Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
ppegan15. 04. 2021 15:18:47
SamoK tudi, če to odmislimo, vse ostalo drži. Glede ne ta, da so vsi moji prijatelji in znanci zboleli za lažjo obliko, niti ne poznam nikogar, ki bi zaradi korone umrl, res ne vidim smisla, da bi se cepila, res ne. Ko bodo cepivo preverjali vsaj 5 let in se bo po tem izkazalo, da je varno, se pa mogoče bom cepila, če bo to res potrebno. To je moje mnenje. Kdor pa se želi cepiti, pa naj se, tudi v tem ne vidim težave. Vsak se sam odloča, kaj bo počel s svojim telesom.
(+4)všeč
julius15. 04. 2021 15:38:59
Pa še ena izmed najbolj pametnih letošnjih stvari. Tokrat s strani PZS.
3. VODENI PLANINSKI IZLETI, ALPINISTIČNE, PLEZALNE ŠOLE IN PLANINSKE ŠOLE
Izvajajo se lahko vodeni planinski izleti, ture in različna strokovna usposabljanja in izobraževanja (npr. alpinistična šola, športnoplezalna šola, planinska šola, ...). Pri izvajanju velja omejitev na 10 udeležencev, ki morajo neprekinjeno ohranjati razdaljo 2 m. V primeru skupnih prevozov je obvezna uporaba zaščitne maske. Pri načrtovanju upoštevajte veljavnost omejitve gibanja med 21. in 6. uro.


Vodniki, alpinistični inštruktorji in drugi strokovni delavci v športu, ki vodijo oz. izvajajo programe, se morajo predhodno testirati (glejte določilo po 2. točko).
Vodnik mora opraviti PCR test, da ne bi koga okužil.
Udeleženci pa lahko mirno prenašajo okužbo na vse in tudi na testiranega vodnika.
Da bi bilo vesolje brezmejno je podvomil, nima pa nikakršnih pomislekov, da pa človeška neumnost nima maja.
(+4)všeč
Trobec15. 04. 2021 15:41:59
To kar je osnovni problem (oz bi moral biti osnovni problem) - torej pojavnost korone med prebivalstvom, bo precepljenost (skupaj seveda s prekuženostjo) v veliki meri rešila. A korona danes žal ni ta "osnovni" problem, ampak vedno bolj politični.
To, da cepivo v veliki meri rešuje problem se zaveda tudi oblast. In zato pravzaprav dela vse (vsaj tisti na vrhu oblasti), da se s cepljenjem zavlačuje. Nenaročanje cepiva pač ni naključje.

Tako da najhujši antivakcer v državi je v tem trenutku - nihče drug kot Janša.
(+4)všeč
Becar15. 04. 2021 16:03:05
No pa je objavljen posnetek intenzivne nege covid oddelka v UKC. V prispevku omenjajo, da je trenutno 31 bolnikov, zanimivo je, da jih jaz preko celega oddelka naštejem samo 9, s tem da so kar bliskovito premikali kamero, tako da bi načeloma lahko v posteljah ležale tudi lutke. Do 31 ne pridem, pa če zraven štejem še osebje. Zanimivo je tudi to, da edina fotografija v članku, kjer se kolikor toliko vidi človeško telo, je pa simbolična iz Shutterstocka
Korona oddelek
(+2)všeč
dprapr15. 04. 2021 16:04:12
Julius, a ni to čisto podobna zadeva kot v šolah? Tam ste pa proti testiranju dijakov. Pa je učitelj v zaprtem prostoru z njimi. Tu so vodniki in inštruktorji v neprimerno boljšem položaju. Ampak boš verjetno že našel kakšen razlog tudi za to. Odločite se že enkrat, kaj bi radi. zmeden
(+3)všeč
Trobec15. 04. 2021 16:26:16
Par dni nazaj sem se pogovarjal z zdravnikom, ki dela na UKC v CIIMu, torej tam, kjer so sedaj pristojni za bolnike s korono.
Rekel je, da imajo 35 bolnikov na intenzivi (oz so imeli na tisti dan). Samo kot opomba, gre za enega najboljših intenzivistov v Sloveniji in izrazitega nasprotnika trenutnega režima, zaradi česar je bil tudi že večkrat tarča "tovarne laži".

Hm...zakaj bi potem sodeloval z njimi pri potvarjanju številk?
(+5)všeč
parenzo15. 04. 2021 17:30:00
Polonca, hvala za dobre štose.nasmeh

Nobeno cepivo ne zagotavlja 100% zaščite populacije. Cepivo, ki zagotavlja že 90 % zaščito je izredno uspešno. Tudi kontracepcijske tabletke ne zagotavljajo 100% zaščite pred zanositvijo in dokazano puščajo hude posledice, ker bazirajo na hormonih. To menda veš.
Tudi kondom ne ščiti 100% pred HIVom.

Kar se testiranja cepiv tiče, sem že omenil, da korporacije že desetletja za drobiž testirajo - ne samo cepiva, ampak tudi zdravila na revežih v Indiji in Afriki, ter za majhen denar na revežih (prostovoljcih) v lastni državi ali arestantih v zameno za razne ugodnosti.
Danes se preskočijo testiranja na miših in podganah, tako, da je rezultat takoj znan. Dolgoročne posledice se ne nanašajo na cepiva, ampak je dolgoročnost v domeni pri dolgoročnem jemanju raznih zdravil.

Da boš lažje razumela (ne, da bi te v kaj prepričeval), ti dajem primerjavo z varnostnim pasom:

-ne zagotavlja preživetja (če se čelno zaletiš z 150 km/h)
-ne prepreči smrti
-ne zagotavlja, da se ne zaletiš
-ne preprečuje preživetja sovoznika (če se čelno zaletiš z 150 km/h)
-ne odpravlja zahteve, da smeš voziti samo z izpitom in upoštevati varnostno razdaljo
itd.
To so dejstva.
LPnasmeh
(+6)všeč
zavest15. 04. 2021 17:51:41
Kdor bolj kot znanosti zaupa alternativnim virom informacij in FB doktorjem, ima še zmeraj možnost pridobiti protitelesa po naravni poti. Problem rešen nasmeh

Samo hudič je, ker spotoma to nekonsenzualno podeli še z ostalimi, saj vendar ne bo šel na lastno pest v samoizolacijo.

Rešitev bi bila 2-3 tedenska prekuževalna križarjenja, ali pa, ker smo na hribovskem forumu, 2-3 tedenske žurke na Komni v zaprti družbi velik nasmeh

A je prof. dr. Becar že prejel odgovor in priznanje Sledilnika, da so ga čisto pihnili mimo z zavajanjem o presežnih smrtih?
(+3)všeč
ppegan15. 04. 2021 18:09:43
Parenzo, to niso štosi, tako pač je. Tudi če se cepimo, se ne bo nič spremenilo, saj nas cepivo ne varuje pred ponovno okužbo, ne zagotavlja imunosti, maske bodo še vedno potrebne... Vse skupaj je precej napihnjeno, pogojeno z zastraševanjem množic (uuu grozni in hudo nalezljivi angleški sev se je izkazal za ne tako groznega in nalezljivega), saj večina korono preboli lažje kot gripo. Da ne pozabimo, tudi od gripe lahko umreš eek
Pa ime mi je Polona, ne Polonca, ker nisem majhna punčka. Tudi ti nisi verjetno več Milanček, ali pač?
Primerjati varnosti pas s cepivom je res nekaj boljšega. Pri varnostnem pasu vsaj vemo, da je bil testiran pri različnih hitrostih, tako da točno vemo, kako varen je ter kakšne so posledice naleta za človeka pri različnih hitrostih. To cepivo pa ni bilo dovolj testirano, v 10 mesecih to enostavno ni možno, kar je bilo tudi javno napisano.
(+5)všeč
redbull15. 04. 2021 19:11:08
Tisti, ki ima kaj v glavi verjetno ve koliko traja, da se cepivo naredi in stestira, kot je Polona rekla. Pri tem je pa ravno obratno kot je bilo prej. Zdaj zgleda skoraj tako, da so kakšne podgane izumile cepivo in zdaj testirajo na ljudeh, šele potem bodo pa videle če se splača uporabit na njih. Tako, da se vidi, da tukaj ni veliko gladkih. Še eno imam iz resničnega sveta: Pri nas v službi se večina, šefi itn. temi maskami ubadajo. Vsi so imeli Covid, le midva s sodelavcem, ki že eno leto od začetka nisma v službi nadela maske še nisva imela tega "smrtonosnega" virusa. Marsikomu od starejših hribovcev sem se zagotovo z mojim mnenjem zameril čez leto. Vzemi ali pusti, vsak ima lahko svoje mnenje izražanja, nobenega ne obsojam.
(+3)všeč
VanSims15. 04. 2021 19:12:25
Kot je že @parenzo povedal, cepivo ni stoprocentno. 90% je zelo dobra zanesljivost. Tista tvoja babica je v drugo korono dobro premagala tudi po zaslugi cepiva. Če cepivo že koga ne obvaruje pred okužbo pa skoraj 100% pred hujšim potekom.

Res pa je, da samo s cepivom stvari še ne bodo tako hitro normalne. Tu so novi sevi, prilagoditi bo treba cepiva. Trajalo bo najmanj še kake dve, če ne tri leta, da bo stvar postala nekje sezonska kot gripa in s tudi nekje toliko (morda kaj več, morda manj) letnimi žrtvami. Tu bosta ključno vlogo igrala cepljenje (sezonsko)in prekuženost. Čisto pa se ga verjetno ne bomo nikoli znebili.

@redbull: z masko bolj ti ščitiš druge. Drugi so vaju ščitili z masko, vidva pa drugih ne.
(+5)všeč
Becar15. 04. 2021 19:17:18
Jaz pa nekaj ne zastopim. Kako eni (recimo VanSims) še vedno govorite o nekih presežnih žrtvah, če sem vam pred dnevi pokazal grafe o smrtnosti največjih evropskih držav, kjer je jasno razvidno, da izstopajoče smrtnosti v 2020 ni bilo. Zdaj pa ne vem, a imate res glavo v pesku in zamašena ušesa, al kako je s tem. zavijanje z očmi Dajte si že enkrat to dejstvo priznat in energijo raje usmerite v raziskovanje, zakaj je bilo pri nas zadnje 3 mesece 2020 drugače, zakaj smo bili unikatni.
(+3)všeč
dprapr15. 04. 2021 19:43:17
Ravnokar sem govoril z bližnjo sorodnico, ki je preživljala kalvarijo zaradi covida. Včeraj se je vrnila iz bolnišnice. Rekla je celo, kar me čudi glede na becarjeve študije, da ni videla nobene lutke na nobeni postelji, ampak samo bolnike v težkem stanju. Pravi, da nikomur ne privošči česa podobnega.
Ja Dejan, lepo ti je povedal VanSims, gladko je lahko na eni ali na drugi strani, kakor obrneš. nasmeh
Vsak pa ima seveda pravico do svojega mnenja in svobode, dokler ne posega v prostor drugega.
(+7)všeč
Becar15. 04. 2021 19:49:01
Nisem izjavil, da je v tem sicer izrazito cepilno propagandnem videu videti lutke, ampak da glede na brzino snemanja ni videti ali gre dejansko za ljudi. Tisto Shutterstock fotografijo pa so kasneje zbrisali, verjetno naročnik oglasa ni bil zadovoljen. Dprapr, a ti si jih naštel 31? Drugače pa glede teh tvojih sorodnikov... meni so pred dnevi o podobnih izjavah rekli, da so to izjave rekla - kazala in da ne smem sklepati po svojih izkušnjah. Dajmo se potem vsi tega držat a ne.
(+2)všeč
redbull15. 04. 2021 20:52:20
Vzem si dopust pa pejt jutr raj Everesting delat na Gonžarco
(+5)všeč
MitjaBelak15. 04. 2021 20:52:24
Čas bo sigurno počasi povedal svoje. Pa bo to povezano z #virusom#, ali okoli #virusa#. Dejstvo je pa najbrž sigurno to, da bodo prikoritniki še bolj bogati, in reveži še bolj revni. Edino kar pa bo doseglo oboje, bo pa to, da bomo vsi še bolj vsak na svoji strani, nekateri z več v žepu, nekateri pa z manj, da ne rečem brez, kar pa je tudi namen vsega tega. Počasi se bo narod zaradi tega bolj med seboj potamanil kot bo naredil škode virus z cepivi skupaj. IN Težko je prepričati prepričanega, to se je do sedaj že pokazalo tu gor v teh 130 straneh. Tako kot je dprapr napisal v zadnjem stavku malo nazaj, tam od, , dokler ne posega v prostor drugega. Bi samo dodal, da je ta prostor predvsem tisto v glavi. Pa ne že spet, eni imamo drugi pa ne , itd.... PA LEP VIKEND.
(+5)všeč
andi215. 04. 2021 21:39:49
Delo je bilo naporno, push pohod po službi še bolj. Zavijem na avtocesto, prižgem tempomat, v eni roki smoothie in čas za Covid novice. Pa me novica glede prave realnosti zbode v vest (niti nisem vedel, da jo po toliko letih udejstvovanja onstran zakona sploh še imamzmeden). Obrnem kar sredi avtoceste in direkt v bolnico na intenzivo. Pismo. Sicer zelo lepo, da bolnišnice pazijo na davkoplačevalski denar in več ne najemajo dragih igralcev in brezdomcev. Ampak, ljudje moji - lutke! Od 19 postelj realni bolniki samo trije, ostalo zelo dobro zakamuflirane maneken lutke. Če ne bi imel dostopa čisto zraven, ne bi verjel. Slikam, hočem objavit, da podprem prof. Becarja alias AI antiCovid v njenem plemenitem poslanstvu. Pa me ustavi vest - tudi lutke imajo pravico do osebnega dostojanstva in integritete v težki bolezni. Tako da - nič iz foto dokazov. Mi pa lahko verjamete na besedo. In ja, res je - Sirus r30 ima geslo za nastavitve ZdravcPrleškaMafija. Enkrat ko poštekaš sistem, je vse skupaj res enostavno. Lažje grem spat, resnica res osvobaja. lp
(+5)všeč
Becar15. 04. 2021 21:58:54
Razmisli malo, če tvoje delo morda ni prenaporno zavijanje z očmi
(+2)všeč
Becar15. 04. 2021 22:13:30
Veliko je zadnje čase čudežov in naključij. Ta čudež je eden zadnjih v nizu in sicer vodja danske agencije za zdravila Tanja Erichsen se onesvesti med tiskovno konferenco o zaustavitvi cepljenja z AZ.

KOLAPS TANJA ERICHSEN
všeč
redbull16. 04. 2021 02:25:10
Potemtakem Vansims, če ne bi nosili mask ne bi bilo okužb. Tako se slisijo besede. Stroka povedala, da maske nic ne zaščitijo, vi pa še kr o maskah nabijate. Cez 10 let se bomo pa smejal za nazaj kaksne bedarije smo počel
(+2)všeč
Page:123...104105106107108...372373374
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies