Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
šerpa / Zadnja sporočila

šerpa - Zadnja sporočila

Začete teme:
šerpa8. 12. 2010 21:02:12
Na žalost izgubljena, sicer hvala bogu nikoli resnično preizkušena lavinska lopatka, me ob nakupu nove spravlja v dilemo kaj kupiti. Ob izsledkih raznih testiranj kaj kmalu ugotoviš, da je večina teh lopatk primerna le za otroško igro v peskovniku. Optično privlačni izdelki, ki pa v praksi bolj kot ne odpovejo. Na žalost so jih polne tudi naše specializirane prodajalne gorniške opreme. Edini izdelki, ki so na testih dobili pozitivne ocene so v bistvu ameriškega in kanadskega porekla, pri nas zelo težko dobljivi. In ker ne želim s sabo nositi lopatke le zato, da se vidi da jo imam ampak zato, da bo odslužila svoje, če jo bom potreboval, vas sprašujem za vaše mnenje in izkušnje z lopatami.

Tule je pa nekaj linkov do omenjenih testov:

Test1
Test2

šerpa7. 10. 2010 04:36:39
V nedeljo zgodnji štart iz Logarske doline (še pred pobiralci takse)preko Okrešlja in Mrzlega dola na Koroško rinko (Križ). Iz Mrzlega dola pelje na Križ lepa uživaška ferata. Pod mano morje oblakov do cca. 1500 metrov, nad tem pa fantastično vreme. Na vrhu celo brez vetra. Po okrepčilu in kratkem počitku spust in nato vzpon še na Kranjsko rinko. Na vrhu je bilo že precej vetrovno, zato se nisem dosti obotavljal. Zopet sestop in nato krajši vzpon na Štajersko rinko, od tam pa še spust na Malo rinko in kar po grebenu proti vstopu v Turski žleb. Na vstopu v Turski žleb se za nekaj časa poslovim od sonca in sledi mučen spust po melišču vse do stene kjer se vstopi v zavarovani del. Sledi spust po zajlah in klinih in kar prehitro jih zmanjka, pa sem spet na melišču. Pospravim varovalno opremo v ruksak, popijem zadnjo kapljo vode in brž do koče na Okrešlju. Malo počitka pa en radler se priležeta, nato pa spust v dolino in domov. Varovala na poti so brezhibna, tako na Križ kot v Turskem žlebu.
Komentari:
šerpa17. 08. 2012 12:27:09
Ne vem če je v vodniku. Sam sem naredil takole: Okrešelj-smer Savinjsko sedlo - v Mrzlem dolu zaviješ levo na zavarovano planinsko pot na Križ (Koroška rinka) - z vrha se spustiš na drugo stran v smeri Turske gore in pod vrhom zaviješ desno v smeri Krajnske rinke - prečiš pobočje Koroške rinke in se po poti povzpneš na vrh Kranjske - nato se vrneš po isti poti in se spustiš na sedlo med Križem in Štajersko rinko ter vzpneš na vrh Štajerske - nato se spustiš še na Malo rinko in nadaljuješ proti Turskemu žlebu - skozi Turski žleb spust in smer Okrešelj. lp
šerpa18. 07. 2012 09:01:01
Mal pozno poročilo pa vendarle. 11.07. sva z drago krenila ob petih popoldne iz Vrat proti bivaku IV. Po treh urah nenehnega deževanja sva prispela v bivak. Hvala bogu kakih čehov v bivaku ni bilo, je pa blo videt, da so nedavno v njem vedrili "mamini sinčki" ki ne znajo pospravljat za sabo. Bivak sicer OK, tudi drva so bla v njem, da sva posušila premočene stvari. Zjutraj ob pol osmih kreneva v lep sončen dan proti Škrlatici, vendar se že po dobri uri začnejo zbirat oblački in meglice, tako da je ob vstopu v plezalni del gora že zavita v meglo. Ob desetih sva na vrhu, se pofotkava, pojeva sendvič in gasa nazaj. Seveda od sončka in veličastnih razgledov tokrat ni bilo nič. Varovala so povsod izpravna, tudi kakih drugih posebnosti ni bilo videt. Nazaj spotoma še dolijeva vodo na studenčku nad snežiščem, kakih pet minut hoje pod vstopom v plezalni del Škrlatice. V bivaku spotoma pobereva še ta drugi ruksak in ob petih popoldne sva v Vratih. Lepa turca, ni kaj.
šerpa22. 04. 2012 09:28:45
Včeraj na Dleskovec iz planine Ravne. Cesta do planine normalno prevozna. Od planine Ravne nadaljevali pot proti Sedelcu po markirani poti (opozorilo na markacije, ki so v zelo slabem stanju) in nato na vrh. Sneg se prične že na cca. 1600 m in ga je še kr precej. Večino poti se je le ta prediral do kolen, na napihanih mestih tudi do pasu, tako da je hoja zelo naporna. Na vrhu nas je pozdravil sneg in veter, tako da smo hitro obrnili nazaj proti dolini.
šerpa5. 06. 2011 05:39:42
Bil včeraj na Gonžarjevi peči. Varovala vsa ok, sicer pa odsvetujem "plezanje" dokler ne poneha deževje in se stena in obhodna pot dodobra ne osušita. Splezal sem jo dva krat, pol pa obupal, ker je zaradi nanošenega blata ful drselo. lp
šerpa17. 04. 2011 23:26:22
@ikx - prav si razumel, vendar z derezami in cepinom v nahrbtniku. Lp
šerpa16. 04. 2011 23:25:56
Bil danes gor od Matizovca. Sneg se začne na cca. 1800 metrih. Je lepo napihan na potko tak 10 pa do 20 cm, puhek neproblematičen za hojo. Je pa potrebna večja previdnost izven poti, saj so trave mestoma poledenele in kr drsi. Razgledi dans bolj slabi zaradi oblakov in pa tudi pihalo je mrzlo. Z Vv prečil nato do Toplarja in naprej do Kofce gore, z Kofce gore pa po zahodni grapi naravnost navzdol do planinske poti za Kofce. Na Kofcah pa seveda obvezna marenda - odličen sirov štruldnasmeh Zatem pa spust nazaj do Matizovca.

šerpa11. 04. 2011 00:37:13
klm -verjetno ni problem v kg če misliš na tega padlega. Jaz jih mam tudi 107 pa sem jo zlezo danes v 15 minutahvelik nasmeh

Zdaj pa bolj resno. Vsem ki se podajajo v tole feratico pa so skregani s skleci in podobnimi aktivnostmi za dobro fizično kondicijo, jo toplo odsvetujem. Če pa znaš še kaj na trenje lezit je pa vsekakor dobrodošlo, pa če se sam zajlaš in ne iščeš oprimkov v steni je zadeva precej bolj boleča za roke. Drgač pa res lep učni al pa trening poligon in vse pohvale PD Vinski gori za odlično opravljeno delo.
šerpa11. 04. 2011 00:21:27
@zvončnica - šerpa je moško ime tak da nisem dekle, ženske so tam doli šerpani nasmeh

škisove slike so pa res zgovorne, tko da kak komentar niti ni potreben in hvala bogu je prilepu le dve in ne pedeset, ki z razmerami razen da se vidi, da je blo sončno nimajo nč skupnega. Pa sej ni važn, če boste vsi preživeli to bom tudi jaz.
šerpa9. 04. 2011 23:27:23
Nimam nič proti fotografijam v nekem razumnem obsegu, če se ob tem poda tudi stanje oz. razmere na poti, kar večino uporabnikov tudi zanima. Takih fotogafij ima vsak od nas malo morje v arhivu. A ma smisla vse tu gor naložit?

@zvončnica - v čem je že moj prejšnji post žaljiv?
šerpa8. 04. 2011 06:23:08
kapca81, dej se zresni - ta forum ni googlova picasa. Napopal si 50 fotk o razmerah pa niti besedice. Dej še enkrat preberi čemu je prvenstveno namenjen ta forum mrk pogled
šerpa5. 04. 2011 22:15:46
Super Edina, a lahk kaj poveš še o razmerah? lp

šerpa4. 04. 2011 11:16:48
Bil včeraj na Grintovcu iz Konca. Sneg se prične nekje na gozdni meji in je naprej do Kokrskega sedla ful ojužen že tudi zjutraj tako da zaradi prediranja in paddanja v luknje postane gaženje precej zahtevno. Naprej od sedla je sneg ponekod držal, drugje spet ne. Res dobre razmere so bile predvsem v spodnji polovici strehe kjer je bil sneg sicer na površini odjužen vendar je povsodd držal. Že v zgornji polovici strehe pa razmere zopet spremenljive. Na vrhu čudovit dan, sprva rahlo vetroven, kasneje pa se je tudi vetrič umiril, tak da je blo krasno. Na vrhu tudi precej ljudi, ki so si vzeli čas za uživanje...Povratek pa v stilu rodea, mal naprej mal nazaj pa v luknjo, pa drsanje, pa skok nasmeh

O uporabi derez ne bom razpravljal, so pa nujne vsaj v nahrbtniku. Cela tura v takih južnih razmerah zahteva precej kondicije in je precej naporna, kar so nekateri izkusili tudi na svoji koži včeraj. Kaka fotka pa kasneje... lp
šerpa26. 02. 2011 19:35:07
šerpa26. 02. 2011 19:32:54
Ja, razmere v Turskem žlebu danes niso glih za "vikati". Sploh v zgornji polovici žleba je dosti napihanega snega in kloža, ki se predira, spodi pa je sneg nepredelan. V enem delu pod vrhom je tudi sneg spihan do trde, mestoma poledenele podlage. V zgornjem delu pihal tudi močan veter, zaradi česar so nekateri tudi obrnili. Sicer pa je blo gor danes kr nekaj ljudi (tudi taki z derezami in brez cepinovjezen).
šerpa26. 02. 2011 19:08:22
Današnje razmere: na Turski gori, od izstopa iz Turskega žleba naprej novi sneg večina spihan, podlaga pa sploh pod vrhom večinoma poledenela tko da je potrebno bit kr previden in pihal je zelo močan veter.

Razmere skozi Turski žleb glej pod Rinke.

Na žalost na Turski danes spet nesrečamrk pogled

     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies