Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

V hribe s psom?!

Print
Kriška5. 07. 2010 16:30:08
Ania, mene pa zelo zanima, kako si svojo psičko naučila plezanja? Kako pa uporablja plezalni pas? Sprašujem seveda glede na tale tvoj stavek:
"imam border coolie-ko ki gre vedno z mano..plezanje..hribi....laufanje...."cool
všeč
ZOJA5. 07. 2010 16:38:43
Nič še ni prepozno, zebdi, ker smo ta vikend ostali vsi doma...hvala, za informacijo.Ania, prosim povej kje si kupila pasje čevlje in koliko stanejo.lp
všeč
joža x5. 07. 2010 17:45:23
Lahko sem pijan do nezavesti pa še nisem scal v korito,kjer se toči voda toliko o kulturi,pijancih, kahlah psih Dore.Tvoje pisanje mi tudi govori,da se ne znaš pristno poveseliti v koči ob kapljici in prijateljih,ampak sam za kakšno skalco napajaš psa.Sicer pa imam sam psa(Bernardinca)in vsak dan mu posvetim verjetno več časa kot marsikateri "planinec",ki vlači psa po hribih,sam psa nisem nikoli peljal v hribe čeprav v hribih preživim vsako leto okoli 25 čudovitih dni.Mislim da je ljubezen do živali lepa lastnost, to plezanje z psi po hribih pa je po moje že skrajnost.
všeč
dore6. 07. 2010 11:26:01
joža x,spomnim se, pred cca 25 leti, sem prenočeval z otroci na Planini pri jezeru in doživel šok. Zelo prijazni planinci, zariplo pijani, so razgrajali do treh zjutraj. Kako je bilo s spanjem si lahko misliš. Toliko o tvojem pijanstvu. No s psom ne grem čez severno steno Triglava, ne na Škrlatico, grem pa na Vogel, Črno prst, Rodico na nižje vrhove v Kamniških alpah, Golico... S seboj pa nosim vedno dovolj vode za psa ter brikete, da mi moj sendvič ostane cel in čaj za moje potrebe. Zato ne bodi prepameten. Za moje veselje v gorah naj te ne skrbi, uživam v hoji, čeprav vsako leto težje, uživam v pokrajini, razgledu, rožah ob poti, ne uživam pa s pivom ali alkoholnimi pijačami.
všeč
VanSims23. 07. 2010 23:41:43
Že v dolini sem imel slabe izkušnje zs psi. Ko sem začel hoditi v hribe sem videl da slab lastnik ostane to tudi zgoraj.

Enkrat je na Svinjaku pasji lastnik namenoma spustil psa k meni. Velikega, da so se mi skoraj lasje naježili, ki se je zakadil v mene, lastnik pa se je samo sladko smehljal.

No in od takrat sem začel pač še v hribe nositi s sabo solzilec. Odvezan pes, ki se mi približa na manj kot dva, tri metre - špric! Me čisto nič ne briga! Meni en primitiven pasji lastnik ne bo kvaril gorskih užitkov. Komurkoli ga lahko zaradi mene, samo meni ne.

Solzilec sem že uporabil(za dvomljivce: ja deluje na psih, tudi poprov). Zaenkrat se mi še ni zgodilo da bi me potem še lastnik napadel(je samo verbalno protestiral, kar mi popolnoma dol visi, grem pač naprej), ampak če bi me, bi pa še on dobil dozo!

Pasji lastniki me lahko razglasite za nenormalnega, za kretena,... skratka me ne zanima. Lahko mi ga samo,...sej veste kaj

Obnašajte se kulturno in pazite na svojega psa pa bo! Sami ste odgovorni zanj!

Aja pa vprašajte se zakaj le, v tujini(vsaj v hribih, v dolini pa redko) še nisem imel problema s psi. Pa hodim po tujih gorah vsaj toliko kot po naših...
všeč
Bojan_A24. 07. 2010 10:41:22
Se strinjam.

Meni gredo psi tudi blazno na živce. Pes mi je ugriznil že trikrat in nikoli več ne bom imel zaupanje v pse. Se zavedam da psi v gorah tudi rešujejo življenja, a poznam primer ko je lavinski pes že ugriznil človeka. Pes je pač pes in se mu lahko kadarkoli zmeša. Zato vedno velja biti previden okoli njih.

Največje težave imam v gorah, kot tekač, ker psi ker tečem še bolj zadivjajo za mano. Odgovor vseh lastnikov pa je vedno enak: "To se še nikoli prej ni zgodilo!" Seveda sem to frazo že tolikokrat slišal, da ji ne morem verjeti in pač čim prej odidem dalje.

Tudi z ekološkega vidika bi morali psi ostati v dolini, saj plašijo divjad.

Vsi pa poznamo primer izpred nekaj let ko je pes na vrvici potegnil v smrt mlado planinko.
všeč
sunflower24. 07. 2010 10:57:11
mogoče bi morali pa tekači ostati v dolini, ker plašite pse.....to je bolj za šalo...želela sem le povedati, da niče nima pravice drugemu omejevati svobodo....tekači/pohodniki ne lastnikom psov, in obratno...pač je potrebno poskrbeti za korektno obnašanje pri vseh vpletenih....
všeč
prepolc8024. 07. 2010 11:08:53
Se popolnoma strinjam, za korektno obnašanje vseh vpletenih, kar pomeni pes OBVEZNO na VERIGI in za večje pa sme tudi NAGOBČNIK. Kako pa boste lastniki psov rešili glasno lajanje na divjad, no tega pa ne vem.
všeč
joža x24. 07. 2010 12:01:26
Se bodo že trgovci česa spomnili,saj je fanatičnih ljubiteljev psov,ki bodo nasedli, več kot dovolj.
všeč
stefanb24. 07. 2010 13:45:54
In kako se boste znebili glasnih jodlarjev in ostalih, ki plašijo živali. zmeden
Mnogo psov je bolj kulturnih kot .....velik nasmeh.
všeč
stefanb24. 07. 2010 13:50:49
Še dobro, da smo nekateri tudi fanatični ljubitelji ljudi, ker drugače bi kakšnemu, z veseljem nataknili nagobčnikvelik nasmeh. upam, da trgovci izumijo tudi sprej za butaste hribovce.
všeč
jprim24. 07. 2010 14:44:14
A se vam zdi še pametno znova debatirati o temi, ki se vleče kot jara kača ... str. 19. No vsak pove svoje mnenje, meni osebno pa je to že samo nakladanje in čist nič več.
Pa LP!
všeč
turbo24. 07. 2010 15:21:24
Nevzgojena oseba človeške pasme zna biti bolj pasja od kake pasje pasme.
Nevzgojeni kosmatinec je nadležen izključno zaradi "napačnega" lastnika, le ta pa je ponavadi oboje. Nadležen in nevzgojen.
Sprejemam ljudi, ki jim živali nekako ne sedejo. Jih pa ne razumem.
Sprejemam ljudi, ki imajo radi živali, pa ne znajo z njimi ravnati (vzgoja, oskrba,...). Tudi njih ne razumem.
všeč
joža x24. 07. 2010 19:03:02
Tvoje pisanje je pa zelo kulturno stefan, ti sigurno spadaš med tiste, od katerih so psi bolj ........
všeč
FLEKSARCA24. 07. 2010 20:12:46
Ma prosim vas no, ne vem, ampak ponavadi imam občutek, da nekateri vidijo problem s psom že, če ta nekoliko čudno prdne. Kdor išče ta najde, sam sem prav tako že dosti prehodil pa teh težav nisem imel. Če ti ne sedejo v dolini, te bodo v bregu prav tako motili, o raznih traparijah v stilu plašenje divjadi pa nima smisla zgubljati besed. Bal bi se pa človeka, ki naokoli šprica s solzilcem, aja pa sam nimam psa. Strpnost je ena tako lepa vrlinavelik nasmeh.
všeč
viharnik24. 07. 2010 20:39:11
V Vanoise parku,kjer sem se sam pred kratkim potikal,je vodenje kosmatega prijatelja s seboj nedovoljeno z globo kazni 67€,zaradi plašenja živali in grizenjem.
No,pri gospe,ki že 42 let poleti biva v njenem apartmaju v Val d`Iserju,je bila zgodba takrat zelo drugačna.Ima psa lovskega pudlja terierja s kratkimi nogami in dolgim nosom z visečimi uhlji.Po turi iz ceste na Col de l´Iseran na bližnje travnato sleme žičnice pa eno uro išče svojega pohodnika spremljevalca.Se malce obrne naokoli in v neki Luknji Marmota-svizca štrlijo ven samo zadnje tace in del trupa psa,ki zamolklo cvili.Ko ga izvleče na plano pa uvidi rano na gobčku psa,katerega je ves čas svizec s sprednjimi čekani zadrževal v njegovem brlogu.
Koliko škode lahko pes,ki ima dobrega gospodarja,dejansko v naravi naredi škode pa prepuščam vaši domišljiji.nasmeh
všeč
tanto24. 07. 2010 20:40:06
Kar kdo počne v gorah in da ne moti drugih (ljudi in živali) je pravzaprav njegova stvar. Je pa za marsikoga, ki je v hribih moteče, da posamezniki jemljejo več prostora zase, zanje samoumevno, predvsem "tekači". Njim ni nič sveto še, ko se jim umakneš se ne ustavijo, ne umaknejo, se zaletavajo... no psi so jim pa v napoto, zakaj le. Morda ker so istega kova egoisti... V hribe pa le s psi saj imajo več kot dovolj kondicije. Pa tudi gori na gori ne srečuješ nevzgojenih psov. Poskrbeti pa je le potrebno zanje. Zato najedanje težakov, ki imajo za svoje fijaske vedno izgovor pri drugih ni za k srcu jemati.
všeč
prepolc8025. 07. 2010 11:44:07
Samo ena anekdota na račun nas nevzgojenih egoističnih tekačev. Letos mi je pot prekrižal nemški ovčar, tako da sem se moral med tekom ustaviti(že to je precej neprijetna stvar, ker ko se enkrat ustaviš, začet tečt v klanec ni prijetno), da bi bila mera polna je še skakal po meni in me lizal po nogi. Bil sem zgrožen. Nakar mi njegova lastnica zatrdi, da se on tako igra. O povodcu seveda ne duha ne sluha. Če bi se mi take stvari dogajale redno, bi tudi sam začel razmišljati o uporabi prisilnih sredstev(solzilec, klic na 112...). Lastniki psov se morate zavedati, da vsi ne poznamo vašega psa in da je to kar je vam simpatično nam lahko tudi neprijetno. Da o umazanih hlačah sploh ne govorim. Naj bo red in vsi bomo zadovoljni in prepirov ne bo več.
všeč
prepolc8025. 07. 2010 11:44:48
Samo ena anekdota na račun nas nevzgojenih egoističnih tekačev. Letos mi je pot prekrižal nemški ovčar, tako da sem se moral med tekom ustaviti(že to je precej neprijetna stvar, ker ko se enkrat ustaviš, začet tečt v klanec ni prijetno), da bi bila mera polna je še skakal po meni in me lizal po nogi. Bil sem zgrožen. Nakar mi njegova lastnica zatrdi, da se on tako igra. O povodcu seveda ne duha ne sluha. Če bi se mi take stvari dogajale redno, bi tudi sam začel razmišljati o uporabi prisilnih sredstev(solzilec, klic na 112...). Lastniki psov se morate zavedati, da vsi ne poznamo vašega psa in da je to kar je vam simpatično nam lahko tudi neprijetno. Da o umazanih hlačah sploh ne govorim. Naj bo red in vsi bomo zadovoljni in prepirov ne bo več.
všeč
sunflower25. 07. 2010 14:18:09
moj pes bi tudi najraje vso svinjarijo polizal, če bi mu dovolila nasmeh
všeč
Page:123...17181920
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies