Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gosteče - Brunarica Osovnik - via Vidmovec

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Gosteče - Brunarica Osovnik (via Vidmovec)

 
Starting point: Gosteče (350 m)
Destination: Brunarica Osovnik (777 m)
Path name: via Vidmovec
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 427 m
Altitude difference (by path): 450 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 171
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Medvode, nato pa pri trgovini Špar zapustimo glavno cesto in nadaljujemo proti železniški postaji in naselju Sora. V Sori se najprej v levo odcepi cesta proti Katarini, malo naprej pa še proti Osolniku. V obeh primerih nadaljujemo naravnost ter se zapeljemo do naselja Gosteče, kjer zavijemo levo proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.
b) Iz Kranja se peljemo proti Škofji Loki, z obrobja Škofje Loke pa nato sledimo oznakam za Gorenjo vas. Pred predorom Sten pa iz krožišča zapeljemo na izvoz v smeri naselja Sora. V nadaljevanju se peljemo skozi naselji Hosta in Pungert, do naselja Gosteče, kjer zavijemo desno proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.
c) Iz Poljanske doline se peljemo proti Škofji Loki in nato po obvoznici in skozi predor Sten. Za predorom zavijemo desno ter sledimo oznakam za naselje Sora. V nadaljevanju se peljemo skozi naselji Hosta in Pungert, do naselja Gosteče, kjer zavijemo desno proti podjetju Avto Lušina, mi pa se zapeljemo še dobrih 100 m naprej do Darja bara, kjer na koncu parkirišča parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Na koncu parkirišča nadaljujemo levo čez mostiček, nato po desni strani kozolca in naprej na uhojeno stezico, ki gre v gozd. Skozi gozd se sprva strmo vzpnemo, nato pa se pot nekoliko položi ter se nadaljuje po in ob grebenu. Višje se steza razcepi na položno in strmo, se malo naprej sekata, na grebenu Močerada pa se ponovno združita.
v nadaljevanju zmerno strma pot nato z grebena Močerada preide na greben Vidmovca, kjer nas tudi pripelje iz gozda. Tu po desni strani, po kolovozu obidemo bližnjo hišo, ko pa stopimo na cesto, ji sledimo v desno. Nekaj minut hodimo po cesti, nato pa gremo levo na pešpot, ki le malo naprej prečka še nekoliko širšo cesto.
Ko stopimo na širšo cesto nadaljujemo levo (naravnost po pešpoti vrh Osolnika), nato pa po nekaj minutah prispemo do križišča, kjer se priključimo markirani poti iz Sore.
Iz križišča se pri znamenju v desno odcepi markirana pot na Osolnik, mi pa nadaljujemo desno, po cesti v smeri brunarice Osovnik. Kmalu za križiščem stopimo iz gozda in nekaj časa nadaljujemo ob lepih razgledih in brez večjih sprememb višine. Za prečenjem krajšega pasu gozda se vzpnemo na manjši preval, kjer se nahaja nekaj hiš.
Nadaljujemo naravnost navzdol (desno vrh Osolnika), nato pa gremo na prvem križišču levo do bližnje brunarice Osovnik, do katere nas loči le še nekaj 10 korakov hoje.

On the way: Močerad (592m), Vidmovec (681m)
Trip can be prolonged to next destinations: Osolnik
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik gostece - Brunarica Osovnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing