Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča na planini Kuhinja - Krn -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskrn / Koča na planini Kuhinja - Krn
  

Koča na planini Kuhinja - Krn

 
Starting point: Koča na planini Kuhinja (1002 m)
Destination: Krn (2244 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1242 m
Altitude difference (by path): 1242 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 21340
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Tolmina se peljemo proti Kobaridu ali obratno, a le do mesta, kjer nas oznake za Kamno usmerijo desno (iz smeri Kobarida pa levo) čez most. Razmeroma ozki in vzpenjajoči cesti nato sledimo v smeri vasi Vrsno in višje Krn. Od vasice Krn pa nadaljujemo v smeri Koče na planini Kuhinja. Ko prispemo do velikega parkirišča v neposredni bližini planine Kuhinja, nadaljujemo rahlo levo ter se še 200 m peljemo po makadamski cesti, nato pa parkiramo na brezplačnem parkirišču ob Koči na planini Kuhinja, kjer je prostora za približno 40 avtomobilov.

Path description (Slovenian language):

Pred Kočo na planini Kuhinja gremo desno v smeri Krna ter pot nadaljujemo po najprej zložni, nato pa občasno bolj strmi poti, ki nas vodi po prostranih pašnih pobočjih prepredenimi z nekaj pašnimi ograjami. Ob lepih pogledih na Krn, Batognico in ostale okoliške gore nekajkrat prečimo občasno slabšo gorsko cesto, mi pa po približno 40 minutah hoje od izhodišča prispemo do nekdanjega vojaškega zaselka na planini Slapnik.
Nad planino še nekajkrat prečimo prej omenjeno cesto, nato pa se nam z leve priključi pot od konca ceste oz. planine Zaslap. V nadaljevanju se zmerno vzpenjamo večinoma proti desni, nato pa pot na višini približno 1500 m naredi levi ovinek ter se prične vzpenjati proti levi. Višje prispemo na predel imenovan Leger, kjer se markirana pot razcepi na dva dela (razpotje ni posebej označeno).
Nadaljujemo naravnost (desno Krnska škrbina, Krn preko Krnske škrbine, Batognica, Krnska jezera...) ter po nekaj korakih prispemo na oz. ob jugozahodni greben Krna, od koder se nam odpre še lep pogled proti Matajurju, Stolu in dolini reke Soče. Malo naprej se nam z leve priključi še markirana pot iz Drežnice, mi pa nadaljujemo po široki poti (mulatjeri), katera se v številnih kratkih serpentinah vzpenja ob omenjenem grebenu. Gomiščkovemu zavetišču, katerega večji del gledamo pred seboj, se vse bolj približujemo, po poti, ki postaja bolj in bolj kamnita. Sledi še nekaj hoje ob res lepih razgledih, nato pa prispemo do Gomiščkovega zavetišča pod vrhom Krna.
Od zavetišča nadaljujemo v smeri Krna in Krnskega jezera, po poti, ob kateri opazimo številne stare rove in kaverne iz časa prve sv. vojne. Kmalu prispemo na razpotje, kjer gremo levo v smeri Krna (naravnost Krnska škrbina, Krnsko jezero, Batognica...). Sledi še dobrih 5 minut vzpona in pot nas pripelje na razgleden vrh Krna.

On the way: Planina Slapnik (1250m), Gomiščkovo zavetišče na Krnu (2182m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn koca_na_planini_kuhinja - Krn
Video:
KRN - BATOGNICA - LUŽNICA (krožna pot) - Pl. Kuhinja-Krn-Batognica-Jezero v Lužnici-Pl. Kuhinja
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing