Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kalški greben - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Kalški greben
panoramik     
18.1.2022
Da se priti z derezicami ali pa tudi ne,vidiš marsikaj in opozarjaš a človek je sam sebi največji volk. Sam sem bil v Nedeljo v popolni zimski opremi, ni kaj dodati.
palček plezalček     
18.1.2022
Zekoo, sama nikakor ne bi šla v derezicah. Do Vrha Korena zimske opreme v nedeljo nisem uporabila, v nadaljevanju sem jo. Brez nje ne bi nadaljevala.
Zekoo     
18.1.2022
redbull, sram me ni vprašanja, šel bi kolega z menoj, ki nima popolne zimske opreme, zato sem vprašal. sram je lahko gospoda nad vašo objavo za tako aroganten odgovor. lp.


palček: hvala za iskren odgovor.

ps. da se ne boste požrli od skrbi, imamo možgane in ne bomo tvegali mežikanje
Aljoman     
18.1.2022
Dejan ti je dal dobronameren nasvet. Spraševal si za razmere v visokogorju v zimskem času.

Ta vikend je bil črn, tudi vsi mediji so poročali o tem, tako da tega nisi mogel preslišat. In potem se čudiš, ko ti nekdo napiše, da se v takih razmerah brez primerne opreme, predvsem pa potrebnega znanja in izkušenj, ne gre lotiti vzpona. Mogoče bi bilo pametno obiskat kak tečaj varnega gibanja v gorah ali alpinistično šolo.

Srečno.
suhi2000     
19.1.2022
Trenutno so Kamniške res zelo ledene. Prejšnič na Storžiču in na Grintavcu se vidi, da je deževalo do vrha. Po petkovi odjugi pa se je vse skupaj sedaj ko je spet mraz, samo še poslabšalo. Dokler ne bo novega snega bodo razmere zahtevale velike dereze in cepin. Bojim se, da se lahko vikend tudi ponovi v svoji najtemnejši obliki.
trdi     
20.1.2022
Glede na razmere vidne iz objavljenih slik, je vprašanje zekota čisto na mestu, čez planino Koren ne bi smel biti problem do Kalškega grebena z malimi derezami, vprašanje je le, če se pride iz planine Dolga njiva do Zvoha, tam je verjetno težava.
ejti     
20.1.2022
Bejž no! Si že hodil tod pozimi? Z Vrh Korena te čaka strm spust v sedlo, tam, kjer so smerne table. Tu je sneg dostikrat trd kot beton, tudi če je drugje že ojužen, strmina je pa kar konkretna. Vsekakor dovolj za zdrs.
pingvini.slo5     
20.1.2022
za verigice (ne derezice prosim - ker imamo 10 ali 12 zobe dereze, vse ostalo pa so verigice) pravijo, da so samo za do gozdne meje. sam se tudi s tem ne strinjam, ker če imaš ledeno strmo podlago, se ti zaradi načina pritrjevanja verigic na čevelj (pač eleastična guma) le ta lahko obrne okoli čevlja in ti zato zdrsne. verigice so pač samo za po cesti od planice do tamarja. in to je to. seveda lahko z njimi prideš na viševnik, begunjščico, itd itd. a nesreča se mnogim zgodi samo enkrat. poglejte si na videz varno pot do komne, kako hitro lahko pride do nesreče...

če nimaš opreme, je pač nimaš. tudi iz letala se ne boš vrgel, če nimaš padala. pa četudi ga imaš, prav tako se ne boš vrgel, če nimaš ustreznega znanja!
redbull     
20.1.2022
Že vzdevek ti pove , da bo trdo
ljubitelj gora     
30.1.2022
Iz smeri Kokre pod kmetijo Roblek. Dereze sem uporabil pod strmino v gozdu. Gor po grapi, čez prehod na planino. Nad planino se kmalu pojavi vedno bolj trd sneg, še višje trdo in poledenelo. Take razmere so bile ves čas do vrha.
Kalški greben1 Kalški greben2 Kalški greben3 Kalški greben4 Kalški greben5 Kalški greben6 Kalški greben7 Kalški greben8 Kalški greben9 Kalški greben10 Kalški greben11 Kalški greben12 Kalški greben13 Kalški greben14 Kalški greben če bi štartal iz Krvavca bi moral it gor15 Kalški greben16
sAleska     
11.5.2022
Sva hotela na Kalški g.s Krvavca pa je prečnica do Dolge njive zasuta s snegom in sva obrnila nazaj in greva na greben Ježa.
Kalški greben Strmo in brez obvozov.1 Kalški greben Sva se poskusila spustit nekaj deset metrov ...2 Kalški greben ... pa sva videla, da ni konca3 Kalški greben Planina Dolga njiva z grebena Ježa. Levo pod Zvohom sneg. 4 Kalški greben Pogled z Vrha Korena proti Zvohu. Desno pod Zvohom, kjer gre prečnica na planino Dolga njiva, je še precej snega.5 Kalški greben V strmini Zvoha je še snega.6 Kalški greben Severna stran še globoko v snegu.7
brett     
11.6.2022
Po šestih letih zopet gor in četrtič na tem koncu KSA nasmeh

Start na planini Jezerca, preko planine Koren do Vrh Korena in nato piči gasa na najvišji vrh krvavškega pogorja KSA. Nazaj pa sem jo za spremembo mahnili čez dolino Dolga Njiva. Vzpon na Krvavec iz te doline je mestoma kar strmjezik

Celotna pot brez posebnosti; lepo markirana, ruševje zelo zgledno posekano kjer se vije pot, pohodnikov pa nič kaj veliko. Kar mi je zelo zanimivo, glede na to, da ne verjamem, če kateri vrhovi kot so Kompotela, Vrh Korena in Kalški greben, nudijo lepšo panoramo na KSA in pretežni del Gorenjske ter LJ kotlino?!? Ali ljudje ne poznajo, ali jim je preveč odmaknjeno...? Skratka ta del KSA je meni že leta najlepši, z najlepšimi razgledi na vršace, razgibano potjo (sploh čez Greben Ježa)!

Ob poti pred Vrhom Korena sem srečal odraslega gada, ki mi je prečkal pot 50cm pred nogami. Pohodnica, ki sem jo kasneje srečal, pa je rekla, da je enega srečala že nižje, v gozdu s planine Koreno. Tako da pozornost ni odveč!
Kalški greben Planina Koren1 Kalški greben2 Kalški greben Panorama 3 Kalški greben4 Kalški greben5 Kalški greben6 Kalški greben Lepotec7 Kalški greben Večino časa so imeli kape8 Kalški greben Pogled proti Krvavcu9 Kalški greben Kalški greben 10 Kalški greben Skuta se je sramežljivo pokazala11 Kalški greben Dolga Njiva12 Kalški greben13 Kalški greben Strmo14 Kalški greben15 Kalški greben16 Kalški greben17 Kalški greben18
Page: 1 2 3 ... 15 16 17       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing