Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kočna - Poljanska baba -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpspoljanska baba / Kočna - Poljanska baba
  

Kočna - Poljanska baba

 
Starting point: Kočna (660 m)
Destination: Poljanska baba (830 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 170 m
Altitude difference (by path): 229 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 5063
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 10
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, kjer zavijemo levo v smeri "Blejska Dobrava in Spodnje Gorje". Že kmalu, ko zapeljemo v železniški podvoz smo v naslednjem križišču, kjer peljemo v smeri desno - Bled, Kočna. Sprva serpentinasta cesta se vzpne naravnost proti zahodu in kmalu v levem ovinku doseže vrh oz. naselje Kočna. Naše izhodišče se sicer nahaja 100 m pred krajevno tablo, a zaradi neprekinjene črte peljemo mimo prvih hiš, kjer na desni opazimo avtobusno postajo. Tu obrnemo in se vrnemo vse do ovinka oz. mesta - nekaj m preden bi se spustili nazaj v dolino. Ob cesti na makadamski podlagi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z mesta, kjer smo parkirali najprej previdno prečkamo cesto in se po nasprotni strani 20 m vračamo proti dolini. Tu opazimo zeleno tablo z napisom "pohodniška pot 6", kjer v smeri, ki jo ta nakazuje nadaljujemo v gozd. Tu zavijemo desno, kjer kmalu naletimo na prvo markacijo, ki nas usmerja levo v klanec na neizrazit greben. Tu se pot strmeje vzpne, čez nekaj min pa zavije še bolj levo proti jugu in se pri tem položi. Kratek čas se pot postopno celo spušča, nakar zavije desno v breg in zatem levo prek skalovja. Od tu dalje nas najprej pelje za kratek čas iz gozda, nato spet nazaj v pretežno listnat gozd, kjer se zmerno do strmeje vzpenja. Po dobrih 20 min hoje od izhodišča, ob poti naletimo na manjšo tablo z napisom "baba 5 min", kjer se usmerimo desno in v nekaj minutah prispemo na cilj - v bližino Poljanske babe. (S plezanjem nanjo ne poizkušajmo)

Trip can be prolonged to next destinations: Kres nad Kočno (15 min)
Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba kocna - Poljanska baba
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing