Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Prečenje Mišelj vrh-Mišeljski konec

Print
jax31. 10. 2013 22:10:15
Štrik ti lahko res koristi ker je zabitih par klinov za spust,

No, to pa je koristna informacija. Vsekakor vredno vedeti.
(+4)všeč
funnyboy23. 06. 2014 21:45:12
Včeraj sva z bratom naredila turo pl. Blato - pl.Krstenica - pl. Jezerce - Jezerski preval - pl. pod Mišelj vrhom - Koštrunovec - Mišelj vrh - Mišeljski Konec - Hribarice - Vrata- Za Kopico - pl. Dedno polje - pl. pri Jezeru - pl. Blato. Pot je do Mišelj vrha večinoma kopna, proti Mišeljskemu Koncu pa prav pride cepin. Preko Hribaric pa vse do sredine doline Za Kopico pa je še dosti snega. Cepin in dereze sva rabila le pri prečenju pod Vršaki, kjer pridejo prav.
Lepa, a dolga in naporna tura. Slike in podrobnosti pa na
http://graheljsblog.blogspot.com/2014/06/greben-miselj-vrh-miseljski-konec.html
(+6)všeč
skalaš7023. 06. 2014 22:10:25
Lepa in dolga tura "funnyboy", predvsem pa izvrstne fotke!!
Še enkrat "BRAVO",in varen korak še naprejnasmeh.
všeč
aljoša123. 06. 2014 22:46:29
Lepa tura. Ali je na Mišelj vrhu žig?
všeč
funnyboy24. 06. 2014 08:28:19
@skalaš70: hvala lepa. Tudi tebi srečno v gorah nasmeh

@aljoša1: žiga na vrhu ni.
všeč
Guest6. 06. 2015 18:37:52
Vedno kadar sem šel mimo Vodnikove koče ,sem si želel da bi enkrat prišel čas za obisk te lepe gore,pa je vedno prišel v ospredje kakšen drug cilj.Tokrat mi je le uspelo.Prednost samohodstva je v tem da si sam postaviš cilj in odhod od doma.Vstal sem že ob 1 uri po polnoči,s parkirišča pod Konjščico pa sem se odpravil malo po drugi uri.To pot sem izbral zaradi hoje po temi,kajti to dobro poznam,če bi šel s planine Blato,bi imel ponoči več težav.Do Velega polja je šlo brez težav,tam pa sem zaradi teme in megle malo zgrešil pot proti planini pod Mišelj vrhom.Po petnajst minutnem pretepanju z ruševjem sem le zadel pot ki pelje pod Koštrunovcem.Od tu dalje se je že začelo daniti in odcep z možički je bilo nemogoče zgrešiti.lepo vidna pot ,ki višje včasih tudi izgine me je pripeljala na sedlo Na nizkem.Zavijem desno in kmalu sem na vrhu.Malo mi je bilo žal ,ker sem zgrešil Koštrunovec,bo pa ostal za drugič.Sledi najlepši del poti,grebensko prečenje do Mišelj konca.Kakšnih tehničnih težav na grebenu ni,v eni uri dosežem Mišelj konec.Spustim se nazaj do sedla in zavijem po poti ki pelje na Dolič.Sneg je mehak,tako da gre hitro navzdol.Vračal sem se po Velski dolini in se ustavil tudi pri Vodnikovi koči, ki jo še temeljito obnavljajo,uradno jo bodo odprli 15 t.m.Sonce je kar močno pripekalo ,tako da sem kar hitro odšel nazaj na Pokljuko.Planšarija na Konjščici je bila danes še zaprta.Za pot s kar nekaj petnajst minutnimi postanki sem porabil deset ur in nekaj minut.
(+4)všeč
peter215. 07. 2015 22:00:15
Mišelj vrh - Mišeljski Konec1
(+5)všeč
ločanka16. 07. 2015 18:30:55
Res lep je ta greben, sedaj ves posut z rožicami, malo oblakov pa le popestri poglede in slike. Vprašala bi pa tole: ali sta v konte pod Debelim vrhom prišla čez Lazovški preval in kje sta se povzpela na Mišelj konec?
Se tam v kontah sledi kakšni stezici? Hvala za odgovor vnaprej.
všeč
peter216. 07. 2015 19:25:15
V konto za Debelim vrhom sva prišla z Lazovškega prevala. Lahko bi rekel po turno smučarski varianti, le da sedaj sneg leži le še v kakšni najbolj senčni luknji.
Nadaljevala sva na sedlo Čez Hribarice in se nekaj deset višinskih metrov spustila proti Doliču ozr. Velski dolini. Kmalu se na Mišeljski greben odcepi potka in na greben prideš med Mišeljskim Koncem in vrhom, ki je brez imena in je na zemljevidu označen z višino 2344m.
Skok na vrh Mišeljskega Konca, nazaj na prej omenjeno koto in po grebenu do Mišelj vrha.
Za konec spust v čudovito Mišeljsko dolino in potem na Velo polje, kjer sva prespala.
V konti za Debelim vrhom je večinoma brezpotje. Se sledi sem ter tja stezica, za katero ne veš, ali je delo človeka ali le stečine gamsov, vendar je smer jasna. Proti Hribaricam se položno dviga več dolinic, ki te lepo pripeljejo iz globoke konte.
Tura je seveda izvedljiva v enem dnevu, midva pa sva si vzela še čas za obisk prijateljev na Velem polju in se domov vrnila naslednji dan.
všeč
Maemi19. 07. 2015 11:27:47
Ko mi je pred dvema letoma uspelo osvojiti le Mišelj vrh čez Koštrunovec s Pokljuke, se je v mislih kmalu zasnovala tako željena enodnevna samotarska tura, ki sem jo na čudoviti poletni dan končno uresničila.

Planina Blato - Planina v Lazu - Lazoviški preval - Mišeljski preval - Koštrunovec - Mišelj vrh - Mišelj konec - Hribarice - Mala Zelnarica - Kopica - Mala Tičarica - Dedno polje - Planina pri jezeru - Planina Blato

Z Mišelj prevala se nisem spustila do Mišeljske planine po markirani poti, ampak sem zavila levo na brezpotje pod začetni greben Škednjovca in se po lepih prehodih lahkotno spustila do stezice v Mišeljski dolini. Pred dvema letoma sem s stezice pot spontano udela po trasi, ki jo je zelo lepo vrisal funnyboy na sliki 18 (tu ni možicev), saj se prehod krasno odpre pod pobočje Mišelj vrha. Tokrat pa sem se odločila spustiti nižje do drugega možnega odcepa/prehoda z možici.
Že kar precej ljudi sem srečala, ki so zgrešili ta odcep. Ko se zavije z Mišeljske planine na stezico v Mišeljsko dolino se pot nekaj časa zmerno vzpenja, kmalu pa zavije rahlo desno med gostejše nizko ruševje, zato se odcep za Koštrunovec očitno težje opazi. Na razcepu med ruševjem klasična pot zavije rahlo levo pod strma pobočja na desni strani, rahlo desno pa stezica proti Koštrunovcu z dobro vidnim srednje velikim možicem cca 2m višje.
Meni osebno je bolj všeč in lažje prehoden zgornji pristop.

Ostalo pa naj slike povedo.

Ogradi z Mišeljskega prevala1
Triglav s Koštrunovca2
Triglav s cvetočega grebena3
Jin Jang ovčki ob steni4
Veliko jezero (Ledvička) z M. Zelnarice5
Velika Tičarica in Dvojno jezero s Kopice6
7
Planina pri jezeru8
(+7)všeč
ločanka19. 07. 2015 13:20:24
Maemi, ti tvoji spusti z Mišeljskega prevala so res unikatni,čeprav sem tudi jaz opravila ta prehod pred mnogimi leti v obratni smeri z Mišelj vrha proti planini Krstenici prav pod stenami Škednjevca in takrat močno razočarala svojega vodnika, ker sem ga ozmerjala, da ne pozna poti!
Krasno turo si opravila, a zagotavljam ti, da jo boš sigurno morala še ponoviti, ker vse te lepote si želi človek večkrat videti, enkrat enostavno ne zadošča!
Bravo, iz pravega testa si!nasmeh
(+4)všeč
Maemi19. 07. 2015 17:55:05
Hvala ločanka!
Sem med turo pri vzpenjanju na Mišelj vrh čez Koštrunovec pomislila tudi nate nasmeh
Veš da imam prav to v planu, podoživeti vse skupaj nekega lepega jesenskega dne, ko se bo narava odela v drugačne barve. Določene ture se kar zasidrajo v srce in Mišelj vrh nikoli ne razočara, midve to dobro veva nasmeh
(+5)všeč
Maemi25. 06. 2017 13:51:41
Rudno polje - Mišeljska dolina - Mišelj vrh - Mišeljski konec - Velska dolina - Rudno polje

"Moj Mišeljc" od vrha do konca, vedno čudovit, poletni košček raja, zato se nanj povzpnem že tretje leto zapored nasmeh
Meni najlepši v začetku poletja, ko je greben kot pravi botanični vrt. Pot je kopna, le s sestopa po melišču z Mišeljskega konca še vztrajajo snežene zaplate, ki pa se jih lahkotno obide. Neoznačen/slabo označen vstop iz markirane poti v Mišeljski dolini je včasih mnogim povzročal težave, sedaj je opremljen z ogromnim možicem, da kar zbode v oči že od daleč.
To je pot, ko tišino prekine le velik trop kozorogov pod grebenom, žvižgi svizcev in divje srečanje z gadom, ki se je sončil med cvetjem (letos jih je veliko, pazljivost ni odveč).
Doživela tudi očarljiv prizor, ko so krave prignali iz doline na Velsko polje. Kot mali otroci ki končno prispejo na počitnice...kup veselja, poskakovanja in orkestra zvoncev nasmeh


Sončni žarki obarvajo Škednjovec in Mišeljski konec1
2
Tihi možic na Mišelj vrhu dobi družbo :)3
4
Cvetoči greben z razgledom5
Pogled na greben z Mišeljskega konca6
Idila v Velski dolini7
(+11)všeč
lijaneja25. 06. 2017 16:28:07
Lepo, Anja. Tudi meni je ta grebenček vedno všeč, posebno v hudi sezoni, ko je na Očaku pravo mravljišče,(ki se dobro vidi s prostim očesom) tu je pa samota doma. Ob prečenju nikoli ne izpustim Koštrunovca z izhodiščem Planina pod Mišelj vrhom.
(+5)všeč
mukica25. 06. 2017 18:17:23
Anja, lepoooo...se priporočam za vodenje v kratkem, ta konec gledam samo od daleč, želja je prhoditi in doživetinasmeh
(+3)všeč
Gorska planika7. 07. 2017 10:33:09
Tukaj je pa res lepo! Neverjetni pogledi na vse strani in čudovita narava z vsemi svojimi posebnostimi nasmeh
(+2)všeč
B.Smart29. 08. 2017 09:33:03
V soboto sva tudi midva s kolegom prehodila oz preplezala tale greben. Ko sva se dobila na planini po Mišelj vrhom sva imela nekaj težav kje v Mišeljski dolini zaviti desno. Imela sva kar nekaj različnih zapisov in vsak je bil nekoliko drugačen. Možic za odcep v Mišljsko dolino je dobro viden, za Koštrunovec ga pa žal ni bilo. Midva sva šla predaleč in desno zavila šele na delu, kjer se je strmina že nekoliko unesla, tako da sva prišla praktično pod Mišelj vrh. Potem sva iskala prehode nazaj in potrebno je bilo prečiti precej sitno melišče med M.vrhom in Koštrunovcem. Pravi odcep desno bi resnično moral biti takoj na začetku Mišeljske doline, ko se začne gosto ruševje.
Na Koštrunovcu sva analizirala nadaljnjo pot. Tista grapa, ki jo vsi omenjajo, me je po ogledu s Koštrunovca kar nekoliko skrbela. Ko sva se ji približala z leve, sva ugotovila, da je bolj primerna pot levo od nje po ožjem travnatem pasu okoli večje skale (kjer je bil tudi možic) in tako sva s precej malo truda in praktično nič težavnega poplezavanja prišla nad omenjeno grapo. Od tam naprej pa se strmina še bolj unese in ni več kakih težav. Priporočam obvoz grape po levi strani.
Z Mišelj vrha do Mišeljskega konca razgledi jemljejo dih in prečenje je res čudovito. Sva mislila, da bo celotno prečenje potekalo po robu grebena, vendar sva se morala pri Mišeljski glavi obrniti in jo obiti po levi- južni strani. Prav tako sva bolj ko ne iskala prehod zadnjega vrha pred sedlom za Mišeljski konec. Precej zoprno prečenje po strmem grušču. Vzpon na Mišeljski konec brez posebnosti. Sem mislil, da se da z vrha direktno splezati na Hribarice, pa sem potem videl, da je bolje, če se vrneva nazaj na sedlo in se tam po obstoječi stezi spustiva pod vrh Hribaric.
Za celotno prečenje od Planine pod Mišelj vrhom do Mišeljskega konca sva s pavzami (cca 1h) potrebovala točno 5 ur.
Odcep proti Mišeljski dolini je označen z možici. Zgoraj je vidno ruševje, kjer sva najprej iskala odcep za Koštrunovec in ga nisva našla. Stvar je nekoliko bolj strma, kot izgleda.1
Ker sva šla predaleč po Mišeljski dolini, sva morala potem iskati prehode nazaj do Koštrunovca. Vmes sva precej visoko prečila melišče (zelo strmo).2
Takole je potekala najina pot na Koštrunovec.3
Poskušal sem zarisati pot, kjer sva midva z malo truda preplezala najtežji del. Grape sva se ognila po levi strani, kar se je izkazalo za pametno odločitev.4
Takole pa je najino pot izrisal gps.5
Takole je bil postavljen možic, ob skali levo nad grapo.6
Tole je slikano precej višje, ko sva prišla nad grapo. Pogled na Koštrunovec.7
Razgled z Mišelj vrha proti grebenu, ki naju še čaka.8
Pogled nazaj, ko sva večji del že prehodila. Zadnja dva vrha sva obšla po južni strani, saj sta bila prestrma.9
Celoten greben z Mišeljskega konca10
Še nekaj razglednih fotografij. Proti Triglavu.11
Proti Doliču oz. Razorju12
Pogled na Hribrice.13
Pogled proti jugu na Stog, Škednjevec, Ograde, Debeli vrh.14
(+6)všeč
mukica22. 10. 2017 07:44:57
Včeraj se odpravimo še v trdi temi iz Pokljuke po poti proti Mišeljski planini in tam najdemo prehod pod Mišelj vrh.Ob poti nam družbo delajo le gamsi in možici proti Koštrunovcu, kjer se ti odpore pogled na kraljestvo , pogledi na Bohinjski konec so nas spremljali že med vzponom proti vrhu.Kamin nam ni povzroča nobenih težav in na vrhu si vzamemo čas za poglede, razglede in kovanje novih načrtov.
Nadaljujemo po grebenu proti Mišelj koncu kjer je zopet daljši postanek in sestop proti markirani poti med Hribaricami in Doliču ter Velski dolini.Pri Vodikovem domu si dotočimo malce tekočine in nadaljujemo do izhodišča.
Tura je zelo lepa, samotna in užitek ob hoji, razgledih po razgibanem terenu je neprecenljiv.Vrhovi v tem delu danes niso imeli veliko obiska...
 nad Mišeljsko planino1
2
današnja družba proti Koštrunovcu3
tja gor smo namenjen, vsaka malce po svoje na tem razglednem balkonu...4
pogled  na preplezan kamin ki v suhem ne predstavlja nobenih problemov, je pa možen obvoz po travah na levi strani po opisih sodeč5
sama uživancija pri hoji....6
Mipšelj vrh z kraljestvom....7
moje sohodke....dekleta hvala za  družbo8
coffi  time...9
nadaljujemo po razgibenem grebenu proti Mišelj koncu...10
razgledi na Fužinske planine..11
malo gore, malo dole...smo kar lepo hodile...12
srečale prijatelja in skupinska slika obvezna...mu je Anja rekla..peljem babe gor..13
utrinek...14
pa smo babe prišle na Mišelj konec in si privoščile počitek...15
zasluženo....pogled na prehojen greben z Mišelj konca16
na vrhove smo se povzpeli po desni dolini  grebena,  vračamo se po levi proti Velski dolini...pogledi in vrhovi ki jih ne pozabiš17
sestopimo proti markirani poti Hribarice-Dolič in nadaljujemo po gornji poti proti Vodnikovemu domu18
opazovalec...19
več opazovalcev...danes jih je bilo res veliko in niti plašni niso bili...20
po zlati preprogi....21
pogled na Mišelj vrh z Vodnikovega doma...22
kraljestvo....23
v ospredju Mišelj vrh in greben do Mišelj konca...markantna vrhova slikano  iz triglavske magistrale24
tukaj zjutraj še v temi hodimo...25
po magistralki proti izhodišču, pogled na pl.Konjščico26
(+7)všeč
lepenatka22. 10. 2017 08:06:22
Krasna tura.nasmehnasmeh
(+3)všeč
bagi26. 08. 2018 12:21:28
Mišelj grebena smo se tokrat lotili v idealni liniji čez Koštrunovec. Odcep nanj je sicer označen z možicem, a ta žal ni edini tod okoli. Kdor se prvič odpravlja nanj, bo najbrž imel težave z določanjem pravega. S Koštrunovca na Mišelj vrh smo se dvignili po desni grapi z enim samim kratkim prehodom švoh dvojke.

Nadaljevanje grebena do Mišelj konca je uživaško z nekaj izpostavljenimi mesti, ki zahtevajo odločen korak. Sestopili smo proti Velski dolini in nadaljevali do Vodnikove koče. Od tam naprej proti Rudnem polju pa je bilo kot na promenadi. Srečevali smo množice Triglavčanov, ki so kljub pozni uri bolj ali manj utrujeno sledili svojemu cilju nasmeh.

Jutro na Rudnem polju1
Triglavska magistrala, prehod okoli Tosca. Odcep za našo smer sledi kmalu za njim2
Prečka mimo Velske doline tik pod vikendom enega od funkcionarjev bivšega režima3
Približno tukaj se desno v ruševje odcepi pot proti Koštrunovcu, ki poteka nekako pod vznožjem Mišelj vrha4
Koštrunovec ima tri vrhove. Skrajno levi je najvišji5
Na vrhu Koštrunovca. Zadaj je prehod na Mišelj vrh. Na koncu zelenega dela vzpona smo ubrali desno grapo6
Pogled s Koštrunovca proti Velski dolini7
Planike počasi jemljejo slovo. Prav lepe so samo še v senčnih predelih8
Najtežji del prehoda na Mišelj vrh. V kratki grapci je manjši skok, ki zahteva nekaj dela z rokami9
Pogled nazaj na Koštrunovec, Vernar in Tosc10
Na Mišelj vrhu nas je od nikoder zajela kratkotrajna megla. V nadaljevanju se je povsem razblinila11
Prečenje grebena je ponekod izpostavljeno, večinoma pa lepo pohodno. V ozadju je Mišelj vrh12
Zadnji vrh grebena, Mišelj konec13
Pogled na prehojeno pot14
Pogled proti Doliču in na pot, po kateri bomo sestopili15
Velska dolina16
Vodnikov dom z Mišelj vrhom in Koštrunovcem v ozadju17
Povratek po Triglavski magistrali18
GPS sled prehojene poti19
(+9)všeč
Page:1234
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies