Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dravograd - Huhnerkogel/Košenjak - via Goriški Vrh

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dravograd - Huhnerkogel/Košenjak (via Goriški Vrh)

 
Starting point: Dravograd (362 m)
Destination: Huhnerkogel/Košenjak (1522 m)
Path name: via Goriški Vrh
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1160 m
Altitude difference (by path): 1160 m
Map: Koroška, izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 14661
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 53
Number of comments: 12
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Žalec, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Velenja, Mislinje, Slovenj Gradca in Dravograda. Ko v Dravogradu prečimo most čez reko Dravo zavijemo levo in nato parkiramo na enem od označenih parkirišč v središču Dravograda.
Iz Maribora lahko do Dravograda pridemo tudi po cesti, ki se vije po dolini reke Drave.

Path description (Slovenian language):

Iz središča Dravograda nadaljujemo po glavni cesti proti Avstriji, nato pa po nekaj 10 metrih opazimo oznake za Ojstrico, ki nas usmerijo ostro desno na vzpenjajočo in še naprej asfaltirano cesto. Le malo naprej, pa se markirana pot razcepi na dva dela. Mi nadaljujemo po levi poti (desno Košenjak čez Ojstrico), ki se strmo vzpne ob dvorišču večih hiš, nato pa nas pripelje do ceste, kateri kratek čas sledimo proti desni. Po krajšem vzponu pridemo do manjšega križišča, kjer nas oznake za Košenjak usmerijo na strmo in ozko cesto, katera se višje položi in izgubi asfaltno prevleko. Kratek čas nadaljujemo po makadamski cesti, nato pa nas markacije usmerijo levo na strmo pešpot, ki hitro preide v pas gozda. Sledi kratek vzpon skozi gozd, nato pa prispemo na cesto, kateri sledimo do ostankov nekdanjega gradu (grad Dravograd oz. po nemško Traburg). Tu nadaljujemo po desni cesti, ki se vzpne čez razgledno travnato pobočje, nato pa preide v gozd, kjer se nekaj časa zmerno vzpenja. Nekoliko višje nas cesta vodi mimo "Sodnega stolpa" (stolp je manj kot minuto oddaljen od markirane poti) ter nas za njim pripelje do naslednjega razglednega predela.
Naprej obidemo nekaj hiš, nato pa pot nadaljujemo levo po kolovozu, ki se vzpne ob robu senožeti. Na vrhu senožeti gre pot v gozd, skozi katerega se nato zmerno do občasno strmo vzpenja. Višje prečimo gozdno cesto, nato pa se še nekaj časa vzpenjamo skozi gozd, le ta pa se konča na razglednem travniku, na katerem v spomladanskem času raste clusijev svišč.
Na zgornjem delu travnika nas markacije ponovno povedejo v gozd, mi pa markirani poti, ki višje še nekajkrat preči kakšno gozdno cesto, sledimo do treh oz. štirih križev, za katerimi stoji večja kapela.
Naprej kratek čas nadaljujemo po cesti, nato pa nas markacije usmerijo na pešpot, ki se naprej zmerno vzpenja skozi gozd. Dobro označeni poti, ki višje še nekajkrat preči različne gozdne ceste, ves čas sledimo v smeri Košenjaka. Višje se kolovoz spremeni v nekoliko bolj strmo pešpot, mi pa le tej sledimo do vrha Košenjaka, le tega pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

On the way: Grad Dravograd / Traburg (450m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak dravograd - Huhnerkogel/Košenjak
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing