Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
News / Imenovan nov generalni sekretar PZS

Imenovan nov generalni sekretar PZS

5.04.2011
V četrtek, 31. marca 2011, je Upravni odbor Planinske zveze Slovenije na svoji četrti seji soglasno potrdil in imenoval Mateja Planka iz PD Slivnica pri Celju za novega generalnega sekretarja Planinske zveze Slovenije. Na ponovljeni razpis PZS za novega generalnega sekretarja, ki je bil objavljen na Zavodu RS za zaposlovanje 11. marca 2011, se je sicer javilo devet kandidatov.


Matej Planko zelo dobro pozna delovanje planinske organizacije, saj že vrsto let aktivno deluje na področju prostovoljnega planinstva, od leta 2003 pa do danes je opravljal tudi naloge predsednika Planinskega društva Slivnica pri Celju. Član planinske organizacije je od leta 1987, je vodnik PZS (od 1991) in navdušen s planinsko orientacijo, kjer je kot tekmovalec in organizator dosegal lepe uspehe. Skupaj z matičnim planinskim društvom je uspešno organiziral zaključno državno tekmovanje v planinski orientaciji SPOT 2008 in letošnjo Državno tekmovanje Mladina in gore. Aktivno deluje in sodeluje tudi pri organizaciji planinskih taborov mladih planincev v Savinjskem meddruštvenem odboru planinskih društev. Sicer pa je bil 39-letni univerzitetni diplomirani inženir strojništva od leta 1998 zaposlen v poslovnem sistemu Alpos. Zadnjih deset let je delal na vodstvenih položajih v različnih delih podjetja Alpos, nazadnje je bil vodja razvoja v eni od hčerinskih podjetij, sodeloval pa je tudi v razvojno investicijskem konzorciju, ki uspešno črpa sredstva Evropskih razvojnih skladov. Na mesto generalnega sekretarja PZS je bil imenovan za dobo štirih let s šestmesečnim poskusnim delom.

Nov generalni sekretar PZS Matej Planko se je ob imenovanju zahvalil za zaupanje in smelo pogledal v prihodnost: »Na razpis za generalnega sekretarja sem se prijavil, ker vem, da lahko povežem dosedanje delo in poznavanje prostovoljnega planinstva z izkušnjami, ki sem jih pridobil na sedanjem delovnem mestu, in ponudim planinski organizaciji nekaj pozitivnega. Skupaj z zaposlenimi v strokovni službi bomo nadgrajevali dosedanje delo in krovno organizacijo še bolj približali planinskim društvo in njihovim potrebam. Prav tako bomo v strokovnih službah dvignili nivo strokovnosti, da bomo kvaliteten servis vsem matičnim komisijam in odborom, ki delujejo pod okriljem Planinske zveze Slovenije. Čaka nas veliko dela pri ustvarjanju prepoznavnosti planinske zveze, ki vključuje 263 društev in preko 57.000 članov, pod njenim okriljem so vrhunski športniki, ki posegajo v sam svetovni vrh, na drugi strani pa razvejana mreža prostovoljnih planinskih društev skrbi za planinsko infrastrukturo, ki jo uporabljamo vsi. Zagotovo obstajajo še dodatne možnosti za pridobivanje sredstev iz razpisov, ki jih še nismo izkoristili. Tukaj je še trženje lastnih programov, predvsem planinskih edicij. Skratka, izzivov je veliko in se jih bom s sodelovanjem in angažiranjem vseh zaposlenih v strokovni službi Planinske zveze Slovenije zavzeto lotil. Še enkrat se zahvaljujem vsem članom UO PZS za enotno podporo. To zame pomeni še večjo odgovornost, a se veselim odprtega, ustvarjalnega in korektnega sodelovanja z vsemi.«
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies