Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Kamnik Savinja Alps / Baba / Spodnja Kokra - Baba

Spodnja Kokra - Baba

Print
Starting point: Spodnja Kokra (530 m)
Lat/Lon: 46,3027°N 14,4754°E
Destination: Baba (1119 m)
Time of walking: 1 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Altitude difference: 589 m
Altitude difference po putu: 589 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 20.685
 3 people like this post
Number of pictures: 25
Number of comments: 12
Access to the starting point:
From the motorway Ljubljana - Jesenice take the exit Kranj - East and follow the road towards Jezersko. Just a few kilometres after the Preddvor off-ramp, you will see a transformer on the right-hand side of the road and a parking lot next to it. There are also signs for the Čemšenik Home.
Path description:
From the parking lot, first cross the road carefully and then follow the footpath towards the Čemšenik home. The wide path ascends only significantly to the Polajnar homestead, where you step out onto the road and follow it to the right.
The road climbs steeply just after the house, but it loses its asphalt coating a little higher up. The road then flattens out and turns slightly to the left, where it approaches the Čemšeniškės brok. Cross the stream a little further on and just after it you will come to a marked crossroads, where you continue along the left-hand road in the direction of the Čemšenik home. The road then starts to climb steeply again and after about 30 minutes of further walking leads us to the Čemšenik home.
From the Čemšenik home we continue behind the home along a clearly visible but unmarked path that goes into the forest and starts to climb, first gently then steeply. The path soon leads to a modest viewpoint, where it turns slightly to the right and then climbs crosswise. Higher up, the path leads us to the main ridge (view of the Gorenjska plain), where it climbs even steeper and after a few minutes of further walking leads us to a flatter part where a wooden hut (cottage) stands.
Shortly before the cottage, the path turns to the right and after a few further steps leads us to the registration box at Baba. From the registration box to the top, we are only a minute's walk away on a partially overloked ridge.
Lower Kokra - Čemšenik 50 minutes, Čemšenik - Baba 45 minutes.
zemljovid puta - Baba
On the way: Dom Čemšenik mountain hut (835m)
We can extend the trip to the following destinations: Zavetišče v Hudičevem borštu, Javorov vrh ( 55 min), Dom na Kališču, Planina Dolga njiva, Bašeljski vrh, Mali Grintovec, Cjanovca (2 h 20 min), Srednji vrh (2 h 35 min), Storžič
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Spodnja Kokra - Baba1
Spodnja Kokra - Baba2
Spodnja Kokra - Baba3
Spodnja Kokra - Baba4
Spodnja Kokra - Baba5
Spodnja Kokra - Baba6
Spodnja Kokra - Baba7
Spodnja Kokra - Baba8
Spodnja Kokra - Baba9
Spodnja Kokra - Baba10
Spodnja Kokra - Baba11
Spodnja Kokra - Baba12
Spodnja Kokra - Baba13
Spodnja Kokra - Baba14
Spodnja Kokra - Baba15
Spodnja Kokra - Baba16
Spodnja Kokra - Baba17
Spodnja Kokra - Baba18
Spodnja Kokra - Baba19
Spodnja Kokra - Baba20
Spodnja Kokra - Baba21
Spodnja Kokra - Baba22
Spodnja Kokra - Baba23
Spodnja Kokra - Baba24
Spodnja Kokra - Baba25
Discussion about the trail Spodnja Kokra - Baba
grega_p10. 04. 2010
Lep izlet z lepim razgledom nad Kranjsko ravnico. Do doma Čemšenik (trenutno ni odprt) sicer po cesti, potem pa zazgrizemo v strmino in pridemo do malo poraščenega grebena, kjer se svet odpre. Potreboval 4 ure gor in dol z fotografiranjem. Sneg je že rekel svoje, tako da je vse kopno.
Ves čas poti me je spremljal svetlo rjavi štirinožni mešanec (nekdo od staršev je bil terier), ki je na koncu hotel z mano v Lj. Na žalost sem ga moral pustiti tam. Če ga kdo pogreša, se potika okrog domačije Polajnar.

golobm27. 06. 2010
GPS sled na zemljevidu:
hribi.net/gpszemljevid.asp?id=338
lubi127. 12. 2011
Na Silvestrovo si bomo privoščili polnočni vzpon z veselo prijateljsko družbo, ki bo novo leto 2012 pričakala v Domu Čemšenik. Naj sneg pobeli in olepša pokrajino, veter pa naj razpodi meglo in oblake. Čarobne praznike in prijetne sopotnike v letu 2012 želim z dobro mislijo: USPEH ni nikoli dokončen in NEUSPEH nikoli usoden. POGUM je tisto, kar šteje.
katty21. 10. 2012
Na vzpon na tole Babo sem čakala kar nekaj časa. Pa sva jo dons mahnili tle gormežikanje. Sej bi šle kam drugam, a nočno delo ne omogoča kakšnih izjemnih podvigov tjakam daleč naokrogvelik nasmeh. Baba je pravi trening in poligon za nabiranje al pa vzdrževanje kondicije, saj je na nekaterih mestih,predvsem na zgornjem delu, ker hodiš po grebenčku, kar strmanasmeh...ampak luštna, predvsem pa razglednanasmeh. Na tak dan, kot je bil današnji, se tud na take kuclje splača it. Priporočam, če iščete take samotne raje. Pa tud na Čemšeniku je blo fletn, kar pejte na kkšno pehtranko, je fajn okusna.
Kokta4. 11. 2012
Od koče do vrha je pot lahko sledljiva, čeprav ni markirana.
Lisica8. 09. 2013
Na Babi danes ni bilo žiga.zmeden Je bil pa lep razgled. Pot me je zvabila naprej na Potoško goro in Javorov vrh. mežikanje
Guest8. 09. 2013
Na Babi žiga nikoli ni bilo.
jvidmar12. 05. 2014
Ogrevanje do doma Čemšenik, nato superca čez gozd in po grebenu. Zelo razgledno, priporočamvelik nasmeh Na vrhu je vpisna knjiga, brez žiga.
Janez Seliškar22. 08. 2014
Do Doma Čemšenik kar strmo po cesti. V nadaljevanju lepa steza, dobro uhojena do lepe planine s kočo tik pod vrhom. Žal je bilo vse v megli, torej več sreče naslednjič.
Lisica6. 09. 2018
Danes spet en cudovit dan na Babi. Pot za duso... slucajno so bili oskrbniki na Domu in skuhali super kavico. Dan je bil tako popoln. Priporocam obisk Doma ob vikendih ko je odpt. Slovijo po divjacinskem golazu.nasmeh
jurijt17. 02. 2020
Dopolnitev opisa poti: za skromno razgledno točko kratek čas hodiš po kolovozu, na naslednjem razcepu greš ravno in ne desno naprej po tem kolovozu. Naprej je pot lahko sledljiva.

Na vrhu se splača nadaljevati pot 100m naprej po grebenu, saj je tam razgled veliko lepši (ni dreves, ki bi ga ovirala). Pot je primerna za pse.
tango25. 11. 2020
Zapeljala sva se do parkirišča, kjer cesta preći potok Čemšenik. Nadaljevala po makadamu proti Kremsu in potem po panoramski poti (Planinasko društvo Iskra), preizkusila vse tri klopce, vmes skočila še na greben proti koti 1271 in nazaj ter potem na Babo in dol do doma Čemšenik. Krasna krožna tura, ne preveč naporna, a za tistega, ki želi malo prihraniti kolena je mogoče bolje iti v obratni smeri, saj je del od koče Čemšenik do vrha Babe še kar pokonci.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Terms of use, Cookies