Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Maya Maya

Print
ctrlalt12. 10. 2010 17:27:00
V trgovino Maya Maya sem v reklamacijo odnesel smučarski komplet.
Po 10 dneh sem dobil odgovor, da je reklamacija zavrnjena.
Kjub temu da se je zadeva trgala po vseh možnih šivih (bunda in hlače) in sm oboje že mel 3x na popravilu (glej zgornji post).

v razlagi zakaj so mi zavrnal, je njihov idiotski sodni izvedenec uradno zapisal: (to sm dobil v pismu po pošti)
-življenska doba smučarski oblačil je v primeru intenzivne rabe omejena na eno smučarsko sezono, kar velja tudi za konkretne reklamirane artikle
-glede na stopnjo poškodb reklamirane artikle ocenjujem kot povsem izrabljene oz. uničene...
-nestrokovno popravilo je povzočilo še dodatne poškodbe tkanine (njihov odgovor, ko sem si zadevo za silo skušal popravit s sponkami)

aja, pa vse poškodbe so fizične narave.
ja itak da so fizične narave, sej se ni zadeva sama od sebe strgala, pač pa ko sm se gibal. kak pa nej jz vem da bo vse popokal če se mal stegneš...

idiot je še ugotovil, da za "uničene artikle" ni kriva kakovost materiala ali šivov (ah kje pa...), ampak jaz, češ da sm zadevo preveč intenzivno uporabljal.

s tem kompletom sem letos nabral 40 smučarskih dni. a je
že kdaj kdo slišal, da je smučarski komplet mišlen za uporabo samo za eno sezono?
kurc jih gleda. v mayo mayo niti stopim ne več.
1
všeč
ksena12. 10. 2010 17:34:04
Verjetno sem edina "srečnica"...na jakni se mi je pokvarila lepljena sprednja zadrga in zadrga na kapuci - po 2 letih intenzivne rabe. Nesla sem jo v trgovino Maya maya, kjer je bila kupljena. Brez komentarja so jo prevzeli in poslali v brezplačno popravilo.To je res trajalo skoraj mesec dni, ampak pomembno je, da jo bom veselo nosila. nasmeh
všeč
JusAvgustin12. 10. 2010 17:37:29
torej lahko zaključimo da je Maya Maya in njen odnos do strank za en d*** in lahko zaključimo debato! lahko imajo oni znižanja do 70% ali več, ampak kaj ko je vse skupaj velik nateg!jezen j**** to štacuno, je velik drugih, boljših!
všeč
JusAvgustin12. 10. 2010 17:38:53
s temi neuspelimi reklamacijami si pa lahko "strokovni izvedenci" nekaj očedijo...
všeč
pohodnik0112. 10. 2010 17:47:13
Z vsem tem se ne strinjam. Žena je kupila softshell jakno Maya-Maya od tega je že dve leti. Zanjo skoraj 100 €. Uporablja jo za v hribe kakor za v mesto. Pa jakna zato ni nič poškodovana, zdrsana od nahrbtnika. Sam imam bundo iz Goretexa in z Polartek notranjim snemljivim delom (na rokavu je še prvi znak od Maya-Maya). Stara je sigurno več kot 10 let. In v vseh teh letih se mi je lani pokvarila zadrga. V Maya-Maya v Kranju so mi povedali kdo to za njh popravlja in so mi jo popravili za 8 €. Z Maya-Maya imam samo dobre iskušnje.
všeč
mukica13. 10. 2010 08:22:57
Tudi jaz nimam pripomb čez kvaliteto moje softshell jakne,kupljene pred dobrimi 4 leti.Nosila sem jo 3leta- sezone jeseni in čez zimo,potem sem kupila Mamutovo samo zato ker prva ni imela kapuce,ki je nujni potrebna za obisk gora.Jo pa še vedno z veseljem oblečem za krajši sprehod,za v mesto...
Moram pa reči da me moti njihove akcije in nagradne igre plemena,ko dobiš bon in ga zapraviš brez popustov,ki takrat veljajo za ostale potrošnike kar je zelo velik naaaaaaaateg zavijanje z očmijezen
Mene prav pogosto ne bodo videvali v njihovih trgovinah,še manj pa bom tam zapravljala.
všeč
bobo13. 10. 2010 09:20:58
obstaja veliko boljših trgovih kot je njihova. tako cenovno (ne vem kje najdejo te cene) predvsem pa tudi z odnosom do strank. tiste njihove akcije so pa itak ena buča.jaz pri njih nič ne kupujem.
všeč
ATomAnt14. 10. 2010 11:04:13
Sem potreboval kar precej časa, da sem se oglasil na tovrsten 'post', ki me je precej zmotil v siceršnjem brezskrbnem uživanju in (predvsemmežikanje) praktični aplikaciji različnih koristnih debat na teh straneh.

Osebno sem sicer bolj kot ne nasprotnik materialnega trgovanja v današnji obliki in mi je po prepričanju veliko bližje 'zgodovinski' sistem blagovne menjave - a to je že druga zgodba in za prehod v tovrstni (in danes pogosto nezaželjen in kritiziran?!) sistem družbene ureditve smo si bržkone precej krivi tudi sami... nasmeh

Upirati prste je najlažje, pomisliti na svoja dejanja pa največkrat težko.

Kot strasten pohodnik in rekreativec že (bolj ali manj mežikanje poznam svoje želje in potrebe svojega telesa - in prav tem potrebam jasno prilagajam tudi oblačila, ki jih nosim in uporabljam. Med njimi so pogosto tudi oblačila znamke Maya Maya, ki mi nudijo prav učinkovito zaščito in podporo ki jo pri svojem gibanju potrebujem. Pika.

Vsa oblačila dandanes pač niso več krojena iz 'vojaško' togih materialov, ki so sposobna preživeti po 10 let neusmiljene uporabe - vsa po vrsti pa so precej udobnejša, raztegljivejša, bolj prilagodljiva in (prav zato mežikanje) tudi pogosto bolj ranljiva. Pri nakupu tekaške majice in nogavic torej ne iščem oblačila, ki bo zdržalo obremenitev težjega gojzarja ali nahrbtnika - tu si želim lahkosti, zračnosti in udobja.

Nekaj povsem drugega je seveda oblačilo za težje gorniške ture, to je menda jasno...

Čutimo vsi - in smo sposobni tudi kmalu začutiti raztegljivost in trpežnost posameznega materiala in blaga. Temu dejstvu (ki mu pogosto sledi še mnenje prodajalcev op.p) najpogosteje tudi sam prilagajam svoj izbor (kakršnih- in katerihkoli) izdelkov... od tesarskega kladiva dalje!! Odkar me je njihova prodajalka ob priliki opozorila na neko neustreznost in hkrati poudarila primerno kombiniranje posameznih izdelkov firme Maya Maya, osebno večjih težav nisem občutil.

Za omenjane zaplete z neljubimi okvarami, je vsaj v primerih ki jih poznam, zelo dobro (kar je po mojih izkušnjah sicer silna redkost v trgovinah ranga Iglu in Promontana... tudi Big Bang in Merkator ?!) poskrbela njihova 'servisna služba', ki je tam predvsem v podporo strankam - a se jo očitno pogosto (po slovensko zmeden) vzame v zakup in NUJO??

Če ob koncu zgolj nekoliko podrezam v začetnike (in strastne 'podžigovalce') te teme - zakaj je ob prvem primeru reklamacijskega zapisnika razlika med dnevom nakupa in dnevom reklamacije (oz. pregleda) znašala kar 6 mesecev? Zakaj je pri drugem primerku datum ravno tako 'sumljivo' zabrisan??
Tudi poštenost je nekdaj nekaj veljala. Očitno je to dandanes bolj redkost kot pravilo. zmeden

Vsekakor uživajte v svojem negodovanju. Nekaterim zadovoljstva ne vzamete tako hitro... nasmeh
všeč
MatjazV14. 10. 2010 11:54:45
Sicer sem že mislil končati, a ker sem ravno bil izzvan...

Vsak si pač ustvari svoje mnenje in tako je prav, sem vesel kritičnih postov.

Firma pač plača izvedencu, da napiše mnenje, ki jim je v prid. In računa, da ga stranka ne bo, zaradi stroškov. Tako enostavno je to. Ciničen odgovor z njihove strani (uprava), da lahko uporabim druga sredstva (in da je stvar z njihove strani zaključena) že kaže na to. Sem dobil toliko odgovorov (ne samo tu), da že lahko rečem, da gre za ustaljeno prakso.

Jakno sem kupil v "razprodaji" (v bistvu že po, a to niti ni toliko važno) in je šla takrat direktno v omaro - tistih nekaj hladnih dni sem še vedno nosil staro softshelko. V bistvu pri razprodajah tako naredim velikokrat - in še nobena stvar ni ostala za vedno v omari, toliko sem se pri svojih letih že naučil. Nisem vedel, da sem zato nepošten.

Še to - kolikokrat pa naj bi imel gor tako jakno čez poletje? Je precej topla, pri 25 in več stopinjah mi nekako ne pride v poštev mežikanje...

Tudi moj oče ima z Maya Maya zelo dobre izkušnje (sicer mu je na "lanski" jakni odpadel eden tistih privarjenih trakov na ramenu, a so mu brez problema popravili (po predhodnem dogovoru so ga prišili in zdaj jakna pač ni več vodotesna, a drugače ni šlo popraviti). Ostalie stvari (dvojne hlače in res staaaara jakna) so še vedno kot nove - upoštevajoč starost.

Nisem pričakoval "vojaško togega materiala za 10 let", ampak jakna je nošena ca. 3 ure. Na sprehod, brez nahrbtnika. Med 10 let in 3 ure pa je razlika. Še vedno jih prodajajo, kdorkoli, ki je prepričan, da lažem, jo lahko kupi in preveri. Ta jakna ne preživi nahrbtnika, čeprav je napisan namen pohodništvo. Ime jakne pa je v izvedenskem mnenju pri mojem prispevku.

Po mojem pa imam pravico negodovati, če plačam jakno, dobim pa nekaj, kar tega imena resnično ni vredno. In v tem sploh ne uživam...
všeč
BT8814. 10. 2010 13:20:28
Bom sam dodal izkušnjo. Letos sem kupil šotor v trgovini INTERSPORT šotor super dokler ni bilo dežja šotor sicer ni puščal na šivih ampak na odprtini okna ki je bilo slabo skonstruirano. PO 14 DNEVNI UPORABI SO MI ŠOTOR ZAMENJALI Z NOVIM kapo dol ,ki pa je imel isto napako po drugi reklamaciji so mi denar vrnili.nasmehje pa ravno tako napako pregledoval sodni izvedenec.nasmehnasmeh:
všeč
andymann15. 10. 2010 08:53:11
meni se je pa zelo smešno zdelo, ko sem v Maya Maya videl navadno bombažno majčko za 25 € ali pa vetrovko iz navadnega polivinila za 200 €. Ko sem vprašal če so malo nori, je prodajalka rekla, da je to pač kvaliteta.

Kupte si softšel v Hoferju za 17 €, pa se vam bo hebal, če se mucka ali kužka.
všeč
tol15. 10. 2010 09:45:35
@andymann

softshell iz hoferja za 17 EUR se ne mucka! velik nasmeh resnično ne.
všeč
bionika3. 11. 2010 05:53:10
joj joj ne morem mimo vas ,sem šivilja že skoraj 20 let ter strastna hribovka ,da vam pojasnim nekaj stvari glede materialov ,oblačil samih ipd.,zavedati se morate ,da so že sami nekateri materiali v osnovi danes zelo zelo zanič ,ker proizvajalci šparajo na vseh koncih ,evropski trg super kvalitetnih proizvajalcev teh materialov je počepnil pod kitajsko ,ostalo jih je le malo ti imajo oa danes cene astronavtske ampak držijo kvaliteto ,tudi naše bivše tovarne materialov so bile prvovrstne ,ne pa danes samo primem v roko pa vem da je "pofl" material ,ker dobim marsikaj v roke bom dodala še to da včasih dobim novo jakno zdrgnjeno do konca ,včasih pa isto staro par let pa je ko nova samo kak zadrgica za zamenjat veliko je odvisno od uporabnika samega eni so res šlampeti ,tako da ni nujno da en softshell iz hoferja za 17e ne bi bil isto funkcionalen kot pa en vrhunski ,je pa nekaj smo že ratal pravi hribovski manekeni in hočmo še gor k pridemo prešvicani in blatni do riti zgledati in on men je važno da me ne zebe da se udobno počutim pa tud če je nek mal zmuckan al pa skužkan
1
pogled na trglav 2
3
4
5
všeč
viharnik3. 11. 2010 07:04:54
Bionka je lepo obrazložila kako se material čuti pod kožo.Sam trdno verjamem,da se za 17€ ne dobi kvalitete,kaj šele funkcionalnosti,kroju,zadrgah,ojačitvah,dihanju in s tem obstojnosti neke jakne.Kot je že strokovnjakinja povedala se izdelek najprej začne razlikovati od izbire osnovne surovine materiala-bal.Postopki dela,način šivov,postavitev zadrg,žepov,kapuce za čelado,patentov zapiral na rokavih,elastičnost na delih itd.pa je že druga znanost.Ni vsaka firma sposobna narediti vrhunski izdelek,ker nima sredstev niti tehnologije.Sam sem preizkusil že kar nekaj firm in tudi pofla pa se za slednje le redko odločam(le za obleko okoli doma,nižinske hoste,za delo).Glede vrhunskih izdelkov se vedno plača del renomeja firme,vendar izdelek polno služi svojemu namenu vrsto let.
všeč
heinz3. 11. 2010 07:49:02
matta: klikni na ime bionka na levi strani komentarja in odprla se ti bo stran njenega profila, kjer boš naletela na napis v modri barvi: pošlji zasebno sporočilo. Nanj klikneš in pišeš sporočilo. Najprej naslov, zatem vsebino.
všeč
smreka12. 11. 2010 18:10:24

Moram reči, da imam pa jaz z Maya Maya dobre izkušnje. Sicer prav veliko nisem kupovala pri njih toda tudi , ko sem imela kakšno popravilo na njihovem izdelku, ni bilo nobenega problema.
všeč
miha_z10. 01. 2011 17:31:53
Pozdravljeni!

Rad bi dodal se mojo izkusnjo s trgovino MAYA MAYA. Poskusal bom biti cim bolj objektiven in se posvetiti samo dejstvom. Ce opazite kaksno subjektivnost, se zanjo ze v naprej opravicujem , saj ni bila namerna.

Pri njih sem kupil troje “nepremocljive” hlace, ko so imeli akcijo -70%. Same hlace so stale 187€ (s popustom 56€). Na slikah prilagam racun za dokaz. Hlace so narejene iz cca 0.2 mm debele plastike (varianta goretex), pod tem pa imajo mrezo, kot je lahko razvidno iz slike. Uporabljajo se lahko kakor same hlace, ce je pa bolj mraz pa se jih lahko uporabi kakor hlace nad hlacami. Dvoje hlace sem kupil 15.10.2010, tretje pa 18.10.2010 (tudi razvidno iz racunov). Cena 187€ za ene hlace je zelo visoka, tako da sem si predstavljal, da so zares dobre.

Sam sem student v ljubljani in te hlace uporabljam samo, ce grem zjutraj na sprehod in pada dez, ali pa, ce pada dez in grem s kolesom v njih na kosilo. Vecinoma sem v sobi, tako da tudi, ko jih nosim, jih nosim cca 2h/dan. Prve hlace sem opral samo 1x, druge 2x, tretjih pa se nisem se nikoli oblekel. V kaksnih gorah, ali pa kaj takega nisem bil se nikoli. Uporabljajo se izkljucno v Ljubljani na relaciji Bezigrad-Center, Bezigrad-BTC (pes ali pa s kolesom). Ce bi ocenjeval koliko sem bil v njih, bi rekel: v prvih cca 20 ur in v drugih najvec 40-50ur.

Prve hlace se cele razpadajo. Tista bela prevleka iz notranje strain pod mrezo je povsod razpokala. Na slikah se vidi nekaj vecjih razpok, so pa se polne hlace majsih. Tudi vode ne tesnijo kakor bi morale. Druge hlace pa…. namesto, da bi vodo odbijale in zadrzevale.. se cele napijejo z njo… moram priznati, da so res malo boljse kakor cisto normalne kavbojke, ampak vas prosim… 20 000 mm vodnega stolpca??? Kje?? cela stegana imam mokra… Tudi tole je razvidno iz slike, kjer se vidi kako vpijajo vodo.. cele fleke..

Ce je se dvoma o kvaliteti lahko pogledate se sliko, kjer so razvidni trije trakci na koncu hlac. Slikane so dvoje hlace. Ene so se nenosene, druge pa so tiste, ki sem jih 2x opral. Ze po nekaj sprehodih so se trakci do polovice odlepili. Ker je izgledalo neumno, da visijo, sem jih poskusal potegniti dol z roko do konca. Saj ne morete verjeti kaksno lepilo so uporabili… normalen pisarniski lepilni trak drzi dosti mocneje kakor pa tole lepilo… kaj takega (razen pri kitajskih stvareh) se nisem videl.. pri hlacah, ki stanejo 20€ bi se cudil, da se upajo kaj takega poslati na trg..

Danes je ravno zunaj dezevalo. Odlocil sem se, da grem s kolesom v teh hlacah po dezju na kosilo in potem v MAYA MAYA, da pokazem prodajalki kako hlace vpijajo vodo in puscajo. Ko sem prisel v trgovino in pokazal prodajalki fleke vode na hlacah in povedal, da puscajo, je bila prva reakcija, da tole sploh niso MAYA MAYA hlace. Potem sem se obrnil in jih pokazal kako je na kolenu nasivano MAYA MAYA. Potem se je zacel standarden apologetics…kako me prepricati, da sem jaz kriv za vse..

Povedali so mi, da sem cisto prvi s tem problemom in da so vsi drugi izjemno srecni.. In prodajalka ima tudi take hlace in so neverjetne.. Potem so mi 100 x omenili, da te hlace niso narejene za veliko pranj.. potem sem seveda rekel, da tudi, ce niso.. 2 pranja morajo zdrzati!!! 187€..vas prosim??? A so za enkratno uporabo???
Potem je prodajalki pocasi zmanjkalo izgovorov.. in je priznala, da se tole vseeno ne sme zgoditi.. v 2 mesecih in 2 pranjih.. pocasi sem tudi cutil, kako se me komaj cakajo resiti.. in me odsloviti.. Za hec sem vprasal samo se kaj lahko naredim.. in odgovor je bil NIC!!! Da naj jih osusim in impregniram.. to je to… o kaksni garanciji ali pa kaj podobnega ni bilo govora.. Prvih hlac, ki se razpadajo od znotraj nisem niti omenjal..

Vglavnem… srecen sem samo, da nisem placal 187€ za vsake hlace… tole bi bil zares rop stoletja… 56€ pa recimo, da bom prezivel..
Ce bi metaforicno predstavil tele hlace, bi rekel, da so iste kakor neko drago terensko vozilo, ki se celo razpade, ko ga parkirate na plocnik. Vglavnem nic kaj pohvalno iz moje strani..

Racun
Razpoka 1
Razpoke
Trakci
Vpijanje
všeč
tol10. 01. 2011 17:41:18
Reklamiraj.
Ger gre za stvar kupljeno v akciji, ti morajo vrniti denar, n iravno nujno da ti zamenjajo izdelek.
všeč
sodnick10. 01. 2011 18:05:07
Imam nekaj izdelkov in sem z njimi načeloma zadovoljen. Ampak sem pa že od večih slišal (predvsem za smučarske kombinezone), da zadeva preprosto razpada, tudi brat je imel njihovo jakno in je bila v pol leta vsa "kosmata" oz. "zmuckana".

Jaz osebno njihovih izdelkov ne kupujem več. Se mi zdi da za podobno ceno lahko v drugih trgovinah dobiš bistveno boljše obleke (Mammut, Berghaus, The north Face ...)

LP
všeč
ljubitelj gora10. 01. 2011 20:33:52
@miha_z

Sem zasledil že tretji komentar iz različnih forumov na tvoj problem z Maya Maya.
Čim več takih komentarjev, ba*da lopovska.
všeč
Page:123456
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies