Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Razprodaje!!!

Print
JusAvgustin6. 01. 2010 12:00:11
tako imenovani metro alpinisti, ali zakaj dereze ne hodijo same?nasmeh
nenadoma je postal trend da si vsi kupujejo tehnične zimske čevlje, zimsko opremo, od tega jih manj kot polovica uporablja oz. dejansko ve zakaj jih je kupila. druga polovica jih je kupila zato, ker so pač znižani, zgledajo fajn, pa še prijateljem se bojo lahko pohvalili, lej kok mam hude čevlje... včeraj sem opazil da so ljudje popolnoma ponoreli za scarpo omega. pa sem enega vprašal, če misli ali bojo razmere kmalu dobre za plezat? mi je odgovoril, plezat?! tega pa jaz ne počnem, čevlje sem si kupil ker so poceni?! saj nisem nor da bi plezal! pa mau za v hribe hodit, do kakšne koče.zmeden Taki ljudje nato kupijo še cepine(ker sta pač dva), plezalne dereze(ker imajo prva dva zoba vertikalno) itd... recesija?! potem pa se čudimo zakaj je toliko nesreč v gorah?!
poleg tega pa to ni poceni, za čevlje 300, za cepine(oba 300), plezalne dereze 160 navzgor. to je slabih 800 evrov, zakaj? zato, da bo šel v hribe padel in se niti ustavit ne bo znal. ampak glavno, da ima vrhunsko opremo... poanta tega je, da npr. jaz ali kdorkoli drug ki to bere varčujemo tudi po par mesecev, da si lahko kupimo opremo: dereze(plezalne), delam različna dela da si lahko kupim cepine(eden po enega v razmaku 2 mesecev), za čevlje sem delal cel mesec... vem kako se uporablja oprema itd... potrošništvo je huda bolezen ja za katero smo vsi zboleli, vendar nekateri imamo vsaj kaj od tega. annapurna nabito polna, k2 alpinist prav tako, v mammutu pa vsi vemo zakaj ni bilo gneče! na koncu se je izkazalo da je tam še največ popusta!
hodim v hribe zaradi sebe ne da bi drugim kazal opremo!jezen
všeč
ugn6. 01. 2010 12:31:22
če si za čevlje delal cel mesec, morda to pomeni, da pri svojem delu nisi ravno zelo učinkovit..?mežikanje
res pa ne vem, zakaj ne bi smel kdo kupit drage opreme, tudi če je ne rabi, če mu tako paše, oz. kaj je v tem slabega..
všeč
JusAvgustin6. 01. 2010 12:49:03
ok, ni bil cel mesecvelik nasmeh, ker ni fora v opremi?zmeden potem jih pa vidiš, hehe to so prizori vredni snemanja... jezik
všeč
JusAvgustin6. 01. 2010 12:58:20
v mammut trgovini v lj imajo par zadnjih kosov, ki so absurdno znižani. se splača pogledat...nasmeh od annapurne pa so tukaj artikli, ker pač nimajo spletna strani http://sportman.si/, v alpinistu oz. K2 so znižani VSI! artikli, v igluju pa je gneča(včeraj bila)
všeč
JusAvgustin6. 01. 2010 13:46:48
sicer so pa v kibubi tud čist nori zadnje dni. izdelki dneva so hudooooooooooooo znižani, res pa je, da hit zmanjka ampak se da spet naročit. čevljev pa nimajo ne vem kakšne ponudbe... glede na to da se znamke warmpeace, sprayway, raveltik itd še uveljavljajo nimajo 50 ali več % marže na izdelek. čist uredu stvari za mau dnarja.nasmeh
všeč
ugn6. 01. 2010 14:00:02
ja , hecno je pa res, ponavadi tistega v najbolj bleščeči opreme najlaže prehitiš v hrib...
všeč
JusAvgustin6. 01. 2010 14:03:49
nasmeh, je tako zadihan, da niti odzdravit ne more...
všeč
IgorZlodej6. 01. 2010 15:24:00
Zadnje dni je en kup pisanja o opremi, pa o popustih in obiskih trgovin, pa še sto in en nasvet se najde, veste skoraj vse, pa me že preklemano zanima ali vi samo govorite o tem, ali kdaj tudi v gore greste. Opisov je prekleto malo oz. od nekaterih čisto nič.
všeč
m're 16. 01. 2010 15:47:07
Sicer sem bolj naravnan na Igorjevo držo, pa vseeno.
Kdo in zakaj rabi kakšno opremo? Kdo pa se pri nakupu avtomobila vpraša zakaj so vsi od A do Ž sposobni hitrosti prek 150 km/h, če pa je max. dovoljena hitrost na cestah uradno le 130 km/h? Oprema za v hribe je pač trenutno precej modna. Tako pač je pa če nam je prav ali ne. Dejstvo je da je danes povprečen obiskovalec Šmarne gore v velikih primerih bolje opremljen kot pionirski osvajalci najvišjih vrhov v Alpah, Himalaji, itd.
Še zmeraj se mi zdi, da je malo manj slabo, če se ljudje v hribih predobro opremljeni kot obratno.
Stvar lahko postane nevarna, če se zanemari drugo plat, ki je za varnost v gorah nujno potrebna - znanje in izkušnje. Oprema lahko namreč lahko da lažen občutek varnosti in nikakor ne more nadomestiti manjka v prej omenjenih kategorijah. Nikomur namreč ne bodo pomagali quarki če ne obvlada osnovno tehniko zaustavljanja s cepinom in nikogar ne bodo izkopali iz plazovine, če ima žolno izklopljeno in pospravljeno v nahrbtniku - če navedem le dva najbolj banalna primera.

všeč
ksena6. 01. 2010 17:13:14
Naj še jaz dodam svoje. Za povprečnega hribolazca, ki se odpravi v visokogorje samo v kopnem in v ugodnih razmerah, je dobra obutev, brez drugih pripomočkov, seveda zelo pomembna. V gorah sem, če je le mogoče in če so vremenske razmere sprejemljive, vsak konec tedna. Opažam, da se je osveščenost, kar zadeva opremo, pri Slovencih močno izboljšala. So tudi izjeme, ki se jim zdi tura v visokogorje, sprehod na bližnji "kucelj" in je temu primerna tudi njihova obutev. In so pohodniki, ki se na taisti "kucelj" odpravijo s konkretnimi, planinskimi čevlji. Strinjam se z M`retom, da ti oprema v ali na nahrbtniku ne pomaga, če je ne znaš uporabljati. Zlasti hoja z derezami in cepinom je lahko za tiste, ki je niso vešči ,prej nevarna, kot ne. Zato pa obstajajo tečaji, ki dajo vsakemu, ki želi pridobiti znanja o gibanju in obnašanju v gorah v vseh pogojih, dovolj informacij...izkušnje pa doda samo "hribovska kilometrina". Najprej v družbi bolj izkušenih, potem pa lahko tudi solo variante.
všeč
heinz6. 01. 2010 18:33:36
Tistih 6 junakov, ki so za silvestrovo rinili skozi Kot, je bilo menda kar dobro opremljenih. Najbrž so nekateri izmed njih v preteklosti obiskali tudi kak tečaj (izdelali so si bivak).
všeč
tol7. 01. 2010 10:35:45
Ima mogoče kdo ki je iz Kranja ali Ljubljana kakšne informacije o popustih v trgovini Promontana?

Se splača pogledat? Kupujem predvsem čevlje.
všeč
spetovar7. 01. 2010 10:36:36
Ja to je tako, ker kdo pač začenja malce s pohodništvom pozimi, pa če ima kakšnega prijatelja alpinista, si definitivno nabavi kakšna ledna orodja nasmeh namesto pohodnega cepina. To je 100 % ker mu ta alpinist reče, da se takoj vidi razlika med navadnim pohodnikom in alpinistom (seveda po cepinu).
Potem pa so ti Quarki in podobno, ko ga niti vredu ne moreš zabiti v sneg, ko je tako zvit. nasmeh
Kar pa se uporabe tiče, pa je tako obup, čeprav se stanje izboljšuje, v kolikor vidim...
všeč
JusAvgustin8. 01. 2010 11:03:58
predvsem dva cepina(ledno orodje) nista namenjena pohodništvu, ampak težjim pristopom(grape, slapovi, kombinirane smeri)(ki poleti niso možne). z dvemi cepini lahko tudi hodiš, nikjer ne piše da ne moreš. Pravilna uporaba lednega orodja in plezalnih derez pa je nujna preden se podamo v grape, slapove, kombinirane smeri. Kdor se s tem ukvarja naj bi vedel vse to...
Ledno plezanje je pa sploh užitek svoje vrstevelik nasmeh
glede razprodaj lednega orodja: še vedno je potrebno seči globoko v žep, te stvari niso poceni!
všeč
spetovar8. 01. 2010 13:49:32
Saj pravim. Nekdo si nabavi ledno orodje za pohode, kar je potrata denarja. Ledna orodja so krepko čez 100 €, pohodne cepine pa se da dobit pod 100 €. Na Kibubi imajo zelo dobro napisane razdelke cepinov. Če hodiš in ne pležeš s cepinom, ti večinoma časa služi za zaustavljanje v primeru zdrsa. Z določenim znanjem tudi za varovanje. Nas so učili: V trenutku, ko gredo dereze na noge, se palice pospravijo in gre cepin v roke. In obvezno (!) rokavice na roke!. Seveda pa je to odvistno od planinca, ampak se kar strinjam s tem. Problem pri pohodnih cepinih pa je ta: ratišča so dolga cca 50 - 70 cm. Kar je ok, če greš v strm breg. Ti pomaga tudi pri hoji. Ko pa hodiš po manjšem naklonu, pa ne seže do tal. Zato sem si nabavil cepin, ki se da raztegniti. http://www.stubai-bergsport.com/ice_axe_tour_lite_telescope_with_gripper_with_wrist_loop_produkte_art_aWQ9ZnVscG1lcyZsPWVuZ2xpc2gmc3VjaGU9JmVpbnRyYWc9NTYz.html
Vendar ima svoje pomanjkljivosti: Ni priporočljivo varovati z raztegnjenim cepinom. To se uporablja samo za hojo (in zaustavljanje v primeru padca).
všeč
tol8. 01. 2010 14:13:01
Ali obstaja mogoče cepin na katerega lahko na konico natakneš lopato?
Zdi se mi brezvezno, da bi s seboj nosil lopato in cepin, če bi pa lahko na cepin nataknil glavo lopate.

Je že kakšen proizvajalec dal na trg kaj takega?
všeč
spetovar8. 01. 2010 14:16:32
Hmmm... Tega še nisem zasledil, samo ne vem, če bi bilo tako praktično. Saj bi moral na koncu ratišča najprej odviti špic, nato priviti lopato. Kar pa z rokavicami ne bi bilo najlažje, zraven tega pa bi znali navoji zmrzniti. Vse to bi podaljšalo že tako malo časa, da koga odkoplješ...
všeč
viharnik8. 01. 2010 15:30:18
Seveda obstaja.To je Grivel!.Model cepina Evolution ima opcijo za uporabo kovinske lopate(samo lopatni del),ki je težak okoli 500g.
všeč
viharnik8. 01. 2010 15:33:50
http://www.grivel.com/ potem pejte pa na levo-Rescue.
všeč
heinz8. 01. 2010 16:08:16
Čevlji, ki niso ravno Alpina Teton- za več dnevne zimske odprave ipd, a še vedno primerni (z dobro impregnacijo) celo za krajše 1-dnevne planinske izlete v suhem snegu, so trenutno na vojo pri Alpini: Mont in Mangarat ,slednji za nekaj manj kot 70 €. Prodajata tudi Hervis in Mercator.
Kaj pravite?
všeč
Page:1234
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies