Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Weather / Forecast for Slovenia

Weather forecast for Slovenijo

Forecast for Slovenia - Petek, 31.3.2023 ob 18h (ARSO)
Zvečer bo večinoma oblačno, predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Ponoči bodo padavine z nevihtami prehodno zajele vso Slovenijo, zapihal bo severovzhodnik. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1200 m. Dež bo do jutra ponehal, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 8, ob morju okoli 10 °C.
V soboto bo spremenljivo oblačno. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, le ob morju bodo malo verjetne. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Weather picture (ARSO)
Nad severozahodno Evropo in Atlantikom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v noči na soboto prešla Slovenijo. Pred njo od jugozahoda doteka k nam vlažen in še razmeroma topel zrak.
Prospects (ARSO)
V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.
V ponedeljek se bo jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo.
V torek bo sončno, zjutraj bo po nižinah v notranjosti možna slana. Veter bo nekoliko oslabel.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. aprila
Prihodnji teden bomo bolj ali manj pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo imelo sprva središče nad severno Evropo. K nam bo s severnimi vetrovi dotekal hladen in bolj suh zrak. V drugi polovici tedna bo dotok zraka s severa najverjetneje oslabel. Ni izključeno, da nas bo dosegel vpliv ciklonskega območja nad zahodnim Sredozemljem

Od torka do vključno četrtka kaže na suho večinoma sončno in razmeroma hladno vreme. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Sredi tedna bo veter oslabel. Ob jasnih jutrih bo predvsem v torek, sredo in četrtek marsikje slana. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C. Od četrtka najprej se bo postopno ogrelo, nekaj več možnosti je tudi za pooblačitve in padavine.
Bioweather forecast (ARSO)
Petek, 31.3.2023 ob 18h

V soboto in nedeljo bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost 4, v gorah pa okoli 5.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Vremenske razmere v preteklem tednu so omogočile hiter razvoj sezone breze. V suhem vremenu bo v nižinah obremenitev naraščala, pričakujemo visoke vrednosti. Dodatno obremenitev s sorodnimi alergeni bo prispeval gaber z visokimi obremenitvami.

Sezona jesena se nadaljuje, nekateri posamezniki, preobčutljivi na cvetni prah oljke imajo lahko v tem obdobju zdravstvene težave. V zraku bo še cvetni prah nizko alergenih vrst: topola, različnih vrst vrb, javorja in okrasnih cipresovk. Sezona leske in jelše je v nižinah zaključena.

V Primorju prevladuje cvetni prah gabra in cipresovk, obremenitev bo visoka. Breza je tu redko drevo, zato večjih povišanj v začetku sezone ne pričakujemo. V zraku bo prisoten tudi cvetni prah jesena, topola, vrbe, javorja in bora.

V petek in soboto bodo krajevne padavine nižale obremenitev zraka s cvetnim prahom.

Dobro je vedeti:

- Pri nekaterih posameznikih preobčutljivih za cvetni prah breze lahko nastopijo navzkrižne reakcije s sorodnimi alergeni cvetnega prahu dreves (jelše, leske, gabra, hrasta, bukve, pravega kostanja). Ob uživanju nekaterih vrst surovega sadja in zelenjave se lahko pojavi sindrom alergije v ustih, občutek srbenja v ustih, ustna sluznica tudi oteče.

- Cveti forzicija, žužkocvetna oljkovka, v stik z alergenim cvetnim prahom pridemo le neposredno ob rastlini ali s šopki v notranjih prostorih. Splošno so v zraku le posamezna zrna.


     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Terms of use, Cookies