Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Razglednik in Žigartov vrh - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Razglednik in Žigartov vrh
9.4.2008 - Tadej
Danes sem se ob lepem sončnem vremenu, s Slivniškega Pohorja povzpel na omenjena dva vrhova. Med vzponom do vrha pa sem si ogledal še Framski slap (slap Skalca).
Pot do slapu in Mariborske koče je kopna, naprej proti Razgledniku pa je že nekaj zaplat snega. Od Ruške koče na Arehu, pa do Žigartovega pa je strnjena snežna odeja, ki je debela do 30cm. LP Tadej
Razglednik in Žigartov vrh Če hodimo odprtih oči, se lahko naužijemo lepot narave.1 Razglednik in Žigartov vrh Slap Skalca ali Framski slap.2 Razglednik in Žigartov vrh Mariborska koča.3 Razglednik in Žigartov vrh Razgledni stolp na Razgledniku.4 Razglednik in Žigartov vrh Pogled v nebo.5 Razglednik in Žigartov vrh Cerkev svetega Areha.6 Razglednik in Žigartov vrh Ruška koča na Arehu.7 Razglednik in Žigartov vrh Zasnežena pot na Žigartov vrh.8 Razglednik in Žigartov vrh Žigartov vrh.9 Razglednik in Žigartov vrh Obvestilo na Žigartovem vrhu.10
GričarA     
11.10.2011
Mogoče kdo ve če obstaja označena(markirana) pot iz ruš ali kje drugje iz doline na Žigartov vrh ? Na internetu sem razbrskal da obstaja in sicer mimo apenince ali Smolnika in mimo Šumika in kje je najbolje pustiti avto.
pohodnik38     
11.10.2011
Lahko se zapelješ do Areha in tam parkiraš pa imaš do Žigartovega vrha nekje pol ure...na Pohorju so poti bolj slabo označene(z lastnih izkušenj-samo table za hotele in gostilne) zato se je fajn držat cest pa kakšno karto-zemljevid imet zraven...jaz se Pohorja zato izogibam in raje hodim drugam kjer je bolj urejenonasmeh

Lp!Tone
GričarA     
12.10.2011
Ima še kdo drug kakšno informacijo ? Avto bi rad pustil v dolini, lani sem ga puščal pri pohorski vzpenjači, ampak se mi samo za cez popoldne ne izide.
VanSims     
12.10.2011
Opis poti iz Smolnika do Šumika je tudi na tem portalu. Tam tudi piše kje parkirati. Kako do Areha naprej pa ne vem. V skrajni sili je verjetno treba po cesti.
joža x     
12.10.2011
Po dolini Lobnice mimo slapa Šumik še naprej po markirani poti do Bajgota(parkirišče nad Šumikom),tam je križišče pl.poti,lako greš proti Arehu in spotoma "skočiš"na Žigartov vrh,lahko greš proti Klopnem vrhu,Črnem jezeru,Osankarici itd...VSE JE DOBRO MARKIRANO IN OZNAČENO Z KAŽIPOTI,tako da ne vem zakaj se izogibati Pohorju.Treba se je le držati markiranih poti in malo gledati naokoli ne pa le v tla za gobami.
VanSims     
16.10.2011
Bil danes tam in lahko potrdim: markirano do Šumika iz Smolnika potem pa tudi od Šumika do parkirišča(malo težja pot) od tam pa do Areha(2h) tudi lepo markirano.
Jože.     
16.10.2011
VanSims je napisal: Bil danes tam...
Sedaj, ko tole gledam, je ura 4:58. zmeden
še eden velik nasmeh
VanSims     
16.10.2011
Sorry, Jože. Moral bi napisati 'včeraj'. To sem pisal ob dveh ponoči ko sem prišel domov in pozabil, da smo že čez polnoč. Sicer bom pa podal še daljši opis potepanja.
primoza     
5.11.2011
Danes smo imeli izlet po trasi SPP Ruška koča – Maribor. Mimogrede smo se ustavili tudi v hotelu Belevue na malici in ugotovili, da imajo ogromne porcije odlične gobove juhe z ajdovimi žganci, pa še otroški meniji so kot nalašč za po krajšem pohodu. Spustili smo se po smučišču in mimogrede, kot že pri predhodnih obiskih, opazovali kolesarje pri spustu. Ugotovim lahko, da imajo na tem koncu zelo zgledno urejene proge za kolesarje, kjer hoja ni dovoljena, blizu pa potekajo množično obiskovane poti za pohodnike. Glede na to, da se marsikje zdaj krešejo mnenja o odprtosti poti, bi bilo morda dobro v čim večji meri izkoristiti znanje in izkušnje na predelih, kjer je sistem dobro zaživel, med drugim tudi v Mariboru. Spustaši na tem koncu so očitno tudi zelo kulturni in so striktno uporabljali označene poti. Pohodnikov pa tudi nisem opazil, da bi lazili po stezah. Najbolj problematična so sicer precej dobro označena križišča prog za spust in pohodniških poti, vendar pa sem tudi tam videl veliko strpnosti in tolerance. Sedemletnik in desetletnica sta sicer traso označila kot lepo in lahko, kot nalašč za jesenski izlet.
Razglednik in Žigartov vrh Lovljenje listja1 Razglednik in Žigartov vrh Označeno križišče kolesarji/pešci2
bogi     
22.1.2020
Danes sem bil na Žigartovem vrhu. Iščem in iščem betonski stolp, tega pa nikjerjezen. Od naključnega kolesarja izvem, da so stolp zaradi slabega stanja pred nekaj meseci podrli. Ni ga več.
Na tem mestu je sedaj le kup palic brez oznake. Je pa ob markirani poti (mislim, da je ruška pot).
Razglednik in Žigartov vrh1 Razglednik in Žigartov vrh2 Razglednik in Žigartov vrh3 Razglednik in Žigartov vrh4 Razglednik in Žigartov vrh5 Razglednik in Žigartov vrh mejnik, še iz  avstroogerske 6 Razglednik in Žigartov vrh tu je bil stolp na Žigartovem vrhu7 Razglednik in Žigartov vrh Žigartov vrh - danes8 Razglednik in Žigartov vrh Areh9 Razglednik in Žigartov vrh Ruška koča10 Razglednik in Žigartov vrh11
bbugari1     
22.1.2020
Betonski stolp je na vrhu bil tam še 22.7.2019.g.
piotr     
4.4.2020
Včeraj, malo naokrog na Mariborski razglednik, najvišji vrh MOM. Pohodnikov kar nekaj, vendar večinoma na nekajkratnih varnostnih razdaljah.mežikanje
Nad 1000m še nekaj snežnih zaplat.
Razglednik in Žigartov vrh Na trikotni jasi.1 Razglednik in Žigartov vrh Kolovozi.2 Razglednik in Žigartov vrh Ponudba...3 Razglednik in Žigartov vrh Bo prav?4 Razglednik in Žigartov vrh Na Šumljakovi poti.5 Razglednik in Žigartov vrh Že na Habakuku.6 Razglednik in Žigartov vrh Nekoč postaja prve sedežnice na Pohorju.7 Razglednik in Žigartov vrh Antonova kapela.8 Razglednik in Žigartov vrh Nekdaj je bil tukaj dom Gradis, danes pa nasedla naložba.9 Razglednik in Žigartov vrh Cerkev sv. Bolfenka, nekoč tudi prva plan.postojanka na Pohorju.10 Razglednik in Žigartov vrh Razglednik,  stolp iz l.1909.11
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing