilskega doma) parkiramo. Z vožnjo lahko tudi nadaljujemo.

Path description (Slovenian language):

(Peš ali z avtom) poiščemo križišče v centru vasi, kjer stoji cerkveno obeležje. Od tu se usmerimo po glavni cesti skozi vas, ki gre komaj opazno v klanec proti SV. Po cca 100 m na desni prečkamo most čez potok Bela, kjer v bližini (ulica Stranska pot) lahko opazimo markacije, ki označujejo pot proti Valvazorjevemu domu. Nadaljujemo po asfaltni cesti med dvema hišama (videz dvorišča), ki tu zavije desno, nekoliko v klanec.
Po nekaj 10 m stopimo s ceste levo, na vlako, po kateri se pričnemo vzpenjati v smeri vzhod, proti gozdu. Kmalu, ko vlaka (pot) zavije levo, se ji pri potočku priključi pot z desne, mi pa nadaljujemo levo po vlaki, ki zatem zavije desno v klanec. Kmalu naletimo na odcep poti z desne, kjer nadaljujemo levo, po vlaki, zatem pa še na levega, kjer nadaljujemo desno, kar v bistvu pomeni, da se ves čas držimo glavne, najbolj shojene, zvožene vlake. Ta kasneje zavija v levo, dokaj strmo v klanec, proti severu. Ko strmina prične popuščati, naletimo na navidez trojni razcep, kjer nadaljujemo levo, kmalu pa prečkamo tudi potoček. Od tod dalje poiščemo uhojeno potko ob levi strani vlake, kateri sledimo do lesene koče, ki stoji na robu manjšega rovta. Tu se usmerimo pravokotno v levo, na gozdni greben Malneža, po katerem nas lepa pot hitro pripelje do zahodnega roba, kjer zavije rahlo v levo in nas ob (manj potrebni, tanjši in ohlapni) jeklenici pripelje do razgledišča s klopco in velikim križem.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež koroska_bela - Malnež
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing