Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brezje pri Dobrovi - Strmca -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanastrmca / Brezje pri Dobrovi - Strmca
  

Brezje pri Dobrovi - Strmca

 
Starting point: Brezje pri Dobrovi (330 m)
Destination: Strmca (472 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 142 m
Altitude difference (by path): 142 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4320
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dobrove. Iz krožišča na Dobrovi, zapeljemo v smeri Horjula, nato pa z vožnjo nadaljujemo do kraja Brezje pri Dobrovi. Tu sredi kraja zavijemo levo na lokalno cesto, po kateri se komaj znatno spustimo do mostu preko reke Horjulščice. Za mostom cesta zavije desno, mi pa parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Koper - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Vrhnika, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Horjulu. V Horjulu zavijemo desno proti Dobrovi in Ljubljani, mi pa glavni cesti sledimo do kraja Brezje pri Dobrovi. Tu sredi kraja zavijemo desno na lokalno cesto, po kateri se komaj znatno spustimo do mostu preko reke Horjulščice. Za mostom cesta zavije desno, mi pa parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Ob izhodišču opazimo markacije, ki nas s ceste usmerijo rahlo levo na vzpenjajoč kolovoz. Po krajšem vzponu, kolovoz po levi strani obide nekaj bližnjih hiš, nato pa zavije še nekoliko bolj v levo ter se še nekaj časa zmerno vzpenja skozi gozd. Višje se kolovoz položi, nas pa markacije s kolovoza usmerijo ostro desno na markirano pešpot, po kateri v 10 minutah nadaljnje hoje prispemo na neizrazit vrh Strmce, ki je v celoti porasel z gozdom.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca brezje_pri_dobrovi - Strmca
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing