Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gosteče - Osolnik - via Vidmovec

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Gosteče - Osolnik (via Vidmovec)

 
Starting point: Gosteče (350 m)
Destination: Osolnik (858 m)
Path name: via Vidmovec
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 508 m
Altitude difference (by path): 508 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1950
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Medvode, nato pa pri trgovini Špar zapustimo glavno cesto in nadaljujemo proti železniški postaji in naselju Sora. V Sori se najprej v levo odcepi cesta proti Katarini, malo naprej pa še proti Osolniku. V obeh primerih nadaljujemo naravnost ter se zapeljemo do naselja Gosteče, kjer zavijemo levo proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.
b) Iz Kranja se peljemo proti Škofji Loki, z obrobja Škofje Loke pa nato sledimo oznakam za Gorenjo vas. Pred predorom Sten pa iz krožišča zapeljemo na izvoz v smeri naselja Sora. V nadaljevanju se peljemo skozi naselji Hosta in Pungert, do naselja Gosteče, kjer zavijemo desno proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.
c) Iz Poljanske doline se peljemo proti Škofji Loki in nato po obvoznici in skozi predor Sten. Za predorom zavijemo desno ter sledimo oznakam za naselje Sora. V nadaljevanju se peljemo skozi naselji Hosta in Pungert, do naselja Gosteče, kjer zavijemo desno proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Na koncu parkirišča nadaljujemo levo čez mostiček, nato po desni strani kozolca in naprej na uhojeno stezico, ki gre v gozd. Skozi gozd se sprva strmo vzpnemo, nato pa se pot nekoliko položi ter se nadaljuje po in ob grebenu. Višje se steza razcepi na položno in strmo, se malo naprej sekata, na grebenu Močerada pa se ponovno združita.
v nadaljevanju zmerno strma pot nato z grebena Močerada preide na greben Vidmovca, kjer nas tudi pripelje iz gozda. Tu po desni strani, po kolovozu obidemo bližnjo hišo, ko pa stopimo na cesto, ji sledimo v desno. Nekaj minut hodimo po cesti, nato pa gremo levo na pešpot, ki le malo naprej prečka še nekoliko širšo cesto. Sledi ponovno nekoliko bolj strm vzpon skozi gozd, za tem pa se priključimo na markirano pot Sora - Osolnik.
Omenjeni poti sledimo v desno, po njej pa se v nekaj minutah razmeroma strmega vzpona, vzpnemo na vrh Osolnika, kjer stoji cerkev sv. Mohorja in Fortunata.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (februar).

On the way: Močerad (592m), Vidmovec (681m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik gostece - Osolnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing