Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča pod slapom Rinka - Dom na Okrešlju - Pastirska pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsdom na okrešlju / Koča pod slapom Rinka - Dom na Okrešlju
  

Koča pod slapom Rinka - Dom na Okrešlju (Pastirska pot)

 
Starting point: Koča pod slapom Rinka (930 m)
Destination: Dom na Okrešlju (1396 m)
Path name: Pastirska pot
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 466 m
Altitude difference (by path): 490 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: nejcf
Views: 8240
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali čez Kranjski rak) in naprej proti Logarski dolini. Kmalu za vasjo Solčava pridemo na križišče, kjer se levo odcepi cesta v Logarsko dolino. Zavijemo levo proti Logarski dolini (plačilo cestnine) in se peljemo po cesti do parkirišča pri Koči pod slapom Rinka, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na široko turistično pot v smeri slapa Rinka. Po desetih metrih pridemo do razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri Pastirske poti na Okrešelj. Hitro se začnemo v serpentinah vzpenjati po vedno bolj strmem pobočju navzgor. Na nekaj mestih po poti še ležijo drevesa, katerih pa nikjer ni težko prečkati. Po dobre pol ure hoje pot zavije v levo in prečka hudournik, ob katerem smo se ves čas vzpenjali. Nekaj časa prečimo strmejša pobočja, zatem pa se le ta položijo. Po prečkanju še dveh hudournikov (en manjši in en večji) nas pot pripelje v kratek pas ruševja. Do razpotja, kjer se priključimo običajni poti na Okrešelj nas ločita slabi dve minuti hoje. Kmalu pridemo do izvira Savinje. Po krajšem vzponu skozi strnjen gozd se pot položi in nas pripelje do Frischaufovega doma.

On the way: Izvir Savinje (1280m)
Trip can be prolonged to next destinations: Matkov kot, Kranjska koča na Ledinah (2 h 15 min), Kamniška koča na Kamniškem sedlu (1 h 15 min), Bivak pod Mrzlim vrhom (1 h 30 min), Ledinski vrh (2 h), Vellacher Turm/Storžek (2 h 15 min), Velika (Koroška) Baba (3 h), Mrzla gora (3 h), Turska gora (3 h), Brana (2 h 15 min), Mala Rinka (3 h), Štajerska Rinka (3 h 15 min), Planjava (3 h 15 min), Koroška Rinka (3 h 30 min), Kranjska Rinka (3 h 35 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju koca_pod_slapom_rinka - Dom na Okrešlju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing