Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


D station - Prestreljeniško okno -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsprestreljeniško okno / D station - Prestreljeniško okno
  

D station - Prestreljeniško okno

 
Starting point: D station (2202 m)
Destination: Prestreljeniško okno (2391 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 189 m
Altitude difference (by path): 189 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 6025
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Kranjske Gore se prek prelaza Vršič ali Predel zapeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.

Path description (Slovenian language):

Pri D postaji nadaljujemo rahlo levo proti severozahodu (smer Visoki Kanin in Okno v Prestreljeniku, desno Prestreljenik). Sprva hodimo po razmeroma položnem terenu, ki je še del smučišča. Pot nas tu vodi mimo nekaj informativnih tabel nato pa nas markacije usmerijo na stezo proti Visokemu Kaninu in Oknu v Prestreljeniku (rahlo levo Dom Petra Skalarja na Kaninu).
Pot za kratek čas poteka po skalnatem terenu nato pa v rahlem vzponu preči melišča in nas pripelje do razpotja.
Naravnost vodi pot proti Visokemu Kaninu, mi pa se usmerimo desno navzgor proti Oknu v Prestreljeniku. Pot se od razpotja prične strmeje vzpenjati po melišču in v zadnjem delu postane tudi nekoliko zahtevnejša. Pobočje postane bolj strmo in sledi še kratek strm vzpon s pomočjo jeklenice. Tu se nam z desne priključi še zahtevnejša pot (ferata), do okna pa nato sledi le še nekaj korakov hoje.

Sestopimo po poti vzpona ali pa po ferati, ki se nam priključi nekaj metrov pred oknom. V primeru, da sestopimo po ferati bomo potrebovali tudi komplet za samovarovanje.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno d_postaja - Prestreljeniško okno
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing