Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dragomer - Strmca - via Ferjanka

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dragomer - Strmca (via Ferjanka)

 
Starting point: Dragomer (309 m)
Destination: Strmca (472 m)
Path name: via Ferjanka
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 163 m
Altitude difference (by path): 163 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4662
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Vrhniki. Po približno 5 km vožnje, od mesta, ko smo zapeljali na staro cesto, pa zavijemo desno na lokalno cesto, ki se nadaljuje med travniki in polji. Po nekaj 100 m prispemo do zaselka nekaj hiš, kjer v križišču zavijemo levo, cesta pa le nekaj metrov naprej zavije desno. Naprej se peljemo večinoma naravnost, nato pa v križišču, ob katerem so kontejnerji za smeti, zavijemo levo. Sledi kratek, komaj opazen spust in cesta nas pripelje na naslednje križišče. Tu nadaljujemo naravnost kamor nas usmerjajo tudi markacije. Sledi še dobrih 100 m vožnje, nato pa parkiramo na primernem mestu v bližini naslednjega križišča.
b) Z avtoceste Koper - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Vrhnika, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Ljubljani. Po 8,5 km vožnje, od mesta, ko smo zapeljali na staro cesto, pa zavijemo levo na lokalno cesto, ki se nadaljuje med travniki in polji. Po nekaj 100 m prispemo do zaselka nekaj hiš, kjer v križišču zavijemo levo, cesta pa le nekaj metrov naprej zavije desno. Naprej se peljemo večinoma naravnost, nato pa v križišču, ob katerem so kontejnerji za smeti, zavijemo levo. Sledi kratek, komaj opazen spust in cesta nas pripelje na naslednje križišče. Tu nadaljujemo naravnost kamor nas usmerjajo tudi markacije. Sledi še dobrih 100 m vožnje, nato pa parkiramo na primernem mestu v bližini naslednjega križišča.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti, le ta pa nas hitro popelje v gozd, kjer se spremeni v kolovoz. Pot nadaljujemo po kolovozu, ali pa po vzporedni markirani poti, katera pa se že po nekaj 10 m priključi kolovozu. Naprej se vzpenjamo po kolovozu, nato pa nas markacije usmerijo rahlo levo na markirano pešpot, ki se nekoliko strmeje vzpne. Le malo višje, se priključimo drugemu kolovozu, po katerem hitro prispemo do domačije Ferjanka.
Tu nadaljujemo desno, nazaj v gozd ter se po nekaj 10 m nadaljnje hoje priključimo markirani poti iz Loga pri Brezovici.
Nadaljujemo rahlo desno po občasno spet nekoliko bolj strmi poti. Višje se v desno odcepi še pot proti Debelemu hribu, mi pa nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen vrh Strmce.

On the way: Ferjanka (400m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca dragomer - Strmca
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing