Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?

Zagrad - Nebeška gora

Print
Starting point: Zagrad (318 m)
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 640 m
Altitude difference po putu: 640 m
Map: Posavsko hribovje
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter):
Author: starakapa
Views: 17.240
 1 person likes this post
Number of pictures: 0
Number of comments: 6
Access to the starting point:
The Sopot valley can be reached from Dolenjska or from the Litija side, whichever you prefer. We took the motorway to Mirna and on to Radeče ob Sava. From Radeče we continued our journey towards the Sopot valley. In the hamlet of Zagrad, on the right towards Litija, look for the signpost for Nebeško hora. Better still, just ask the locals for directions.
Path description:
Turn right off the road onto an asphalted road, which soon turns to macadam. Climb steeply for a while. The dirt road turns into a wide forest road. After about 20 minutes, you will see a holiday house (Zagrad 21) on the right-hand side. Continue into the forest. After a good half an hour from the cottage, the forest stops and we reach a meadow and a saddle. Here we see the village of Čimerno with its church and for the first time we see Mount Nebeška (Heavenly Mountain) on the left side of the village.
In the village, continue along the asphalted road for a few dozen metres and then turn onto the village path, where you will find an information board. From there, it's a relaxing twenty-minute walk along a well-marked path to the top.
zemljovid puta - Nebeška gora
On the way: vas Čimerno (805m)
We recommend: similar trips, Inscription book
Pictures:
Discussion about the trail Zagrad - Nebeška gora
Lj2. 11. 2008
Tako lepo ime za goro, da sva s prijateljico morali v živo pogledat. Danes je bil sploh nebeški dan glede na datum in zopet sva odkrili nov skriti biser naše lepe deželenasmeh. Vsa pohvala PD Radeče, ki je lepo označilo to lepo turo. Le na vrhu Nebeške gore bi lahko bila tudi kakšna tablica za Kum, saj je možno nadaljevanje do Kuma. nasmeh
amyZ28. 11. 2010
Dobro bi bilo omeniti, da na lokaciji, kjer se gre za Nebeško goro ni nobenega parkirišča ali prostora za parkiranje, razen, če si tako predrzen in parkiraš na dvorišču. Danes sva se namenila obiskati to goro pa zaradi težav s parkiranjem vsaj v bližnji okolici, nisva. Mogoče, ko ni snega, da se parkira kar na travniku, samo tudi to ni vedno najbolj pametno in vljudno.
petrah21. 09. 2014
Tudi naju s prijateljico je popolnoma impresioniralo ime hriba in sva se včeraj odpravili na pot. Pričakovali sva par uric lahke hoje, vendar je pot večino časa bila precej strma, tudi oznake glede časa niso najbolj pravilne, saj sva na vrh prispeli po uri in 45 minut (po enih oznakah 2:30 oz po drugih 2:10). Drugače pa vse pohvale glede oznak. Potrebovali sva mir in neokrnjeno naravo in točno to sva dobili. Parkirali sva pa nekaj 10 m naprej od prve table na Nebeško goro, ob mostu, ni bilo nobenih težav.
navdušena20. 11. 2014
Kje pa se odcepi pot na Nebeško goro če gremo na Kum iz Zidanega mosta ali iz Radeč? Je od tam tudi kakšen markiran pristop?
lakkon21. 03. 2015
zanima me pohod na Nebeško goro in sicer dostop iz južne strani.

morda prav ta tukaj opisana pot iz Zagrada. Upam, da se da brez težav parkirati ob že omenjenem mostu (v Zagradu?)...

kaj pa tale druga pot, ki je označena z zeleno črto med Jagnjenica in Jurjevca?... je dobro razvidna, morda celo označena vse do Čimerno?.. zgleda, da se višje združi s to iz Zagrada...

hvala za info nasmeh
lakkon21. 03. 2015
dodatek k prejšnji objavici... z zeleno črto označena pot na pespoti.si.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies