Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?

Topol - Jeterbenk

Print
Starting point: Topol (700 m)
Lat/Lon: 46,0937°N 14,3695°E
Destination: Jeterbenk (774 m)
Time of walking: 45 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 74 m
Altitude difference po putu: 130 m
Map: Ljubljana-Okolica 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter):
Views: 17.961
 5 people like this post
Number of pictures: 15
Number of comments: 7
Access to the starting point:
From Medvode, drive to the village Sora, where you will head towards the village Topole (Katarina). When the road leads to the village, park in the large parking lot.

From Dobrova, drive on towards Polhov Gradec. When the sign for Topole points to the right, take this road and follow it to the crossroads in Topol. Continue towards the village Sora, but only as far as the parking lot on the right hand side of the road.
Path description:
From the parking lot, follow the asphalted road up a few dozen steps to the crossroads, where you will see a number of signposts. Continue left in the direction of St Catherine, St James and Jeterbenk. After a few minutes' walk on the relatively steep asphalted road, we reach a less well-marked crossroads at the chapel, where we continue to the right towards St Catherine and Jeterbenk (St James on the left). The path then leads us past a number of mountain signs to the church of St Catherine. Continue straight on the macadam road, which starts to descend and after a few minutes of further walking leads us to the crossroads at the chapel.
Continue straight in the direction of Jeterbenk (Žlebe on the left, Slavkov dom on the right) along the wide path, which turns into a steep footpath higher up at the weekend, which leads us to the top of Jeterbenek in just over 5 minutes.
zemljovid puta - Jeterbenk
On the way: Sveta Katarina (750m)
We can extend the trip to the following destinations: Sveta Katarina (Topol), Rog, Sveti Jakob
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Topol - Jeterbenk1
Topol - Jeterbenk2
Topol - Jeterbenk3
Topol - Jeterbenk4
Topol - Jeterbenk5
Topol - Jeterbenk6
Topol - Jeterbenk7
Topol - Jeterbenk8
Topol - Jeterbenk9
Topol - Jeterbenk10
Topol - Jeterbenk11
Topol - Jeterbenk12
Topol - Jeterbenk13
Topol - Jeterbenk14
Topol - Jeterbenk15
Discussion about the trail Topol - Jeterbenk
fpetel122. 05. 2006
Jaz sem šel pred časom z avtobusom do Mednega, potem pa do Slavkovega doma, mimo cerkvice Petelinec na Jetrbenk. Potem pa do vasi Topol in v dolino in proti Vrhovcem. Zgoraj opisam in moj izlet sta najlepša v jasnih zgodnje spomladanskih dneh, ko skopni sneg. V spominu mi je ostal predvsem ogromen križ, lep razgled in cvetoči teloh.
Guest22. 09. 2006
Včeraj sva šli s svakinjo iz Preske, mimo Žleb in Sv. Marjete, na Sv. Katarino, Jetrbenk do Slavkovega doma in nazaj do Preske. Razgledi so čudoviti ! Vendar je pot ZELO SLABO OZNAČENA, nekje so oznake zbledele ali jih pa kar zmanjka, na razpotjih tudi ni oznak..kam !? Nekajkrat sva morali spraševati, če sva srečali koga, ali pa sva se obrnili in šli v "pravo" smer. Drugače bomo pa še šli na ta konec !lepo zadrega
Guest2. 11. 2006
Pred dobrim mesecem sva šli s svakinjo na pohod...tokrat nas je bilo več (5)... šli smo iz Sore do Sv. Jakoba, do Križa nad Sv. Katarino, na Jeterbenk in do Slavkovega doma in naprej do Preske, kjer smo imeli parkiran drugi avto. Tokrat so bile markacije dobro vidne saj so narejene na novo. Vse pohvale !!!velik nasmeh Razgledi čudoviti nasmeh
Guest14. 11. 2006
MT-Pot iz Slavkovega doma preko Petelinca in (kjer je sedaj gradbišče) mimo cerkvice (Podružnica sv. Jakob) po grebenu do vrha je v letošnjih jesenskih dneh čudovita. Po grebenu nekoliko strma in na določenih delih zdrsla zaradi listja. Na vrhu lep razgled proti Julicem in karavankam, proti Ljubljani pa je žal zaraščeno razgledišče. Čas poti od 1h30m do 2h.
mili30. 03. 2012
Včeraj sem na poti malo pod vrhom presenetila dve kači med parjenjem. V vpisni knjigi piše, da gre za dva modrasa. Ker bo zaradi cvetenja blagajan v teh dneh obiska več, opozarjam pohodnike na previdnost.
Lunatic30. 03. 2012
Na Jetrbenku jih je vselej precej, dam psa na vrvico pa gor dvakrat pogledam kam se usedem eekeekeek
KARAMELICA8. 02. 2015
Avto smo pustili pri igrišču v vasi Trnovec. Do vasi Topol smo šli po asfaltu, nato mimo cerkve na Sv. Katarini in nato na Jetrbenk. Vračali smo se po isti poti do gostilne na Sv. Katarini vendar nismo šli nazaj v dolino ampak mimo gostilne na Sv. Katarini v smeri Polhograjske grmade in Tošča. Ko pa smo prišli do vznožja Polhograjske grmade nismo šli na vrh ampak desno za Gonte in nato od tam po asfaltu v dolino. Prima krožna pot, hoda za dobre tri urice. Prečudovit dan pa še enkratna pehtranova potica na Gontah. Njami.jezik
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies