Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
News / Zaprta pot z Uskovnice proti Velemu polju

Zaprta pot z Uskovnice proti Velemu polju

23.05.2023
Planinska pot, ki pripelje z Uskovnice ali z Rudnega polja čez Gornjo Planino Tosc proti Vodnikovem domu na Velem polju, je do nadaljnjega zaprta na odseku Gornja planina Tosc - Na zagonu. Aktiven podor je odkril neeksplodirano ubojno sredstvo.
Pot proti Velem polju na odseku Gornja planina Tosc - Na zagonu bo do preklica zaprta. Prosimo, da se na to področje ne podajate.

Uprava za zaščito in reševanje ob najdi neeksplodiranega ubojnega sredstva svetuje, da je treba čim prej obvestiti center za obveščanje na telefonsko številko 112 ali policijo na številko 113.
Pri tem sporočimo čim več podatkov o kraju najdbe in predmetu. Če okoliščine omogočajo, najdbo fotografiramo z mobilnim telefonom in jo posredujemo operaterju v klicni center.

Ob klicu na številko 112 ali 113 posredujemo podatke kdo kliče, kraj najdbe, za kakšen predmet gre z opisom ter ali so ogroženi ljudje in živali.

Kraj najdbe zavarujemo, predmeta se nikakor ne dotikamo, ga ne prestavljamo ali razstavljamo. Kraj, kjer je nevarni predmet, zapustimo po isti poti, po kateri smo do njega prišli.

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=16355
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies