Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Julian Alps / Koča na Uskovnici / Rudno polje - Koča na Uskovnici

Rudno polje - Koča na Uskovnici

Print
Starting point: Rudno polje (1347 m)
Lat/Lon: 46,3458°N 13,9236°E
Time of walking: 50 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: -193 m
Altitude difference po putu: 10 m
Map: TNP 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter):
Views: 65.376
 1 person likes this post
Number of pictures: 30
Number of comments: 14
Access to the starting point:
From the motorway Ljubljana - Jesenice take the exit Lesce and follow the road towards Bled. At the traffic lights in Bled, the signs for Pokljuka direct you to the right. Continue through Gorje and past the abandoned ski resort Zatrnik to Rudni Polje on Pokljuka (a large parking lot, a military barracks and a shooting range).
Path description:
From the parking lot, continue along the road (a cross-country track in winter) in the route Koča na Uskovnici. The road initially leads past the shooting range, then into a spruce forest, through which it continues to a small, but marked, crossroads. From the crossroads, follow the lower left road (slightly to the right, the road leading to the starting point for the mountain pasture Konjščica and Uskovnica access by car), which is closed to public traffic by a road sign. The road descends in a few minutes into the grassy valley of Španove jame, where after a few minutes the road splits into two parts.
Continue straight ahead (on the left, the upper part of mountain pasture Fern and the footpath towards mountain pasture Zajamniki) and continue along the road, which descends barely perceptibly, taking in the beautiful views of the Lower Bohinj Mountains. A little lower, you reach the area called Razpotje (Crossroads), where there are several successive crossroads. Here, follow the signs carefully and stick to the route for Uskovnica or the Cottage on Uskovnica. After the last crossroads, start descending steeply down the road, which quickly leads to a bridge over the Ribnica stream (Ribnica is the stream that separates Uskovnica from Pokljuka). On the other side of the bridge, the road turns sharp left and lays down, or even climbs slightly. The road then leads quickly out of the forest, where you arrive at a marked crossroads.
Continue left in the route Koča na Uskovnici (to the right the road leading to mountain pasture Konjščica, straight ahead Vodnikov dom and Triglav), following the road which passes the nearby chapel on the left. After a short descent, leave the road and turn slightly left on the path which continues between some shepherd's huts or cottages, and then follow the marked path which leads over the bumpy meadows to the Cottage on Uskovnica in a few minutes.
zemljovid puta - Koča na Uskovnici
We can extend the trip to the following destinations: Planina Zajamniki, Planina Konjščica, Planina pod Mišelj vrhom, Velo polje, Vodnikov dom na Velem polju, Ablanca, Jezerski Stog, Viševnik, Mali Draški vrh, Vernar, Veliki Draški vrh, Tosc, Dom Valentina Staniča pod Triglavom, Dom Planika pod Triglavom, Triglavski dom na Kredarici, Triglav
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Rudno polje - Koča na Uskovnici1
Rudno polje - Koča na Uskovnici2
Rudno polje - Koča na Uskovnici3
Rudno polje - Koča na Uskovnici4
Rudno polje - Koča na Uskovnici5
Rudno polje - Koča na Uskovnici6
Rudno polje - Koča na Uskovnici7
Rudno polje - Koča na Uskovnici8
Rudno polje - Koča na Uskovnici9
Rudno polje - Koča na Uskovnici10
Rudno polje - Koča na Uskovnici11
Rudno polje - Koča na Uskovnici12
Rudno polje - Koča na Uskovnici13
Rudno polje - Koča na Uskovnici14
Rudno polje - Koča na Uskovnici15
Rudno polje - Koča na Uskovnici16
Rudno polje - Koča na Uskovnici17
Rudno polje - Koča na Uskovnici18
Rudno polje - Koča na Uskovnici19
Rudno polje - Koča na Uskovnici20
Rudno polje - Koča na Uskovnici21
Rudno polje - Koča na Uskovnici22
Rudno polje - Koča na Uskovnici23
Rudno polje - Koča na Uskovnici24
Rudno polje - Koča na Uskovnici25
Rudno polje - Koča na Uskovnici26
Rudno polje - Koča na Uskovnici27
Rudno polje - Koča na Uskovnici28
Rudno polje - Koča na Uskovnici29
Rudno polje - Koča na Uskovnici30
Discussion about the trail Rudno polje - Koča na Uskovnici
starakapa31. 01. 2013
Včeraj bil na Uskovnici.Oskrbnik ZELO prijazen,res se počutiš dobrodošlega.Škoda,da ni več oskrbnikov planinskih koč takih .Še bom šel.Pot sem nadaljeval na planino Šeh .Slabo zgaženo,pa vendar lepo.Nato še na planino Zajavorniki in zopet na Rudno polje
ada2. 02. 2013
Starakapa: pridržujem se tvojemu mnenju motijo me le visoke cene hrane vkoči,glede oskrbnikov po drugih kočah pa lahko rečem ,da v veliki večini so prijazni, seveda ,če jim to dopušča čas. Včasih smo planinci tudi malce prezahtevi! Pa varen korak!
svila6. 04. 2013
Satara kapa, si šel po opisani poti z Rudnega polja? Je pot v zimskih razmerah (snegu)shojena?
Majdag24. 07. 2017

.. Iz Rudnega polja do koče in nazaj. Lahko peljete še precej naprej, do pr. znakov. Za tiste, ki jim korak ne dovoljuje več daljšega potepanja. Skrajšate čas za polovico. Kratko pa luštno.nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2017/07/uskovnica-pokljuka.html
potpodnoge12. 08. 2018
Parkiranje pri vojašnici ob cesti. Lepo vreme, vendar za naju prevroče ozračje. Prepričana sva bila, da bo saj malček hladneje kot v dolini, pa kaj občutne razlike ni bilo. Seveda, saj je poletje. Sama pot je prijetna, tudi med tednom kar obljudena, lepi so novi smerokazi, kar je za pozdraviti, so pritrjeni na železne drogove in ne na drevesa z vijaki ali žeblji. Vmes se na poti najde tudi kak voznik z avtom in kar nekaj motoristov. Danes jih moram pohvaliti, na makadamskem delu poti so vozili počasi, tako, da niso pretirano dvigali cestnega prahu. Pro Koči na Uskovnici kar nekaj obiskovalcev, kljub temu prijeten mir, svoje naredi pa tudi drevo, ki ponuja prijetno senco. Oskrbnik prijazen, ažuren in lahko z njim rečeš tudi kako besedo, ker prav dolgo se ga ne sme ovirati, ker je pač v službi in drugi gostje ne morejo in smejo čakati, da se nekdo naklepeta, oni pa žejni in lačni čakajo na oskrbo. Prav lep in prijeten dan.
potpodnoge12. 08. 2018
Imam eno prošnjo. Ne znam objaviti slike pod mojim zapisom, pa če kdo na kratko pove pot kako objaviti slike. Gledam navodila, pa ne dobim tistih parametrov ki so tam navedeni. Sem prijavljen v portal, nikjer ne najdem tega naslova kamor bi naložil slike, če grem po tistih navodilih za objavo slik, nikjer ne odpre Rudno polje - Uskovnica. Zdaj, ali sem bolj trd in ne znam brati, ali je kak drug zadržek. Hvala za kratko pomoč. Enim je objava slik že mala malica, meni pa upam da počasi tudi postane.
Hvala lepa!
Tadej13. 08. 2018
Slike je možno naložiti le v rubriki trenutne razmere - forum.

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=5817&stran=1
potpodnoge14. 08. 2018
Hvala za odgovor. In kje tam najdem zapis Rudno polje - Koča na Uskovnici, kar pomeni to spletno stran. Ne bi rad odpiral: 'Moji opisi', ampak bi rad dodal na to stran, te strani pa ni mogoče (ali ne znam) odpreti za dodajanje slik. Besedilo kot je videti ni problem. Kajti če naredim Moji opisi, mi naredi novo samostojno stran, to pa ni moj namen. Hvala.
Tadej15. 08. 2018
Objaviš pod "Uskovnica". Klikneš na povezavo pri moji prejšnji objavi. Tam napišeš tekst in odpre se ti okno "slike".
NikaP31. 01. 2023 10:10:37
Pretekli vikend smo obiskali kočo na Uskovnici, vendar smo bili izredno razočarani. V njihovi koči psi niso dobrodošli in v trenutku ko smo vstopili sta nas dva zaposlena dobesedno nagnala ven. Ko smo spraševali zakaj je bil odgovor da ima 4 noge. S sabo smo imeli psičko majhne rasti in njihov predlog je bil da počaka zunaj. Do sedaj se nam na nobeni planinski koči to ni zgodilo, prav tako je dobrodošlja v vseh kavarnah in barih v Ljubljani, za njihovo kočo pa ni dovolj dobra. Na poti nazaj smo zgodbo povedali nekaj pasjim lastnikom, ki niso mogli verjeti da je to možno.
cofka31. 01. 2023 18:01:10
Oskrbnik je tisti,ki pove, ali sme pes v kočo ali ne.Nekateri to tolerirajo(če ni gužve), marsikdo ne.Če je pes vzgojen, lahko počaka zunaj. Red mora biti.
georgia31. 01. 2023 21:39:36
Se strinjam. Planinske koče imajo v hišnem redu, da psi nimajo vstopa, se pa zgodijo izjeme, pač po presoji oskrbnika. Sva lastnika psa in nikakor ni samoumevno, da je najin kuža dobrodošel v lokalu/koči ipd. Vedno gre eden od naju notri vprašat, kako je s tem in pač spoštujeva njihov odgovor. Če smo res lahko notri, se damo v en kot in večina ljudi sploh ne ve, da imava na tleh zraven še psa; da vsem mir. velik nasmeh
Vsekakor pa nam je lažje v toplejših dneh, ko smo lahko vsi skupaj zunaj na terasi. nasmeh

A čeprav je najin pes vzgojen in šolan, pa je toliko navezan na naju (in očitno nesiguren v nepoznanem okolju) ter še mlad, da ne bi zmogel sam mirno počakati zunaj, privezan pred kočo. V boksu v avtu ali doma pa mu sploh ni problem počakati dlje časa. Pač ne zmorejo vsi vsega, tako kot ljudje ne. Samo povem. mežikanje
bbugari11. 02. 2023 11:33:37
Tudi jaz se strinjam z cofko in georgio.
miri1. 02. 2023 11:45:37
@georgia zelo pošteno povedano.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Terms of use, Cookies