Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Aleksandrov vrh

Print
hermit8. 09. 2013 20:49:22
Aleksandrov vrh je manj znan hrib nad Dobrno. Avto sva pustila na bencinski postaji pri vhodu v Dobrno, prečkala glavno cesto in sledila makadamski cesti v gozd. Pot s te strani ni markirana in se vije skozi pravo divjino. Gozd je res gost in temen, pot pa tako osamljena, da te prevevajo čudni občutki nasmeh Skoraj sva pohodila nekaj žab, srečala pa sva tudi mlado belouško.

Čisto na koncu makadamske poti, po cca. 35 minut hoje, zasledimo prvo markacijo, pastirski klobuk (nikjer nisem našel razlage zakaj). Nato se po označeni poti najprej povzpnemo do Dobnika, nato pa v nekaj minutah dosežemo nerazgleden vrh. Z vrha sva nadaljevala proti Lanšperku, a že po nekaj metrih zavila levo dol na vlako in sestopila do izhodišča. Ker je odcep neoznačen, lahko nadaljujete do Lanšperka, od tam pa po označeni poti zaključite pot na Dobrni. Lepa krožna pot, cca. 1 uro.

Nekaj slik je tukaj
(+1)všeč
6112. 09. 2013 19:41:25
Aleksandrov vrh je eden od vrhov na Poti po obronkih občine Dobrna ali kot ji domačini pravimo na Poti od Miklavža do Miklavža. Oznake za to lokalno pohodno pot so beli planinski klobučki, ki nas vodijo na poti. Pot je vezna in ima 5 kontrolnih točk. Poleg Aleksandrovega vrha še Vinski vrh, Štrukljev vrh, ki je eden od vrhov Paškega Kozjaka in je s 1227m tudi najvišji vrh občine Dobrna, Zavrh ali Žabrže in Visoko.
(+2)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies