Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Blejska Dobrava (cemetery) - Sveta Katarina na Homu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpssveta katarina na homu / Blejska Dobrava (cemetery) - Sveta Katarina na Homu
  

Blejska Dobrava (cemetery) - Sveta Katarina na Homu

 
Starting point: Blejska Dobrava (cemetery) (560 m)
Destination: Sveta Katarina na Homu (634 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 74 m
Altitude difference (by path): 154 m
Map: TNP 1 : 50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: heinz
Views: 2679
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, na katerem zavijemo levo (smer Blejska Dobrava in Spodnje Gorje). Po 100 m vožnje, se že kmalu zatem ko smo zapeljali skozi železniški podvoz, znajdemo v naslednjem križišču, kjer se usmerimo levo v klanec, na Blejsko Dobravo (desno Bled, Gorje). Ko se v kratkem cesta položi, peljemo naravnost skozi vas, kjer sledimo oznakam za Vintgar in pokopališče. Čez cca 1 km pripeljemo do železniškega predora. Na njegovi drugi strani, kjer se cesta razcepi zavijemo desno, ter po nekaj 100 m nadaljnje vožnje prispemo na veliko parkirišče, ki se nahaja v bližini pokopališča.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča peš nadaljujemo v isti smeri, naravnost mimo pokopališča in zgradb ob njem, na naši desni. Kmalu zatem, ko smo stopili na makadamsko cesto, ta zavije desno in se prične rahlo spuščati. Cesta nas kmalu pripelje v mešan gozd, kjer se skozi ovinke nadalje rahlo spušča. Zatem, ko se ta položi in zravna, nas pripelje v bližino reke Radovne in kaj hitro tudi do mostu, kjer reko prečkamo. Na drugi strani se usmerimo desno v klanček (levo hidro elektrarna), ter prispemo do parkirišča, na koncu katerega opazimo betonske stopnice. Po njih se povzpnemo do brunarice (v sezoni bife in prodaja vstopnic za ogled soteske) izza katere si na mostu lahko mimo grede ogledamo tudi slap Šum z vrha navzdol. Od brunarice nadaljujemo po stopnicah na skrajni levi v smeri označeni s "Katarina Bled". Pot nas mimo manjše zapuščene hiše hitro pripelje v gozd in se najprej kratek čas zmerno vzpenja. Kmalu zatem, ko se položi, na razpotju izberemo levo in malce kasneje prečkamo manjši potoček. Kaj hitro smo znova na "križišču", kjer nadaljujemo naravnost, pot pa nas za kratek čas pripelje na jaso, izza katere se zgolj nekoliko vzpne rahlo v levo, nazaj v gozd. Malce višje ob poti naletimo še na svisli, ter manjši izvir, zatem pa pot zavije rahlo desno in nas kmalu pripelje iz gozda na plano, kjer ugledamo cerkev Svete Katarine. Na naši desni se nahaja gostinski objekt, prek parkirišča na nasprotni strani pa tudi klopce, kjer si lahko odpočijemo in privoščimo razgled.

On the way: Šum waterfall in Vintgar Gorge (520m)
Trip can be prolonged to next destinations: Hom pri Bledu
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu blejska_dobrava_pokopalisce - Sveta Katarina na Homu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing