Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
News / Obvestilo za obiskovalce Kamniške Bistrice

Obvestilo za obiskovalce Kamniške Bistrice

20.01.2023
Obvestilo za obiskovalce Kamniške Bistrice: priljubljen dom bo do aprila zaprt.

Planinskemu društvu Matica se je 1. januarja 2023 iztekla najemna pogodba, zato je Dom v Kamniški Bistrici za obiskovalce trenutno zaprt. V Meščanski korporaciji Kamnik, ki je lastnik priljubljenega doma, bodo zaprtje izkoristili za izvedbo nujnih investicijskih del za nadaljnje nemoteno upravljanje doma. Dom bodo za obiskovalce predvidoma odprli aprila.

Zaradi lanskega požara bo treba obnoviti določen del doma, hkrati pa so se v Meščanski korporaciji Kamnik odločili za celovito prenovo, saj je dom v dokaj slabem stanju, poroča spletna stran kamnik.info.

Dom bodo predvidoma odprli aprila, skrbnika za objekt pa bodo poiskali prek javnih razpisov.

Meščanska korporacija Kamnik bo izdala javni razpis za skrbništvo predvidoma v začetku februarja. Gostinci oz. skrbniki bodo morali upoštevati želje korporacije, saj si ta želi, da bi dom deloval v dobro okoliških prebivalcev in Kamničanov, ne le turistov, ki jih privlačijo kamniške gore.

Ko bodo v korporaciji izbrali najprimernejšega skrbnika za dom, bodo iskali še planinsko društvo za njegovo upravljanje. Dom ima status planinske koče in ga lahko najame le planinsko društvo, ki je registrirano pri Planinski zvezi Slovenije.

Vir: https://siol.net/sportal/rekreacija/obvestilo-za-obiskovalce-kamniske-bistrice-priljubljen-dom-bo-do-aprila-zaprt-597283
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies