Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bagnoli della Rosandra - Val Rosandra -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjeval rosandra / Bagnoli della Rosandra - Val Rosandra
  

Bagnoli della Rosandra - Val Rosandra

 
Starting point: Bagnoli della Rosandra (50 m)
Destination: Val Rosandra (320 m)
Path name: -
Time of walking: 4 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 270 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: marah
Views: 49608
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 24
Access to starting point (Slovenian language):

Primorsko avtocesto zapustimo na izvozu Kastelec/Socerb. Slovensko-italijansko mejo prestopimo na mejnem prehodu Socerb in se po cesti spustimo preko kraškega roba. Mimo vasi Dolina in Kroglje se pripeljemo do Boljunca / Bagnoli Della Rosandra, kjer parkiramo pred Kulturnim domom Franceta Prešerna.

Path description (Slovenian language):

Iz centra Boljunca se po ozki ulici peš odpravimo proti Gornjemu Koncu / Bagnoli Superiorein po cca 800 metrih pridemo do planinske koče Mario Premuda. Od tam naprej sledimo dobrim oznakam in se mimo ostankov rimskega vodovoda odpravimo po dolini reke Glinščice. Prvi cilj je majhna cerkvica Svete Marije na Pečeh, od koder se lahko po strmi poti za cerkvico povzpnemo na razgledišče Comicijev turn, kjer se nam odpre lep pogled na Trst in Tržaški zaliv. Na drugi strani lahko opazimo traso nekdanje železniške proge Kozina-Trst, po kateri se bomo vrnili na izhodišče. Po isti poti se vrnemo nazaj do cerkvice in se odpravimo naprej po dolini mimo slapu Supet do obmejne vasice Botač (tu je na slovenski strani tudi žig). Iz vasi Botač se po ozki gozdni stezici povzpnemo do trase nekdanje železniške proge, ki jo dosežemo tik za tunelom. Pot nadaljujemo v smeri proti Trsti, prehodimo dva tunela in potem zavijemo levo na ozko gozdno stezico in se na poti do koče ustavimo še na razgledišču Zabrežec / Mocco. Nato sledimo smernim tablam in se vrnemo do koče.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra boljunec___bagnoli_della_rosandra - Val Rosandra
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing