Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Weather / Mountains

Forecast for the mountains

ARSO Petek, 31.3.2023 ob 7h:
Today: Danes bo večinoma oblačno in megleno. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. V Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah bodo občasno manjše padavine, ki se bodo proti večeru krepile in v noči na soboto prehodno zajele ves naš gorski svet. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 m, v noči na soboto se bo ob močnejših padavinah spustila do okoli 1200 m. Temperatura na 1500 m bo sredi dneva okoli 4, na 2500 m pa okoli -3 °C.
Tomorrow: V soboto bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Sprva bo v visokogorju pihal zmeren severozahodnik, čez dan pa bo veter oslabel in obračal na zahodno smer. Temperatura na 1500 m bo okoli 3, na 2500 m okoli -5 °C.
OSMER:
Jutri 01.04.2023:
Splošna slika: Nad deželo bo v naslednjih dneh pritekal postopoma hladnejši zrak, sprva le v višinah, nato tudi v prizemlju.Labilnost ozračja se bo sprva nekoliko povečala. V ponedeljek bo zapihal mrzel severovzhodnik, stopnja vlage se bo znižala.
Julijske Alpe: Dopoldne bo zmerno do spremenljivo oblačno vreme. Čez dan bo spremenljivo z v glavnem rahlimi krajevnimi padavinami;možna bo tudi kakšna ploha ali posamezna nevihta predvsem v ravninskem pasu in v predalpah. Nad okoli 1500 m bo lahko rahlo snežilo.
Karnijske Alpe: Dopoldne bo zmerno do spremenljivo oblačno vreme. Čez dan bo spremenljivo z v glavnem rahlimi krajevnimi padavinami;možna bo tudi kakšna ploha ali posamezna nevihta predvsem v ravninskem pasu in v predalpah. Nad okoli 1500 m bo lahko rahlo snežilo.

Pojutrišnjem:
Julijske Alpe: Prevladovala bo spremenljiva oblačnost z možnimi rahlimi padavinami;možne bodo tudi plohe in posamezne nevihte, zlasti v predalpskem pasu.Nad okoli 1500 m bo možen rahel sneg.
Karnijske Alpe: Prevladovala bo spremenljiva oblačnost z možnimi rahlimi padavinami;možne bodo tudi plohe in posamezne nevihte, zlasti v predalpskem pasu.Nad okoli 1500 m bo možen rahel sneg.

Obeti: Jasno do rahlo oblačno bo;pihal bo okrepljen severovzhodnik,na obalnem območju zjutraj burja v sunkih lahko do okoli 100 km/h.Hladneje bo, zlasti od torka.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Terms of use, Cookies